دوره 9، شماره 19 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 19 صفحات 48-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Daghigh Kia H, Jafari S, Moghaddam G, Ebrahimi M, Najafi A. Effects of Different Concentrations of L-Carnitine in Lecithin-Based Semen Extender on Semen Quality of Ghezel Ram after Freeze Thawing Process. rap. 2018; 9 (19) :48-53
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-774-fa.html
دقیق کیا حسین، جعفری سپهر، مقدم غلامعلی، ابراهیمی مرضیه، نجفی ابوذر. تأثیر مکمل سازی رقیق‌کننده با سطوح مختلف ال-کارنیتین بر کیفیت منی قوچ قزل بعد از فرآیند انجماد یخ گشایی در خارج فصل تولیدمثلی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (19) :48-53

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-774-fa.html


استاد دانشگاه تبریز
چکیده:   (72 مشاهده)

این تحقیق باهدف بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی سطوح مختلف ال-کارنیتین بر فراسنجه‌های اسپرم قوچ پس از فرآیند انجماد-یخ گشایی انجام شد. نمونه‌ های منی قوچ پس از جمع‌آوری، با رقیق‌ کننده تریس-لسیتین به همراه غلظت‌های مختلف 35، 70، 105 میلی­ مولار در میلی­ لیتر ال-کارنیتین رقیق‌شده و تا 5 درجه سانتی‌گراد به مدت 2 ساعت سرد شده و سپس در معرض بخار ازت منجمد کرده و درنهایت در تانک ازت مایع ذخیره شدند. پس از یخ­گشایی صفات حرکتی، زنده‌مانی، مورفولوژی، یکپارچگی غشاء و مقدار مالون­دی آلدئید مورد ارزیابی قرار گرفتند. بیشترین میزان تحرک کل و حرکت پیش­رونده، در محیط حاوی 105 میلی­مولار در میلی­ لیتر ال-کارنیتین مشاهده شد ولی نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی‌ داری نداشت. افزودن ال-کارنیتین باعث افزایش یکپارچگی غشاء و کاهش معنی­ دار درصد اسپرم­های غیرطبیعی نسبت به گروه شاهد نشد. همچنین افزودن 105 میلی­مولار در میلی ­لیتر از ال-کارنیتین باعث افزایش معنی ­دار درصد زنده‌مانی و کاهش معنی‌ دار میزان مالون­دی آلدئید تولیدی اسپرم ­ها نسبت به گروه 35 میلی­ مولار شد (05/0>p). به‌طورکلی می­توان نتیجه گرفت که استفاده از ال-کارنیتین در رقیق‌کننده منی قوچ قزل سبب بهبود برخی فراسنجه ­های اسپرم و کاهش اثرات منفی ناشی از فرآیند انجماد-یخ گشایی نمی­ شود.
 

 

متن کامل [PDF 1042 kb]   (38 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb