دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 37-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinkhani A, Moradi M, hamidian G. Effect of Ration Fermentability on Ruminal Protozoa Population of Finishing Lambs. rap. 2019; 10 (24) :37-45
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-943-fa.html
حسین خانی علی، مرادی مهدی، حمیدیان غلامرضا. تاثیر تخمیرپذیری جیره بر جمعیت پروتوزوایی شکمبه در بره های پرواری. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (24) :37-45

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-943-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (102 مشاهده)
   این تحقیق به منظور بررسی و ارزیابی استفاده از پسماندهای غذایی رستوران  بر جمعیت پروتوزوایی شکمبه در بره­ های پرواری طی ساعات مختلف خوراک­ دهی انجام شد. 15 راس بره نر دورگ قزل- آرخار مرینو با استفاده از جیره­ های آزمایشی تغذیه شدند. جیره ­های آزمایشی شامل سطوح مختلف دانه جو و پسماند رستوران بودند. پسماند رستوران در دو سطح 50 و 100 درصد جایگزین دانه جو در جیره گردید. مایع شکمبه با استفاده از سوند معدی در زمان­های قبل، 2 و 4 ساعت بعد از خوراک­ دهی جهت تعیین pH، تولید اسیدهای چرب فرار، نیتروژن آمونیاکی و شمارش جمعیت پروتوزوا گرفته شد. تخمیرپذیری جیره نیز با استفاده از روش تولید گاز اندازه­ گیری شد. نتایج تحقیق نشان داد میزان تخمیرپذیری دانه جو در طول 48 ساعت انکوباسیون حدود 16% بیشتر از پسماند رستوران بود (341 در مقابل 294 میلی لیتر در گرم ماده خشک) و ثابت تجزیه بالاتری نیز داشت (107/0 در مقابل 099/0) (05/0p<). جیره ­های حاوی پسماند رستوران pH و نسبت مولی بالاتری از اسیدهای چرب در مقایسه با جیره ­های حاوی دانه جو داشتند (05/0p<). جمعیت پروتوزوایی شکمبه در زمان قبل از تغذیه در جیره­ های بر اساس جو کمترین و جیره بر اساس پسماند بالاترین بود (4/69 در مقابل 5/79 ×104) (05/0p<). در زمان 2 ساعت پس از تغذیه تفاوتی بین تیمارهای آزمایشی از نظر تعداد پروتوزوا وجود نداشت اما 4 ساعت پس از تغذیه شرایط کاملا برعکس شد و جیره­ های بر اساس جو بالاترین و پسماند رستوران کمترین تعداد پروتوزوا را دارا بودند (5/78 در مقابل 56 ×104) (05/0p<). به نظرمی ­رسد محتوای چربی بالاتر پسماند رستوران و pH پایین شکمبه در این جیره­ ها بعنوان عوامل اصلی در کاهش جمعیت پروتوزوایی نقش داشته­اند لذا در استفاده از آن به­ ویژه در سطوح بالای جیره در نشخوارکنندگان بایستی احتیاط لازم را بعمل آورد.
متن کامل [PDF 345 kb]   (3 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۹ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb