دوره 9، شماره 19 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 19 صفحات 8-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakoori M, Rezaei M, Chashnidel Y. Effect of Microencapsulated of Spirulina (Spirulina Platensis) Algae Powder on Performance, Carcass Characteristics and Intestinal Microflora of Broiler Chickens. rap. 2018; 9 (19) :8-16
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-776-fa.html
شکوری متین، رضایی منصور، چاشنی دل یداله. تأثیر تغذیه پودر جلبک اسپیرولینا ریزپوشانی شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (19) :8-16

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-776-fa.html


دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (100 مشاهده)

این پژوهش به­ منظور بررسی اثر تغذیه پودر جلبک اسپیرولینا ریزپوشانی شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی روده جوجه­ های گوشتی انجام شد. در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه یک­روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 9 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره پایه، جیره پایه + آنتی بیوتیک، جیره پایه + ویتامین E، جیره پایه + 33/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، جیره پایه + 33/0 درصد اسپیرولینا، جیره پایه + 66/0 درصد اسپیرولینا و جیره پایه + یک درصد اسپیرولینا بود. نتایج نشان داد که در دوره رشد، گروه تغذیه شده با جیره­ حاوی 33/0 درصد اسپیرولینا مصرف خوراک بیشتری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>p). گروه شاهد کمترین افزایش وزن را نسبت به گروه­های آزمایشی دیگر داشت (05/0>p). گروه­های تغذیه شده با جیره ­های حاوی 33/0 درصد و 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به گروه شاهد دارا بودند (05/0>p). در دوره پایانی و نیز کل دوره پرورش، گروه­های تغذیه شده با جیره­ های حاوی سطوح مختلف جلبک اسپیرولینا، 33/0 درصد و 66/0 درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده ضریب تبدیل غذایی کمتری نسبت به گروه شاهد را دارا بودند (05/0>p). راندمان لاشه در جوجه­ های گوشتی تغذیه شده با تیمارهای حاوی سطوح مختلف جلبک اسپیرولینا و جیره حاوی یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده بالاتر از بقیه گروه­ ها بود (05/0>p). تغذیه با تیمارهای حاوی اسپیرولینای ریزپوشانی شده در سطوح 66/0، یک درصد و تیمار حاوی اسپیرولینا در سطح یک درصد جیره سبب افزایش درصد سینه جوجه ­ها نسبت به گروه شاهد شد (05/0>p). جوجه ­های تغذیه شده با تیمارهای حاوی یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده و یک درصد اسپیرولینا چربی محوطه بطنی کمتری داشتند (05/0>p). جمعیت کلی­فرم ­های جوجه ­های تغذیه شده با تیمارهای حاوی آنتی­بیوتیک، یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده و یک درصد اسپیرولینا نسبت به گروه شاهد کمتر بود (05/0>p). بیشترین جمعیت لاکتوباسیل ­ها در جوجه ­های تغذیه شده با تیمارهای حاوی 66/0 درصد و یک درصد اسپیرولینا ریزپوشانی شده، 66/0 درصد و یک درصد پودر اسپیرولینا مشاهده شد (05/0>p).
 

متن کامل [PDF 1035 kb]   (64 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb