دوره 8، شماره 18 - ( زمستان 1396 )                   جلد 8 شماره 18 صفحات 112-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdi Benemar H, Seifdavati J, Fathi Achachlouei B, kachuee R. (2018). Comparison of Hach Method with Kjeldahl Method for Determining of Crude Protein Contents of Some Animal Feeds. Res Anim Prod. 8(18), 107-112. doi:10.29252/rap.8.18.107
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-901-fa.html
عبدی بنمار حسین، سیف دواتی جمال، فتحی آچاچلوئی بهرام، کچویی رسول. مقایسه روش هچ با روش کجلدال در تعیین محتوای پروتئین خام برخی خوراک های دامی پژوهشهاي توليدات دامي 1396; 8 (18) :112-107 10.29252/rap.8.18.107

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-901-fa.html


چکیده:   (4602 مشاهده)
هدف از این پژوهش ارزیابی روش هچ در تعیین محتوای پروتئین خام برخی خوراک­های دامی بود. تعداد 21 نمونه خوراکی شامل انواع مواد علوفه­ای، مواد کنسانتره­ای، مخلوط­های کنسانتره­ای، نمونه­های هضمی شکمبه­ای و مقادیر 025/0، 05/0، 075/0، 1/0، 125/0، 15/0، 175/0 و 2/0 میلی­گرم کلرید آمونیوم انتخاب شده و با استفاده از روش کجلدال، به­عنوان روش مرجع و روش هچ، محتوای نیتروژن و پروتئین خام آن­ها تعیین و با یکدیگر مقایسه شدند. تفاوت معنی­داری بین دو روش از نظر برآورد محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مختلف و مقادیر کلرید آمونیوم وجود نداشت. همبستگی بین روش هچ و روش کجلدال از نظر تعیین محتوای پروتئین خام مواد خوراکی مورد آزمایش مثبت و بالا بود (99/0 = r). تغییر در روش هضم نمونه­ها طی روش اصلی هچ سبب سرعت بخشیدن به روش مذکور شده و امکان آنالیز همزمان چندین نمونه را فراهم آورد. با توجه به نتایج این آزمایش، محتوای پروتئینی نمونه­های مورد آنالیز در آزمایشگاه­های خوراک دامی را می­توان با استفاده از روش هچ با دقت و صحت بالا تعیین نمود.
متن کامل [PDF 970 kb]   (6769 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/12/9 | پذیرش: 1396/12/9

فهرست منابع
1. AOAC. 2000. Official Methods of Analysis. 17th ed. Arlington (VA): Association of official analytical chemists.
2. Barbarino, E. and S.O. Lourenço. 2009. Comparison of CHN analysis and Hach acid digestion to quantify total nitrogen in marine organisms. Limnology and oceanography: methods, 7: 751-760. [DOI:10.4319/lom.2009.7.751]
3. Bradstreet, R.B. 2013. The Kjeldahl Method for Organic Nitrogen. Elsevier, pp: 39-88.
4. Figenschou, D.L., J.P. Marais and M. De Figueiredo. 2000. A comparison of three methods of nitrogen analysis for feedstuffs. South African Journal of Animal Science: Supplement, 1: 23-23. [DOI:10.4314/sajas.v30i4.3892]
5. Florence, E. and D.F. Milner. 1979. Routine determination of nitrogen by Kjeldahl digestion without use of catalyst. Analyst, 104: 378-381. [DOI:10.1039/an9790400378]
6. Fukumoto, H.E. and G.W. Chang. 1982. Manual salicylate-hypochlorite procedure for determination of ammonia in Kjeldahl digests [Urine and faeces analysis, mankind, urine, faeces, nitrogen content, digestion, spectrometry, methods, chemical analyses]. Journal of the Association of Official Analytical Chemists, 65: 1076-1079.
7. Hach, C.C., B.K. Bowden, A.B. Kopelove and S.T. Brayton. 1987. More powerful peroxide Kjeldahl digestion method. Journal of the Association of Official Analytical Chemists, 70: 783-787.
8. Hach, C.C., S.V. Brayton, and A.B. Kopelove. 1985. A powerful Kjeldahl nitrogen method using peroxymonosulfuric acid. Journal of Agriculter and Food Chemistry, 33: 1117-1123. [DOI:10.1021/jf00066a025]
9. Kjeldahl, J. 1883. A new method for the estimation of nitrogen in organic compounds. Zeitschrift für Analytische Chemie, 22: 366-382. [DOI:10.1007/BF01338151]
10. Miller G.L. and E.E. Miller. 1948. Determination of nitrogen in biological materials. Analytical Chemistry, 20(5): 481-488. [DOI:10.1021/ac60017a022]
11. National Research Council. 2001. Nutrient Requirement of Dairy Cattle. 6th rev. ed. National Acadmic Science. Washington. DC.
12. Osborne, R.A. and J.B. Wilkie. 1935. A study of the Kjeldahl method. III-Further comparisons of selenium with mercury and with copper catalysts. journal of Association official Agricultural Chemists, 18: 604-609.
13. Reynolds, C.K. and N.B. Kristensen. 2008. Nitrogen recycling through the gut and the nitrogen economy of ruminants: An asynchronous symbiosis. Journal of animal science, 86: 293-305. [DOI:10.2527/jas.2007-0475]
14. Rossi, A.M., M. Villarreal, M.D. Juarez and N.C. Samman. 2004. Nitrogen contents in food: A comparison between the Kjeldahl and Hach methods. The journal of the Argentine Chemical Society, 92: 99-108.
15. Sahoo, B. and T.K. Walli. 2008. Effect of feeding undegradable protein with energy on nutrient utilization, milk yield and milk composition of crossbred goats. Small Ruminant Research, 75: 36-42. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2007.07.007]
16. Wall, L.L., G.W. Gehrke, T.E. Neuner, R.D. Cathey and P.R. Rexroad. 1975. Total protein nitrogen: evaluation and comparison of four different methods. Journal of the Association of Official Analytical Chemists. 58: 1221-1226.
17. Watkins, K.L., T.L. Veum and G.F. Krause. 1986. Total nitrogen determination of various sample types: a comparison of the Hach, Kjeltec and Kjeldahl methods. Journal of the Association of Official Analytical Chemists, 70: 410-412.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb