دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 45-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinkhani A, Moradi M, hamidian G. (2019). Effect of Ration Fermentability on Ruminal Protozoa Population of Finishing Lambs. Res Anim Prod. 10(24), 37-45. doi:10.29252/rap.10.24.37
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-943-fa.html
حسین خانی علی، مرادی مهدی، حمیدیان غلامرضا. تاثیر تخمیرپذیری جیره بر جمعیت پروتوزوایی شکمبه در بره های پرواری پژوهشهاي توليدات دامي 1398; 10 (24) :45-37 10.29252/rap.10.24.37

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-943-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (4851 مشاهده)
   این تحقیق به منظور بررسی و ارزیابی استفاده از پسماندهای غذایی رستوران  بر جمعیت پروتوزوایی شکمبه در بره­ های پرواری طی ساعات مختلف خوراک­ دهی انجام شد. 15 راس بره نر دورگ قزل- آرخار مرینو با استفاده از جیره­ های آزمایشی تغذیه شدند. جیره ­های آزمایشی شامل سطوح مختلف دانه جو و پسماند رستوران بودند. پسماند رستوران در دو سطح 50 و 100 درصد جایگزین دانه جو در جیره گردید. مایع شکمبه با استفاده از سوند معدی در زمان­های قبل، 2 و 4 ساعت بعد از خوراک­ دهی جهت تعیین pH، تولید اسیدهای چرب فرار، نیتروژن آمونیاکی و شمارش جمعیت پروتوزوا گرفته شد. تخمیرپذیری جیره نیز با استفاده از روش تولید گاز اندازه­ گیری شد. نتایج تحقیق نشان داد میزان تخمیرپذیری دانه جو در طول 48 ساعت انکوباسیون حدود 16% بیشتر از پسماند رستوران بود (341 در مقابل 294 میلی لیتر در گرم ماده خشک) و ثابت تجزیه بالاتری نیز داشت (107/0 در مقابل 099/0) (05/0p<). جیره ­های حاوی پسماند رستوران pH و نسبت مولی بالاتری از اسیدهای چرب در مقایسه با جیره ­های حاوی دانه جو داشتند (05/0p<). جمعیت پروتوزوایی شکمبه در زمان قبل از تغذیه در جیره­ های بر اساس جو کمترین و جیره بر اساس پسماند بالاترین بود (4/69 در مقابل 5/79 ×104) (05/0p<). در زمان 2 ساعت پس از تغذیه تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی از نظر تعداد پروتوزوا وجود نداشت اما 4 ساعت پس از تغذیه شرایط کاملا برعکس شد و جیره­ های بر اساس جو بالاترین و پسماند رستوران کمترین تعداد پروتوزوا را دارا بودند (5/78 در مقابل 56 ×104) (05/0p<). به نظرمی ­رسد محتوای چربی بالاتر پسماند رستوران و pH پایین شکمبه در این جیره­ ها بعنوان عوامل اصلی در کاهش جمعیت پروتوزوایی نقش داشته­اند لذا در استفاده از آن به­ ویژه در سطوح بالای جیره در نشخوارکنندگان بایستی احتیاط لازم را بعمل آورد.
متن کامل [PDF 345 kb]   (1923 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1397/3/29 | پذیرش: 1397/12/11

فهرست منابع
1. Broderick, G.A. and J.H. Kang. 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of Dairy Science, 63: 64-75. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(80)82888-8]
2. Dehority, B.A. 2005. Effect of pH on viability of Entodinium caudatum, Entodinium exiguum, Epidinium caudatum and Ophryoscolex purkynjei in vitro. Journal of Eukaryot Microbiol, 52: 339-342. [DOI:10.1111/j.1550-7408.2005.00041.x]
3. Denman, S.E., N.W. Tomkins and C.S. McSweeney. 2007. Quantitation and diversity analysis of ruminal methanogenic populations in response to the antimethanogenic compound bromochloromethane. FEMS Microbiology Ecology, 62: 313-322. [DOI:10.1111/j.1574-6941.2007.00394.x]
4. Fedorak, P.M. and D.E. Hurdey. 1983. A simple apparatus for measuring gas production by methanogenic cultures in serum bottles. Environment Technology, 4: 425-432. [DOI:10.1080/09593338309384228]
5. Franzolin, R and B.A. Dehority. 1996. Effect of prolonged high-concentrate feeding on ruminal protozoa concentrations. Journal of Animal Science, 74: 2803-2809. [DOI:10.2527/1996.74112803x]
6. Franzolin, R. and B.A. Dehority. 2010. The role of pH on the survival of rumen protozoa in steers. Revista Brasileira de Zootecnia, 39: 2262-2267. [DOI:10.1590/S1516-35982010001000023]
7. Hristov, A.N., M. Ivan, L.M. Rode and T.A. McAllister. 2001. Fermentation characteristics and ruminal ciliate protozoal populations in cattle fed medium or high concentrate barley-based diets. Journal of Animal Science, 79: 515-524. [DOI:10.2527/2001.792515x]
8. Ivan, M., P.S. Mir, K.M. Koenig, L.M. Rode, L. Neill, T. Entz, and Z. Mir. 2001. Effects of dietary sunflower seed oil on rumen protozoa population and tissue concentration of conjugated linoleic acid in sheep. Small Ruminant Research, 41: 215-227. [DOI:10.1016/S0921-4488(01)00220-6]
9. Jafari khorshidi, K., S.M. Ashabi and M. Rezaeeian. 2009. Effect of different levels of dietary tallow on microbial protein synthesis and protozoa population changes in the rumen of sheep. Animal Science, 2-2: 57-64.
10. Jenkins, T.C. and M.A. Mcguire. 2006. Major advances in nutrition: Impact on milk composition. Journal of Dairy Science, 89-4: 1302-1310. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72198-1]
11. Jouany, J.P. and K. Ushida. 1999. The Role of protozoa in feed digestion-a review. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 12-1: 113-128. [DOI:10.5713/ajas.1999.113]
12. Markham R. 1942. A steam distillation apparatus suitable for micro-kjeldahl analysis. Biochemical Journal, 36: 790-791. [DOI:10.1042/bj0360790]
13. Martin, C. and B. Michalet-Doreau. 1995. Variations in mass and enzyme activity of rumen microorganisms: Effect of barley and buffer supplements. Journal of the Science of Food and Agriculture, 67: 407-413. [DOI:10.1002/jsfa.2740670319]
14. Menke, K.H. and H. Steingass. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Reserch and Development, 28: 7-55.
15. Messana, J.D., T.T. Berchielli, P.B. Arcuri, A.F. Ribeiro, G. Fiorentini and R.C. Canesin. 2012. Effects of different lipid levels on protozoa population, microbial protein synthesis and rumen degradability in cattle. Acta Scientiarum Maringá, 34-3: 279-285. [DOI:10.4025/actascianimsci.v34i3.12729]
16. Moradi, M., A. Hosseinkhani, A. Taghizadeh, S. Alijani and H. Daghigh Kia. 2013. Replacement of dietary barley grain by different levels of restaurant waste and its effect on hybrid lambs performance. Iranian Journal of Animal Science Research, 5-1: 29-38 (In Persian).
17. Nagaraja, T.G. and E.C. Titgemeyer. 2007. Rumen acidosis in beef cattle: the current microbiological and nutritional outlook. Journal of Dairy Science, 90: E17-E38. [DOI:10.3168/jds.2006-478]
18. Newbold, C.J., G. de la Fuente, A. Belanche, E.l. Ramos-Morales and N.R. McEwan. 2015. The role of ciliate protozoa in the rumen. Frontiers in Microbiology, 6: 1-14. [DOI:10.3389/fmicb.2015.01313]
19. NRC (National Research Council). 1985. Nutrient requirements of sheep (6th edn). Subcommittee on Sheep Nutrition, Committee on Animal Nutrition, Board on Agriculture, National Research Council. National Academy Press: Washington, D.C., USA.
20. Oldrick, B.S. and J.L. Firkins. 2000. Effects of degree of fat saturation on fiber digestion and microbial protein synthesis when diets are fed twelve times daily. Journal of Animal Science, 78: 2412-2420. [DOI:10.2527/2000.7892412x]
21. Owens, F.N., D.S. Secrist, W.J. Hill and D.R. Gill. 1998: Acidosis in cattle-a review. Journal of Animal Science, 76: 275-286. [DOI:10.2527/1998.761275x]
22. Regensbogenova, M., S. Kisidayova, T. Michalowski, P. Javorsky, S.Y. Moon-van der Staay, G.W. Moon-van der Staay, J. Hackstein, N.R. McEwan, J.P. Jouany, J.C. Newbold and P. Pristas. 2004. Rapid identification of rumen protozoa by restriction analysis of amplified 18S rRNA gene. Acta Protozoologica, 43: 219- 224.
23. Russel, J.B. 2002. Rumen microbiology and its role in ruminant nutrition. 1st ed. Ithaca, NY.
24. SAS Institute. 2001. SAS/STAT user's guide. SAS Institute Inc, Cary.
25. Shahabi, H., Y. Chashnidel, A. Teimori Yansari and S.A. Jafarpour. 2016. Effect of oregano essential oil and canola oil on apparent digestibility, ruminal pH and ammonia and carcass quality characteristics of fattening Dalagh lambs. Research on Animal Production, 7-13: 127-135. [DOI:10.18869/acadpub.rap.7.13.135]
26. Steele, M.A., J. Croom, M. Kahler, O. AlZahal, S.E. Hook, K. Plaizier and B.W. McBride. 2011. Bovine rumen epithelium undergoes rapid structural adaptations during grain-induced subacute ruminal acidosis. American Journal of Physiology. Regulatory, integrative and comparative physiology, 300-6: 1515-1523. [DOI:10.1152/ajpregu.00120.2010]
27. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fibre, neutral detergent fibre and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
29. Westendorf, M.L., Z.C. Dong and P.A. Schoknecht. 1998. Recycled cafeteria food waste as a feed for swine: nutrient content, digestibility, growth, and meat quality. Journal of Animal Science, 76: 2976-2983. [DOI:10.2527/1998.76122976x]
30. Williams, A.G. 1986. Rumen holotrich ciliate protozoa. Microbiological Reviews, pp: 25-49.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb