دوره 9، شماره 20 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 20 صفحات 61-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakeri P, Riasi A, Madahian A. Use of Pistachio By-Product Extracts by Different Solvents to Reduce Ruminal Degradability of Canola Meal Protein. rap. 2018; 9 (20) :61-69
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-827-fa.html
شاکری پیروز، ریاسی احمد، مداحیان علی. استفاده از عصاره محصول فرعی پسته استخراج شده با حلال‌های مختلف به منظور کاهش تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای پروتئین کنجاله کلزا . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (20) :61-69

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-827-fa.html


بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (96 مشاهده)
ا     این آزمایش با ‌هدف بررسی تأثیر عصاره محصول فرعی پسته در محافظت از تجزیه پروتئین‌های‌ کنجاله‌ کلزا در شکمبه انجام شد. از محصول فرعی پسته با حلال‌های آب، اتانول 70 درصد، متانول 80 درصد و مخلوط کلروفرم و متانول عصاره‌گیری شد. مقادیری از عصاره‌های آبی، اتانولی و متانولی به کنجاله‌ کلزا اضافه شد تا میزان تانن اضافه ‌شده به مخلوط به صفر، 5/0 و یک درصد رسید. میزان ناپدیدشدن شکمبه‌ای و پس از شکمبه‌ای و همچنین تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای ماده­خشک و پروتئین خام با سه تکرار اندازه‌گیری شد. برای تعیین میزان ناپدیدشدن شکمبه‌ای و تجزیه‌پذیری نمونه‌ها، از سه رأس گاو نر اخته‌شده تالشی مجهز به فیستولای شکمبه‌ای و برای تعیین میزان ناپدیدشدن پس از شکمبه‌ای از دستگاه شبیه‌ساز هضم استفاده شد. عصاره‌های آب، اتانول، متانول و مخلوط کلروفرم و متانول به­ترتیب 11/37، 64/59، 87/56 و 55/7 درصد از تانن موجود در محصول فرعی پسته را استخراج کردند. فرآوری کنجاله کلزا با 5/0 درصد تانن عصاره‌ آبی و یک درصد تانن عصاره متانولی سبب کاهش ناپدیدشدن شکمبه‌ای پروتئین خام شد (01/0>p)، بدون آن‌که‌ میزان ناپدیدشدن پروتئین­خام در کل دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین افزودن 5/0 و یک درصد تانن عصاره آبی به کنجاله کلزا میزان پروتئین‌های با تجزیه‌پذیری سریع در شکمبه را کاهش داد (01/0>p). به‌طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که تانن عصاره‌های آبی و اتانولی محصول فرعی پسته می‌توانند در محافظت از تجزیه پروتئین‌ کنجاله کلزا در شکمبه مؤثر باشند، هرچند استفاده از تانن عصاره آبی محصول فرعی پسته می‌تواند اقتصادی‌ و کاربردی‌تر باشد.
 
متن کامل [PDF 525 kb]   (32 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb