دوره 9، شماره 20 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 20 صفحات 36-42 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

dalvand M, hedayati M, manafi M. Effect of Ginger, Nettle and Mixtures of Both on Performance, Blood parameters and carass characteristics of Broilers. rap. 2018; 9 (20) :36-42
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-789-fa.html
دالوند معصومه، هدایتی مهدی، منافی میلاد. تأثیر پودر زنجبیل، گزنه و مخلوط هر دو بر عملکرد تولیدی، فراسنجه های خونی و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (20) :36-42

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-789-fa.html


دانشگاه ملایر
چکیده:   (134 مشاهده)
این آزمایش به­ منظور بررسی اثر پودر زنجبیل، گزنه و ترکیب آن­ها در مقایسه با آنتی بیوتیک محرک رشد بر جوجه­ های گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و 4 تکرار و 8 قطعه جوجه در هر تکرار انجام گرفت. گروه­های آزمایشی شامل: گروه یک: شاهد (بدون هر گونه افزودنی)، گروه دو: جیره پایه به همراه 04/0 درصد آنتی­بیوتیک محرک رشد تتراسایکلین50 درصد مخلوط در دان، گروه سه، چهار و پنج: که
به­ ترتیب شامل جیره پایه به همراه پودر زنجبیل 1 درصد، پودر گزنه 1 درصد، مخلوط پودر زنجبیل 1 درصد و پودر گزنه 1 درصد بودند.
نتایج نشان داد بیشترین میزان افزایش وزن هفتگی در بازه زمانی 21-35 روزگی مربوط به گروه­ آزمایشی 04/0 درصد آنتی­بیوتیک محرک رشد و پس از آن گروه آزمایشی حاوی 1 درصد پودر گزنه بود که از لحاظ آماری با سایر گروه­های آزمایشی تفاوت معنی ­دار داشتند (05/0>.(p  در رابطه با افزایش خوراک مصرفی نیز در بازه زمانی 1-7 روزگی گروه آزمایشی حاوی 1 درصد پودر زنجبیل، دارای بیشترین مقدار بود که تفاوت آماری معنی ­داری با گروه­ های آزمایشی دیگر داشت (05/0>.(p در هفته آزمایشی ششم نیز گروه آزمایشی حاوی 1 درصد پودر زنجبیل منجر به تأثیر معنی­ داری بر کاهش میزان کلسترول خون جوجه های گوشتی در مقایسه با سایر گروه­های آزمایشی شد (05/0>.(p در رابطه با خصوصیات لاشه، ضریب­ تبدیل غذایی و سایر پارامترهای خونی هیچ یک از گروه­های آزمایشی مورد استفاده در بازه‌های زمانی موردنظر منجر به تفاوت آماری معنی ­داری نشدند (05/0<p). با توجه به نتایج فوق، پودر گیاهان دارویی زنجبیل و گزنه می­توانند به­عنوان جایگزین نسبتاً مناسبی در خصوص بهبود عملکرد تولیدی جوجه­ های گوشتی با توجه به منع مصرف برای آنتی­بیوتیک محرک رشد در نظر گرفته شوند.
 

 
متن کامل [PDF 275 kb]   (45 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb