دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 25-18 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajizadeh S, Parizadian Kavan B, Khosravinia H, Masouri B. (2018). Effects of Dietary Levels of Black Cumin (Nigella Sativa L.) Powder on Performance, Yolk Cholesterol Content and Egg Oxidative Stability in Laying Hens. rap. 9(21), 18-25. doi:10.29252/rap.9.21.18
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-915-fa.html
حاجی ‌زاده صبا، پریزادیان کاوان بهمن، خسروی‌ نیا حشمت ‌اله، ماسوری بابک. تأثیر سطوح جیره‌ای پودر سیاه‌دانه بر عملکرد، غلظت کلسترول زرده و پایداری اکسیداتیو تخم‌مرغ در مرغ‌های تخم‌گذار پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (21) :25-18 10.29252/rap.9.21.18

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-915-fa.html


دانشگاه لرستان
چکیده:   (3699 مشاهده)
هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر پودر سیاه ‏دانه به عنوان یک افزودنی گیاهی بر شاخص‏های مرتبط با تولید، غلظت کلسترول زرده و پایداری اکسیداتیو تخممرغ در مرغ‏ های تخم‌گذار بود. جهت انجام آزمایش تعداد 96 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه ­‏لاین 36W با سن تقریبی 25 هفته انتخاب و به مدت 6 هفته جهت بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر سیاه ‏دانه (صفر، 5، 10 و 15 گرم در کیلوگرم) مورد ارزیابی قرار گرفتند. این تحقیق با استفاده از 4 تیمار، 8 تکرار و 3 پرنده در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. پرندگان تغذیه شده با جیره‏ حاوی 15 گرم پودر سیاهدانه خوراک بیشتری در مقایسه با گروه شاهد مصرف کردند (05/0˂p). تاثیر پودر سیاه‏ دانه بر تولید توده‏ای تخم ‏مرغ و ضریب تبدیل غذایی معنی‏ دار نبود. کیفیت پوسته تحت تاثیر سطوح مختلف سیاه‏ دانه قرار نگرفت. افزودن پودر سیاه‏ دانه به مقدار 15 گرم در کیلوگرم جیره سبب افزایش وزن زرده تخم‏ مرغ شد (05/0˂p). افزودن سطوح مختلف پودر سیاه‏دانه به جیره تاثیر معنیداری بر غلظت کلسترول و مالون دیآلدئید زرده تخم‏ نداشت. بر اساس یافته ‏های پژوهش حاضر می‏ توان بیان کرد که افزودن پودر سیاه‏ دانه به جیره غذایی مرغ ‏های تخم‌گذار سبب افزایش مصرف خوراک و بهبود وزن زرده تخم می‏ شود.
متن کامل [PDF 698 kb]   (1538 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1396/12/15 | ویرایش نهایی: 1397/9/6 | پذیرش: 1397/6/31 | انتشار: 1397/9/6

فهرست منابع
1. Ankari, A., H. Najib and A. Hozab. 1998. Yolk and serum cholesterol and production traits, as affected by incorporating a supraoptimal amount of copper in the diet of the leghorn hen . British Poultry Science, 39: 393-397. [DOI:10.1080/00071669888944]
2. AOAC. 1990. Official Methods of Analysis of the association of Official Analytical Chemists, Washington D.C; edited by Kenneth Helrich. 15th, 69-88 pp.
3. Aydin, R., M. Karaman, T. Cicek and H. Yardibi. 2008. Black cumin (Nigella sativa L.) supplementation the diet of the laying hen positively influences egg yield parameters, shell quality and decreases egg cholesterol. Poultry Science, 87: 2590-2595. [DOI:10.3382/ps.2008-00097]
4. Badari, O.A., R.A. Thaha, A.M. Gamal and A.C. Abdelwahab. 2003. Thymoquinone potent superoxide onion scavenger. Drug and Chemical Toxicology, 26: 87-98. [DOI:10.1081/DCT-120020404]
5. Blukabsy, S.C., O. Kaynar, M.K. Erhan and H. Uruthan. 2009. Effect of feeding Nigella Sativa oil on laying hen performance, cholesterol and some proteins ratio of egg yolk and Escherichia coli count in faeces. European Poultry Science, 73: 167-172.
6. Boka, J., A.H. Mahdavi, A.H. Samie and R. Jahanian. 2014. Effect of different levels of black cumin (Nigella sativa L.) on performance, intestinal Escherichia coli colonization and jejuna morphology in laying hens. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 98: 373-383. [DOI:10.1111/jpn.12109]
7. Bozkurt, M., K. Kucukyilmaz, M. Pamukcu, M. Cabuk, A. Alcicek and A. Catli. 2012. Long- term effects of dietary supplementation with an essential oli mixture on the growth and laying performance of two layer strains. Italian Journal of Animal Science, 11: 23-28. [DOI:10.4081/ijas.2012.e5]
8. Canogullari, S., M. Karaman, Z. Erdogan, M. Baylan, A. Kuckgul, V. Duzguner and A. Ozugur. 2009. Effect of garlic powder on egg yolk and serum cholesterol and performance of laying hens. Bulletin- Veterinary Institute in Pulawy, 53: 515-519.
9. Cherian, G., F. Wolfe and J. Sim. 1996. Dietary oils with added tocopherols: effects on egg or tissue tocopherols, fatty acids and oxidative stability. Poultry Science, 75: 423-431. [DOI:10.3382/ps.0750423]
10. Folch, J., M. Lees and G.H. Sloane-Stanely. 1975. A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissues. The Journal of Biological Chemistry, 226: 497-509.
11. Fredriksson, S., K. Elwinger and J. Pickova. 2006. Fatty acid and carotenoid composition of egg yolk as an effect of microalgae addition to feed formula for laying hens. Food Chemistry, 99: 530-537. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.08.018]
12. Galobart, J., A. Barroeta, L. Cortinas, M. Baucells and R. Codony. 2002. Accumulation of α-tocopherol in eggs enriched with omega-3 and omega-6 polyunsaturated fatty acids. Poultry Science, 81: 1873-1876. [DOI:10.1093/ps/81.12.1873]
13. Ghosheh, A., O. Houdi and A.A.P. Crooks. 1998. High performance liquid chromatographic analysis of the pharmacologically active quinines and related compounds in the oil of the black seed (Nigella sativa L.). Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 19: 757-762. [DOI:10.1016/S0731-7085(98)00300-8]
14. Giannenas, I., E. Bonos, E. Christaki and P. Florou-Paneri. 2013. Essential oils and their applications in animal nutrition. Medicinal and Aromatic Plants, 2: 1-12.
15. Hasannia, M.R., B.M. Gharanjik and A.A. Dadghani. 2006. Effects of marine algae on egg cholesterol. Iranian Food Science and Technology, 4: 11-19 (In Persian).
16. Hernandez, F., J. Madrid, V. Garcia, J. Orengo and M.D. Megias. 2004. Influence of two plant extract on broiler performance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science, 83: 169-174. [DOI:10.1093/ps/83.2.169]
17. Islam, M.T., A.S.M. Selim, M.A. Sayed, M.A. Khatun, M.N. Siddiqui, M.S. Alam and M.A. Hossain. 2011. Nigella sativa L. supplemented diet decreases egg cholesterol content and suppresses harmful intestinal bacteria in laying hens. Journal of Animal and Feed Sciences, 20: 576-587. [DOI:10.22358/jafs/66217/2011]
18. Khalaji, S., M. Zaghari, K.H. Hatami, S. Hedari-Dastjerdi, L. Lotfi and H. Nazarian. 2011. Black cumin seeds, Artemisia leaves (Artemisia sieberi), and Camellia L. plant extract as phytogenic products in broiler diets and their effects on performance, blood constituents, immunity, and cecal microbial population. Poultry Science, 90: 2500-2510. [DOI:10.3382/ps.2011-01393]
19. Khan, S.H., M.A. Anjuma, A. Parveena, T. Khawajab and N.M. Ashraf. 2013. Effects of black cumin seed (Nigella sativa L.) on performance and immune system in newly evolved crossbred laying hens. Veterinary Quarterly, 33: 13-19. [DOI:10.1080/01652176.2013.782119]
20. Langhout, P. 2000. New additives for broiler chickens. World's Poultry Science Journal, 16: 22-27.
21. Mori, A.V., C.J. Mendonca and C. Santos. 1999. Effect of dietry lipid- lowering drugs upon plasma and egg yolk cholesterol level of laying hens. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 47: 4731- 4735. [DOI:10.1021/jf990481+]
22. NRC. 1994. Nutrient Requierements of Domestic Animals. Nutrient Requierements of Poultry. 157 pp. 9th rev. ed. National Research Concil, National Academy Press. Washington, DC.
23. Ramezami, M., M. Afsharmanesh, R. Tahmasbi and E. Rostami Gohari. 2017. The effect of ferulaassa-foetida gum powder compare to antibiotic on performance, microbial population and intestinal morphology in broiler chickens. Research on Animal Production, 17: 26-33 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.8.17.26]
24. Ramiah, S.K., I. Zulkifli, N.A. Abdulrahim and G.Y. Meng. 2014. Effect of two herbal extracts and virginiamycin supplementation on growth performance, intestinal microflora population and fatty acid composition in broiler chickens. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 27: 375-382. [DOI:10.5713/ajas.2013.13030]
25. Sakine, Y., E. Ebru, Z. Reisli and Y. Suzan. 2006. Effect of garlic powder on the performance, egg traits and blood parameters of laying hens. Journal of Food Science, 86: 1336-1339. [DOI:10.1002/jsfa.2515]
26. SAS Institute. 1999. SAS/STAT Users Guide. SAS Inc, NC.
27. Shalaei, M. and S.M. Hosseini. 2015. Effect of use purslane and milk thistle medicinal plants in the diet on enzymes activity, blood metabolites and egg characteristics of laying hens. Animal Science Journal. (Pajouhesh and Sazandegi), 106: 91-102 (In Persian).
28. Shalaei, M. and S.M. Hosseini. 2016. Effect of different levels of purslane seed (Portulaca Oleracea) on performance and some egg characteristics in laying hens. Research on Animal Production, 13: 32-39 (In Persian). [DOI:10.18869/acadpub.rap.7.13.39]
29. Srinivasan, K. 2005. Spices as influence of body metabolisman: overview of three decades of research. Food Research International, 38: 77-86. [DOI:10.1016/j.foodres.2004.09.001]
30. Takruri, H.R and M.A. Dameh. 1998. Study of the nutritional value of black cumin seeds (Nigella Sativa L.). Journal of the Science of Food and Agriculture, 76: 404-410. https://doi.org/10.1002/(SICI)1097-0010(199803)76:3<404::AID-JSFA964>3.3.CO;2-C [DOI:10.1002/(SICI)1097-0010(199803)76:33.3.CO;2-C]
31. Talha, E., E. Abbas and E. Mohamed. 2010. Effect of supplementation of Nigella Sativa seeds to the broiler chicks diet on the performance and carcass quality. International Journal of Agriculture Sciences, 2: 975-3710. [DOI:10.9735/0975-3710.2.2.9-13]
32. Tilki, M. and M. Ssstci. 2004. Effects of storage time on external and internal characteristics in partridge (Alectorisgraeca) eggs. Revista De Medicina Veterinaria, 155: 561-564.
33. Windisch, W., K. Schedle, C. Plitzner and A. Kroismayer. 2008. Use of phylogenetic products as feed additives for swine and poultry. Journal of Animal Science, 86: 140-148. [DOI:10.2527/jas.2007-0459]
34. Ziaee, T., N. Moharreri and H. Hosseinzadeh. 2012. Review of pharmacological and toxicological effects of Nigella sativa and its active constituents. Journal of Medicinal Plants, 42: 16-42 (In Persian).

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb