دوره 9، شماره 20 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 20 صفحات 70-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Didarkhah M, Bashtani M. Effects of Probiotic and Peribiotic Supplementation in Milk on Performance and Nutrition Digestibility in Holstein Calves. rap. 2018; 9 (20) :70-78
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-839-fa.html
دیدارخواه مسعود، باشتنی مسلم. بررسی اثرات استفاده از افزودنی پروبیوتیک و پری بیوتیک در شیر بر شاخص های عملکردی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوساله های هلشتاین . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (20) :70-78

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-839-fa.html


آموزشکده کشاورزی سرایان دانشگاه بیرجند
چکیده:   (108 مشاهده)
هدف از این آزمایش بررسی مقایسه اثرات استفاده از پروبیوتیک و پری­بیوتیک در شیر بر عملکرد، مصرف خوراک، امتیاز قوام مدفوع و قابلیت هضم گوساله­ های ماده شیرخوار هلشتاین بود. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار در هر تیمار انجام شد. تیمارها شامل: 1- گروه شاهد (شیر فاقد افزودنی) 2- گروه پروبیوتیک (شیر + 2 گرم پروبیوتیک) 3- گروه پری­بیوتیک (شیر + 4 گرم پری­بیوتیک) 4- گروه سین بیوتیک (شیر + 2 گرم پروبیوتیک و 4 گرم پری­بیوتیک) بود. گوساله‌ها در سنین 3، 30 و 63 روزگی پس از تغذیه شیر در وعده صبح وزن کشی شدند و وزن خوراک مصرفی از 10 روزگی به بعد و تا پایان دوره به‌صورت روزانه برای هر گوساله اندازه‌گیری و ثبت گردید. به حفظو سنجش وقوع اسهال، مدفوع به‌صورت هفتگی مشاهده و نمره مدفوع و سیالیت آن بررسی شد. در انتهای آزمایش (7 روز پایانی) کل مدفوع دام­ ها بطور جداگانه جمع‌آوری و توزین شد و یک نمونه 20 درصدی از آن جهت بررسی قابلیت هضم مواد مغذی برداشته شد. ترکیب شیمیایی نمونه‌های مدفوع و جیره آزمایشی شامل ماده خشک، چربی، ماده آلی و پروتئین طبق روشAOAC  تعیین شد. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین میانگین وزن در سنین 30 و 63 روزگی مربوط به گوساله­ هایی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و اختلاف معنی ­داری با سایر گروه ­ها داشتند. کمترین میانگین وزن در سن 63 روزگی مربوط به جیره سین بیوتیک بود. بدترین ضریب تبدیل خوراک مصرفی مربوط به گروه شاهد بود و اختلاف معنی­ داری با گروهی که پروبیوتیک مصرف کرده بودند، داشت و بهترین ضریب تبدیل خوراک مربوط به جیره پروبیوتیک بود و با سایر گروه ­ها اختلاف معنی­ داری داشت (05/0P<). بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی مربوط به گروهی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و با سایر گروه­ها اختلاف معنی­ داری داشت. کمترین قوام مدفوع مربوط به گروهی بود که پروبیوتیک مصرف کرده بودند و با سایر گروه­ ها اختلاف معنی­ داری داشت (05/0P<). به‌طور کلی نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیک تأثیر معنی­ داری روی عملکرد، سلامتی و قابلیت هضم مواد مغذی گوساله­ های هلشتاین داشت.
 
 
متن کامل [PDF 623 kb]   (58 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb