دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khazari B, Rezaei M, kazemifard M. The Effect of Different Sources of Insoluble Fiber on Performance, Nutrient Digestibility and Blood Parameters in Broiler Chicks. rap. 2019; 10 (24) :1-9
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-946-fa.html
خضری باهر، رضایی منصور، کاظمی فرد محمد. تاثیر منابع مختلف فیبر نامحلول بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه‌ های خونی در جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (24) :1-9

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-946-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (589 مشاهده)
     این آزمایش با هدف بررسی اثرات استفاده از منابع مختلف فیبر نامحلول بر قابلیت ­هضم مواد مغذی، فراسنجه­ های خونی و عملکرد جوجه ­های گوشتی طراحی و اجرا شد. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل یک جیره ذرت- سویا (شاهد) یا همراه با چهار منبع فیبر نامحلول شامل 30 گرم بر کیلوگرم پوسته برنج، 30 گرم بر کیلوگرم پوسته سویا، 18 گرم بر کیلوگرم آربوسل و 14 گرم بر کیلوگرم بامبو بودند. نتایج نشان داد که بیشترین مصرف­ خوراک در دوره‎ پایانی در گروه شاهد و تیمار حاوی پوسته سویا بود درحالی­که کمترین مصرف ­خوراک در تیمار حاوی منبع فیبر بامبو مشاهده شد (05/0p <). پرندگان گروه شاهد و تیمار حاوی پوسته برنج در دوره‎ پایانی افزایش وزن بیشتری را نشان­ دادند و کمترین افزایش وزن بدن مربوط به جوجه‎های تغذیه شده با منبع فیبر بامبو بود (05/0p <). از نظر ضریب ­تبدیل غذایی در دوره پایانی تفاوت میان تیما‎رها معنی‎دار بود، به­ طوری­که کمترین ضریب­ تبدیل غذایی در تیمار حاوی پوسته برنج و بیشترین ضریب ­تبدیل در گروه حاوی بامبو مشاهده شد (05/0p <). اثرات تیمارها بر قابلیت­ هضم ماده خشک و پروتئین­ خام معنی­ دار نبود (05/0p >)؛ قابلیت هضم چربی تحت تاثیر تیمارهای حاوی پوسته برنج و آربوسل بیشتر از تیمارهای دیگر بود (05/0p <). تیمارهای حاوی پوسته برنج و آربوسل باعث افزایش سطح تری­ گلیسرید و کاهش کلسترول پلاسما شدند (05/0p < ). به­ طور­کلی در این تحقیق استفاده از پوسته برنج به ­عنوان منبع فیبر نامحلول با کمترین اثرات نامطلوب بر عملکرد جوجه ­های گوشتی شناخته شد.
متن کامل [PDF 726 kb]   (214 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۷ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۶ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۷

فهرست منابع
1. Adeniji, A.A. 2010. Effects of dietary grit inclusion on the utilization of rice husk by pullet chicks. Tropical and Subtropical Agroecosystem, 12: 175-180.
2. Ali, M.N., M.S. Abou and M. El-kloub. 2008. Incorporation of wheat bran in broiler diets. International Journal of Poulty Science, 7(1): 6-13. [DOI:10.3923/ijps.2008.6.13]
3. Amerah, A. M., V. Ravindran and R.G. Lentle. 2009. Influence of insoluble fibre and whole wheat inclusion on the performance, digestive tract development and ileal microbiota profile of broiler chickens. British Poultry Science, 50: 366-375. [DOI:10.1080/00071660902865901]
4. Anderson, J.W. 2000. Dietary fiber prevents carbohydrate-induced hypertriglyceridemia. Current atherosclerosis reports, 2(6): 536-541. [DOI:10.1007/s11883-000-0055-7]
5. AOAC. 2002. AOAC International methods committee guidelines for validation of qualitative and quantitative food microbiological official methods of analysis. Journal of AOAC International, 85: 1187-1200.
6. Choct, M., Y. Dersjant- Li., J. McLeish and M. Peisker. 2010. Soy oligosaccharides and soluble non-starch polysaccharides: a review of digestion, nutritive and anti-nutritive effects in pigs and poultry. Asian-Australian Journal of Animal Science, 23(10): 1386 -1398. [DOI:10.5713/ajas.2010.90222]
7. Fenton, T. W. and M. Fenton. 1979. An improved procedure for the determination of chromic oxide in feed and feces. Canadian Journal of Animal Science, 59: 631-634. [DOI:10.4141/cjas79-081]
8. Gonz'alez-Alvarado, J. M., E. Jimenez-Moreno, D. Gonzalez, S. anchez, R. L. azaro and G.G. Mateos. 2010. Effect of inclusion of oat hulls and sugar beet pulp in the diet on productive performance and digestive traits of broilers from 1 to 42 days of age. Animal Feed Science Technology, 162: 37-46. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.08.010]
9. Hetland, H. and B. Svihus. 2001. Effect of oat hulls on performance, gut capacity and feed passage time in broiler chickens. British Poultry Science, 42(3): 354-361. [DOI:10.1080/00071660120055331]
10. Incharoen, T. 2013. Histological adaptations of the gastrointestinal tract of broilers fed diets containing insoluble fiber from rice hull meal. American Journal of Animal Veterinary Science, 8(2): 79-88. [DOI:10.3844/ajavsp.2013.79.88]
11. Jiménez-Moreno, E., J.M. González-Alvarado, D. González-Sánchez, R. Lázaro and G.G. Mateos. 2010. Effects of type and particle size of dietary fibre on growth performance and digestive traits of broilers from 1 to 21 days of age. Poultry Science, 89: 2197-2212. [DOI:10.3382/ps.2010-00771]
12. Jonsson, M.E., M. Chriel, M. Norstrom and M. Hofshagen. 2012. Effect of climate and farm environment on Compylobacter spp. Colonization in norwedian broiler flocks. Preventive Veterinary Medicine, 107(1-2): 95-104. [DOI:10.1016/j.prevetmed.2012.05.002]
13. Kalmendal, R., K. Elwinger, L. Holm and R. Tauson. 2011. High-fibre sunflower cake affects small intestinal digestion and health in broiler chickens. British Poultry Science, 52: 86-96. [DOI:10.1080/00071668.2010.547843]
14. Martinez, Y., Y. Carriَn, R. Rodrguez, M. Valdivié, C. Olmo, C. Betancur, G. Liu, N.A. Al-Dhabi and A.N. Duraipandiy. 2015. Growth performance, organ weights and some blood parameters of replacement laying pullets fed with increasing levels of wheat bran. Brazilian Journal of Poultry Science, 17(3): 347-354. [DOI:10.1590/1516-635X1703347-354]
15. Mateos, G.G., E. jiménez-Moreno, M.P. Serrano and R.P. Lázaro. 2012. Poultry response to high levels of dietary fiber sources varying in physical and chemical characteristics, Journal of applied Poultry Research, 21: 156-174. [DOI:10.3382/japr.2011-00477]
16. McDonald, P., R.A. Edwards and J.F.D. Greenhalgh. 2002. Animal Nutrition. 6th Edition. Longman, London and New York, 543pp.
17. Rahmatnejad, E. and A.A. Saki. 2016. Effect of dietary fibres on small intestine histomorphology and lipid metabolism in young broiler chickens. Journal of animal physiology and animal nutrition, 100(4): 665-672. [DOI:10.1111/jpn.12422]
18. Rezaei, M., M.A. Karimi Torshizi and Y. Rouzbehan. 2011. The influence of different levels of micronized insoluble fiber on broiler performance and litter moisture. Poultry Science, 90: 2008-2012. [DOI:10.3382/ps.2011-01352]
19. SavnL, S.I. and M. Martnez. 2007. Integral foliage meal for poultry feeding. Chemical composition, physical properties and phytochemical screening. Cuban Journal of Agricultural Science, 41(2): 359-361.
20. Sklan, D., A. Smirnov and I. Plavnik. 2003. The effect of dietary fibre on the small intestines and apparent digestion in the turkey. British Poultry Science, 44: 735-740. [DOI:10.1080/00071660310001643750]
21. Svihus, B. 2011. The gizzard: function, influence of diet structure and effects on nutrient availability. World's Poultry Science. Journal, 67: 207-224. [DOI:10.1017/S0043933911000249]
22. Wils-Plotz, E. L. and R.N. Dilger. 2013: Combined dietary effects of supplemental threonine and purified fiber on growth performance and intestinal health of young chicks. Poultry Science, 92: 726-734. [DOI:10.3382/ps.2012-02664]
23. Wu, L., X. Guo and Y. Fang. 2012. Effect of diet dilution ratio at early age on growth performance, carcass characteristics and hepatic lipogenesis of Pekin ducks. Brazil Journal of Poultry Science, 14: 43-49. [DOI:10.1590/S1516-635X2012000100008]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb