دوره 9، شماره 22 - ( زمستان 97 1397 )                   جلد 9 شماره 22 صفحات 35-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholinezhad M, Shohreh B, Deldar H, Jafari Sayadi A. Impact of Broad Bean on the Physical Properties of Testis, Quantitative and Qualitative Characteristics of Epididymal Spermatozoa of Zell Ram. rap. 2018; 9 (22) :35-39
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-773-fa.html
قلی نژاد میثم، شهره بهرام، دلدار حمید، جعفری صیادی علیرضا. تاثیر مصرف باقلا (Broad Bean) بر خصوصیات فیزیکی بیضه، ویژگی های کمی و کیفی اسپرماتوزوئید اپیدیدیمی قوچ زل . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (22) :35-39

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-773-fa.html


گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (176 مشاهده)

     هدف از این پژوهش بررسی استفاده از سطوح مختلف باقلا بر خصوصیات فیزیکی بیضه و ویژگی ­های کمی و کیفی اسپرماتوزوئید اپیدیدیمی قوچ نژاد زل بود. شانزده راس قوچ در حال رشد با وزن تقریبی 1±29 کیلوگرم انتخاب و به طور تصادفی در 4 تیمار و 4 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی به مدت 75 روز نگهداری شدند. تیمارهای آزمایشی با چهار سطح مختلف باقلا (صفر، پنج درصد، 10 درصد و 15 درصد) بودند. پس از دوره 75 روزه، قوچ­ ها کشتار شده و طول، عرض، قطر و وزن بیضه  ­ها اندازه ­گیری شد. نتایج حاصله نشان داد که سطوح مختلف باقلا سبب اختلاف معنی­ دار درصد اسپرماتوزوئیدها با حرکت پیش­رونده و درصد اسپرماتوزوئید متحرک در درصدهای 5 تا 15 نسبت به تیمار شاهد شد (5% >p). درصد اسپرماتوزوئید غیرطبیعی در تیمار 15 درصد باقلا بیشترین مقدار را به خود نسبت داد. افزودن باقلا به جیره منجر به افزایش درصد اسپرماتوزوئید زنده و کاهش اسپرماتوزویید­های مرده نسبت به تیمار شاهد شد (5% >p). افزودن باقلا به جیره ­های آزمایشی نتوانست بر وزن، قطر، عرض و طول بیضه، همچنین غلظت اسپرماتوزوئید و سلامت غشای پلاسمایی اسپرماتوزویید تاثیر معنی­ دار داشته باشد. با توجه به نتایج به­ دست آمده در این پژوهش سطح 5% و 10% باقلا در جیره توانست ویژگی­ های کمی و کیفی اسپرماتوزوئیدها را بهبود بخشد.
 


 

متن کامل [PDF 597 kb]   (55 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۲۹ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۷/۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۱/۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb