دوره 8، شماره 17 - ( پاییز 1396 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 18-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of Cinnamon Powder Levels on Performance, Antioxidant Status, Meat Oxidative Stability, Enzymes Activity and Some Blood Parameters in Broiler Chickens. rap. 2018; 8 (17) :18-25
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-862-fa.html
فتحی مختار، نیک گو ایوب، مهری مرتضی. اثرات سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد، وضعیت آنتی‌اکسیدانی، پایداری اکسیداتیو گوشت، فعالیت آنزیمی و برخی‌فراسنجه‌های خونی در جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1396; 8 (17) :18-25

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-862-fa.html


استادیار
چکیده:   (33 مشاهده)
آزمایشی برای بررسی تاثیر سطوح مختلف پودردارچین بر عملکرد، وضعیت آنتی­اکسیدانی، پایداری اکسیداتیو گوشت، فعالیت آنزیمی و برخی­ فراسنجه­های خونی درجوجه­های گوشتی انجام شد. دراین آزمایش تعداد 450 جوجه گوشتی یک روزه (راس 308) در قالب یک طرح کاملا تصادفی بین 3 گروه تیماری تقسیم شدند. هر تیمار دارای 5 تکرار و هر تکرار شامل 30 جوجه بود. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از پودر دارچین (دارای سه سطح صفر، 1/0 و 2/0 درصد).  فراسنجه­های عملکرد رشد به صورت هفتگی اندازه­گیری شد. فراسنجه­های خونی شامل گلوکز، پروتئین، گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، اسیداوریک، کلسترول، تری­گلیسیرید، لیپوپروتیئن با دانسیته بالا، فعالیت آنزیم­های آلانین­آمینوترانسفراز، آسپارتات­آمینوترانسفراز، آلکالین­فسفاتاز، لاکتات­دهیدروژناز و فراسنجه­های آنتی­اکسیدانی MDA کبد و پلاسما و هم­چنین TAS پلاسما، در روزهای 21 و 42 اندازه­گیری شدند. اندازه­گیری فراسنجه پایداری اکسیداتیو گوشت از طریق اختلاف میزان MDA گوشت روز کشتار و 15 روز بعد از کشتار ثبت شد. نتایج نشان داد هر دو سطح دارچین (1/0 و 2/0 درصد) سبب افزایش خوراک مصرفی و افزایش وزن شد. همچنین سطوح دارچین موجب کاهش فعالیت پلاسمایی آنزیم ­AST، کاهش سطح MDA کبد، پلاسما و گوشت و هم­چنین سبب کاهش تری­گلیسیرید و کلسترول پلاسما شد (05/0P≤). هیچ تلفاتی در تیمارهای حاوی دارچین مشاهده نشد. سایر فراسنجه­های خونی به طور معنی­داری تحت تاثیر سطوح مختلف دارچین، قرار نگرفتند (05/0P≥). می­توان نتیجه­گیری نمود که از مکمل 2/0 درصد پودر دارچین در جیره می­توان افزایش وزن، کاهش تلفات و افزایش ماندگاری گوشت در جوجه­های گوشتی را بهبود دهد.
متن کامل [PDF 466 kb]   (41 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb