دوره 10، شماره 23 - ( بهار 1398 )                   جلد 10 شماره 23 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yeganeparast M, Jafari Arvari A R, Khojastekei M, Hashemi S M. Effects of Savory Essential Oil and Flavomycin on Performance and Immune Parameters in Broiler Chicks. rap. 2019; 10 (23) :1-10
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-840-fa.html
یگانه پرست محمد، جعفری اروری علیرضا، خجسته‌کی مهدی، هاشمی سیدمحمد. تاثیر اسانس مرزه و آنتی‎بیوتیک فلاوومایسین بر شاخص‌های عملکرد و پارامترهای ایمنی جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1398; 10 (23) :1-10

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-840-fa.html


سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (119 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسانس مرزه و فلاوومایسین بر عملکرد، کیفیت لاشه، پارامترهای ایمنی و هماتولوژی جوجه‏ های گوشتی بود. در این تحقیق تعداد 400 قطعه جوجه جنس نر سویه تجاری راس 308، در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر واحد آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد (فاقد اسانس مرزه و آنتی‏بیوتیک فلاوومایسین)، جیره حاوی آنتی‏بیوتیک فلاوومایسین 6/0 درصد و سطوح متفاوت اسانس مرزه (200 ، 400 و 600 میلی‏گرم در کیلوگرم خوراک) بود. نتایج نشان داد افزودن اسانس مرزه در مقایسه با فلاوومایسین به جیره جوجه‏ های گوشتی در هفته‏ های اول و پنجم پرورش باعث کاهش معنی‏ دار مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی شد و در هفته نخست باعث بهبود معنی‌دار افزایش وزن در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0p<). تاثیر اسانس مرزه و آنتی ‏بیوتیک فلاوومایسین بر افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی جوجه‏ های گوشتی در کل دوره معنی‏ دار نبود. بین تیمارهای آزمایشی به لحاظ میزان آب مصرفی در کل دوره پرورش تفاوت معنی‌داری وجود داشت، جوجه‏ های تغذیه شده با جیره حاوی 200 و 400 میلی‏ گرم در کیلوگرم اسانس مرزه به ترتیب بیشترین و کمترین مصرف آب را داشتند (05/0p<). تاثیر اسانس مرزه و فلاوومایسین بر کیفیت لاشه، فرآسنجههای خونی، پارامترهای ایمنی و کیفیت گوشت سینه معنیدار نبود. با توجه به یافته ‏های تحقیق حاضر می‏توان بیان نمود که آنتی‏ بیوتیک فلاوومایسین و اسانس مرزه تاثیر معنی‏ داری در جهت بهبود شاخص‏ های تولید، پارامتر‏های ایمنی و کیفیت لاشه جوجه‏ های گوشتی ندارند.
متن کامل [PDF 755 kb]   (54 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۲۱ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۸/۳/۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۰/۴ | انتشار: ۱۳۹۸/۳/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb