دوره 10، شماره 23 - ( بهار 1398 )                   جلد 10 شماره 23 صفحات 11-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saharkhiz bandforouzi K, Rezaei M, KazemiFard M. Effects of Different Levels of Tomato Powder with and without Addition of Enzymes on Performance, Blood Parameters and Antioxidant Status of Japanese Quails. rap. 2019; 10 (23) :11-21
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-888-fa.html
سحرخیز بندفروزی کمال، رضایی منصور، کاظمی فرد محمد. تاثیر سطوح مختلف پودر گوجه‌فرنگی با و بدون افزودن آنزیم بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین‌های ژاپنی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (23) :11-21

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-888-fa.html


دانشگاه علوم کشاوزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (241 مشاهده)
این آزمایش، به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر گوجه‌فرنگی (صفر، 4، 8 و 12 درصد) و مولتی آنزیم ناتوزیم پی (صفر و 05/0 درصد) بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی و وضعیت آنتی اکسیدانی بلدرچین‌های ژاپنی طی دوره آغازین و رشد انجام شد. تعداد 320 قطعه جوجه بلدرچین یک روزه در 8 تیمار با 4 تکرار و 10 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل ۲×۴ مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که افزودن سطوح مختلف پودر گوجه‌فرنگی، سبب افزایش خوراک مصرفی شد (05/0>p) به نحوی که این افزایش در تیمار تغذیه شده با 12 درصد پودر گوجه‌فرنگی بیشتر از سایر تیمارها بود. اثر متقابل پودر گوجه‌فرنگی و آنزیم ناتوزیم‌پی بر افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی معنی‌دار بود (05/0>p) و در گروه تغذیه شده با 8 درصد پودر گوجه‌فرنگی و سطح صفر آنزیم، بیشترین افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل غذایی مشاهده شد. غلظت گلوکز، تری‌گلیسرید، LDL، HDL،VLDL  و ﺁﻧﺰﻳﻢ‌ﻫﺎﻯ کبدی ﺁﻻﻧﻴﻦ‌‌ﺁﻣﻴﻨﻮ‌ﺗﺮﺍﻧﺴﻔﺮﺍﺯ و ﺁﺳﭙﺎﺭﺗﺎﺕ‌‌ﺁﻣﻴﻨﻮﺗﺮﺍﻧﺴﻔﺮﺍﺯ نیز تحت تاثیر اثر متقابل پودر گوجه‌فرنگی و آنزیم ناتوزیم قرار گرفتند (05/0>p). در بلدرچین‌های تغذیه شده با 4 درصد پودر گوجه‌فرنگی و سطح صفر آنزیم، بیشترین غلظت گلوکز پلاسما و کمترین غلظت ﺁﻧﺰﻳﻢ‌ﻫﺎﻯ ﺁﻻﻧﻴﻦ‌‌ﺁﻣﻴﻨﻮ‌ﺗﺮﺍﻧﺴﻔﺮﺍﺯ و ﺁﺳﭙﺎﺭﺗﺎﺕ‌‌ﺁﻣﻴﻨﻮﺗﺮﺍﻧﺴﻔﺮﺍﺯ و سوپر‌اکسید‌دیسموتاز به‌دست آمد. غلظت تری‌گلیسرید و VLDL در تیمار دارای 12درصد پودر گوجه‌فرنگی با آنزیم ناتوزیم، کمتر از سایر تیمارها بود اما در تیمار حاوی 12 درصد پودر گوجه‌فرنگی با سطح صفر آنزیم، کمترین غلظتLDL  و بیشترین غلظت HDL مشاهده شد. همچنین با افزودن سطوح مختلف پودر گوجه‌فرنگی، غلظت‌ مالون‌دی‌آلدئید و آنزیم گلوتاتیون‌پراکسیداز به ترتیب در گروه‌های تغذیه شده با 4 درصد و 12درصد پودر گوجه‌فرنگی، کمتر از سایر تیمارها بود (05/0>p). بر مبنای یافته‎های تحقیق می‎‌توان بیان نمود که افزودن توام پودر گوجه‌فرنگی و آنزیم به جیره بلدرچین‎های ژاپنی می‌تواند سبب بهبود عملکرد و تقویت فعالیت آنتی‎اکسیدانی ‎شود.
متن کامل [PDF 2071 kb]   (72 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۸ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۳/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۶/۶ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb