دوره 9، شماره 22 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 9 شماره 22 صفحات 101-110 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Molayee M, Olyayee M, Janmohamkmadi H, Sarhangi Y. Investigation of the Effect of Washing, Storage Time and Temperature on Hatchability Traits of East Azarbaijan Goose Eggs. rap. 2018; 9 (22) :101-110
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-936-fa.html
مولایی محمد، علیایی مجید، جانمحمدی حسین، سرهنگی یوسف. مطالعه اثرات شستشو، مدت زمان و دمای نگهداری بر خصوصیات جوجه کشی تخم غازهای بومی استان آذربایجان شرقی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (22) :101-110

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-936-fa.html


گروه علوم دامی دانشگاه تبریز
چکیده:   (248 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی اثرات مدت زمان، دمای نگهداری و شستشوی تخم قبل از انتقال به ستر بر خصوصیات جوجه­ کشی و عملکرد رشد پس از تفریخ تخم غازهای بومی استان آذربایجان ­شرقی بود. برای این منظور تعداد 144 عدد تخم ­­غاز سالم از ایستگاه تحقیقاتی غاز ملکان تهیه و به­ صورت کاملاً تصادفی به تیمارهای آزمایشی اختصاص یافت. این آزمایش به صورت فاکتوریل 2×3×2در قالب طرح کاملاً تصادفی، با دو سطح شستشو قبل از انتقال به ستر و بدون شستشو، سه سطح مدت زمان نگهداری یک، ده و بیست روز و دو دمای نگهداری 25 و 7 درجه­ سانتی­گراد، با 3 تکرار و 4 تخم غاز در هر تکرار انجام شد. وزن اولیه، وزن تخم قبل از انتقال به ستر و کاهش وزن در طی ذخیره ­سازی برای هر تخم اندازه ­گیری شد. جوجه­ های تفریخ شده، بصورت انفرادی توزین و کیفیت جوجه غازها بر اساس سیستم امتیازدهی تونا ارزیابی شد. نتایج نشان داد اثر مدت زمان و دمای نگهداری بر درصد کاهش وزن در طی ذخیره ­سازی معنی­ دار بود (05/0>p). زمان و دمای نگهداری باروری و قابلیت جوجه ­درآوری را تحت تأثیر قرار داد (05/0>p)، ولی اثر شسشوی تخم بر میزان باروری معنی­ دار نبود (05/0<p). کمترین وزن اولیه در جوجه‌های تفریخ شده از تخم‌های نگهداری شده به مدت 20 روز مشاهده شد. بیشترین وزن 7 روزگی در تیمار 10 روز نگهدای در دمای 7 درجه سانتی‌گراد با شستشو (3/276 گرم) مشاهد شد. مدت زمان و دمای نگهداری بر باروری و قابلیت جوجه ­درآوری کل تأثیر معنی­ دار داشت (05/0>p)، به صورتی که جوجه درآوری کل در دمای نگهداری 7 درجه سانتی‌گراد و 25 درجه سانتی‌گراد به ترتیب 75/82 و 75 درصد بود. افزایش دما و زمان نگهداری باعث کاهش کیفیت جوجه غازها شد. بطور کلی با افزایش مدت زمان و دمای نگهداری باروری، نرخ جوجه ­درآوری و کیفیت جوجه ­های یک روزه کاهش می‌یابد، ولی شستشوی تخم غازها قبل از چیدن در ستر میزان باروری و کیفیت جوجه­ های یک­ روزه را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.

 
متن کامل [PDF 1039 kb]   (232 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت دامپروری و تولید
دریافت: ۱۳۹۷/۳/۹ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۹/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb