دوره 10، شماره 24 - ( تابستان 1398 )                   جلد 10 شماره 24 صفحات 27-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasehi M, Entesarian M, Pourjamshidian R. Comparison Nutritive Value of Spirulina platensis Algae with some Protein Meals used in Ruminant Nutrition. rap. 2019; 10 (24) :27-36
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-941-fa.html
ناصحی محمد، انتصاریان محمد، پورجمشیدیان رضا. مقایسه ارزش تغذیه ای جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (Spirulina platensis) با برخی کنجاله های پروتئینی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان . پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (24) :27-36

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-941-fa.html


پژوهشگر مرکز شهید آبسالان، سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی ندسا، تهران
چکیده:   (84 مشاهده)

     این پژوهش به­ منظور تعیین ترکیبات شیمیایی، تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای ماده خشک و پروتئین خام، تولید گاز، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم، انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر جلبک­ اسپیرولینا پلاتنسیس و مقایسه آن با کنجاله­ های سویا، کانولا، آفتابگردان و تخم پنبه در گاو انجام گرفت. آزمایش تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای با 2 راس گاو نر تالشی به وزن تقریبی 350 کیلوگرم در ساعات صفر، 4، 8، 12، 24 و 48 انجام گرفت. برای اندازه­گیری قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم، انرژی خالص شیردهی و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تیمارهای آزمایشی از روش تولید گاز استفاده شد.  بدین منظور مایع شکمبه از 3 راس گاو نر تالشی فیستولا­گذاری شده با میانگین وزنی 335 کیلوگرم گرفته شد. در بین تیمارهای آزمایشی جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین درصد (69/67 درصد) پروتئین خام بود (0001/0 =P). بیشترین مقدار پتانسیل تجزیه ­پذیری شکمبه­ ای (a+b) ماده خشک (69/98 درصد) در بین مواد خوراکی به جلبک اسپیرولینا تعلق داشت (0001/0 =P). در بین تیمارها جلبک اسپیرولینا دارای بیشترین مقدار (36/97 درصد) بخش a+b تجزیه­ پذیری پروتئین خام بود (0001/0 =P). مقدار پتانسیل تولید گاز جلبک اسپیرولینا (77/35 میلی ­لیتر بر گرم ماده خشک) به ­طور معنی­ داری از کنجاله آفتابگردان بیشتر و از کنجاله­ های سویا، کانولا و تخم پنبه کمتر بود (0001/0 =P). قابلیت هضم ماده آلی (18/70 درصد) و انرژی قابل متابولیسم (86/9 مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا به­ طور معنی­ داری از کنجاله­ های آفتابگردان و تخم پنبه بیشتر اما نسبت به کنجاله ­های سویا و کانولا کمتر بود (0001/0 =P). انرژی خالص شیردهی (47/3  مگاژول بر کیلوگرم ماده خشک) و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (61/0 میلی­مول بر گرم ماده خشک) جلبک اسپیرولینا با کنجاله آفتابگردان اختلاف معنی ­داری نداشت اما از دیگر تیمارهای آزمایشی به ­طور معنی­ داری کمتر بود (0001/0 =P). نتایج این آزمایش نشان داد که جلبک اسپیرولینا از مقدار پروتئین خام بیشتری نسبت به کنجاله ­های پروتئینی معمول در تغذیه نشخوارکنندگان برخوردار بوده و تجزیه­ پذیری شکمبه ­ای پروتئین آن نیز بسیار زیاد است. بنابراین می­ توان از جلبک اسپیرولینا به­ عنوان یک منبع پروتئین سریع تجزیه در جیره غذایی نشخوارکنندگان استفاده کرد.
متن کامل [PDF 472 kb]   (2 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۲۶ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۶/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۲۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb