دوره 9، شماره 20 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 20 صفحات 19-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yosefi H, Hosseini-Vashan S J, Ghiasi S E, Namaei M H. Evaluation of Performance, Blood Biochemical indices and Immune Response of Broilers Fed Pistachio Hull Extract (Pistacia Vera) of Fandoghi and Kaleghochi. rap. 2018; 9 (20) :19-26
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-784-fa.html
یوسفی هادی، حسینی واشان سید جواد، غیاثی سید احسان، نمایی محمد حسن. ارزیابی عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با عصاره آبی پوسته سبز دو رقم پسته کله قوچی و فندقی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (20) :19-26

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-784-fa.html


دانشگاه بیرجند
چکیده:   (59 مشاهده)
به­ منظور بررسی اثر عصاره آبی پوسته سبز دو رقم پسته کله قوچی و فندقی بر عملکرد و وزن نسبی اجزای لاشه، فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجه‌های گوشتی، آزمایشی با 220 قطعه جوجه خروس گوشتی یک­روزه سویه راس 308 با 5 تیمار، 4 تکرار و 11 قطعه جوجه در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد و سطوح 200 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره آبی کله قوچی و سطوح 200 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره آبی پوسته سبز فندقی بود. در پایان سه دوره تغذیه‌ای آغازین (10-1 روزگی)، رشد (24-11روزگی) و پایانی (46-25 روزگی)، صفات وزن بدن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک اندازه‌گیری شد. در 24 و 46 روزگی از دو قطعه پرنده خونگیری جهت بررسی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی انجام شد. تحلیل داده‌ها نشان داد افزایش وزن بدن و مصرف­خوراک در سطح 400 کله قوچی نسبت به شاهد بالاتر بود و ضریب ­تبدیل خوراک در سطح 400 کله‌قوچی در مقایسه با شاهد پایین‌ترین بود (05/0p<). عصاره پوست سبز پسته بر راندمان لاشه، و وزن نسبی اجزای لاشه به­ جز چربی بطنی تأثیری نداشت ولی عصاره پوست پسته باعث کاهش چربی بطنی، کلسترول، تری‌گلیسرید و LDL‌ گردید (05/0p<). عصاره پوست سبز هر دو رقم پسته باعث کاهش فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز در 46 روزگی و بهبود پاسخ ایمنی بر ضد SRBC در مقایسه با شاهد شدند (05/0p<). در مجموع افزودن عصاره پوست سبز پسته کله قوچی و فندقی به جیره جوجه گوشتی باعث بهبود عملکرد، کاهش چربی بطنی و لیپیدهای خونی و بهبود پاسخ ایمنی می‌گردد.
 

 
متن کامل [PDF 408 kb]   (24 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb