دوره 9، شماره 19 - ( بهار و تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 19 صفحات 1-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhshayesh S, Seifdavati J, Seifzadeh S, Mirzaei Agha Gheshlagh F, Abdi Benmar H, Vahedi V. The Effects of in Ovo Injection Oil-Extracted Propolis on Growth Performance and Immune Status of Broilers. rap. 2018; 9 (19) :1-7
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-737-fa.html
بخشایش ساحل، سیف دواتی جمال، سیف زاده صیاد، میرزایی آقجه قشلاق فرزاد، عبدی بنمار حسین، واحدی وحید. بررسی اثرات تزریق داخل تخم‌ مرغی عصاره بره موم بر عملکرد رشد و وضعیت سیستم ایمنی جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (19) :1-7

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-737-fa.html


استادیار دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (87 مشاهده)

به منظور بررسی اثر تزریق عصاره بره­موم در تخم­ مرغ­ های مادر گوشتی بر عملکرد رشد و وضعیت سیستم ایمنی جوجه‌ها بعد از تفریخ پژوهش حاضر طراحی و اجرا شد. در روز 14جوجه ­کشی، 324 عدد تخم‌مرغ سویه راس 308 توزین و در قالب طرح کاملا تصادفی در 6 گروه آزمایشی با 3 تکرار و هر تکرار شامل 18 عدد تخم‌مرغ تقسیم شد. تیمارها شامل شاهد (بدون تزریق)، شاهد با تزریق آب استریل، تزریق محلول 150، 300، 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره بره موم بودند از محلول تهیه شده در 60 میلی‌لیتر آب استریل، در روز 15 جوجه ­کشی یک میلی‌لیتر به مایع آمنیوتیک تخم‌مرغ‌ها تزریق انجام گرفت. نتایج نشان داد که تزریق عصاره بره موم به تخم‌مرغ در روز 15 انکوباسیون تاثیری بر درصد جوجه درآوری، وزن جوجه‌های تفریخ شده و نسبت وزن جوجه‌های تفریخ شده به وزن تخم‌مرغ نشان نداد (05/0<p). اما در تخم‌مرغ‌های که 1200 قسمت در میلیون عصاره بره موم تزریق شده بود، نسبت وزن جوجه‌های تفریخ شده به وزن تخم‌مرغ در مقایسه با گروه شاهد بیشتر از نظر عددی بود. تزریق داخل تخم‌مرغی سطوح مختلف عصاره بره موم تأثیر معنی­ داری بر مصرف خوراک، وزن بدن، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره‌های پرورشی نداشت (05/0<p). نتایج بدست آمده از آنتی‌بادی‌های تولید شده در اثر تزریق SRBC در 28 روزگی نشان داد گروه‌های دریافت کننده سطوح 300، 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره بره موم و شاهد مثبت تمایل به کاهش در آنتی‌بادی‌های تولید شده در مقایسه با گروه شاهد منفی داشتند (06/0>p). در حالی که تزریق داخل تخم­ مرغی 150 قسمت در میلیون عصاره بره موم سبب افزایش تیتر آنتی‌بادی در مقایسه با تیمارهای دیگر شد (05/0>p). همچنین نتایج مربوط به تیتر آنتی‌بادی‌های تولید شده در اثر تزریق SRBC در 35 روزگی نشان داد در گروهی که تزریق عصاره بره موم صورت گرفته بود تیتر آنتی‌بادی در مقایسه با گروه شاهد منفی پایین بود (05/0>p). نتایج این مطالعه نشان داد که تزریق عصاره بره موم بر تخم‌ مرغ‌های بارور در روز 15 انکوباسیون نتوانست سبب بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی جوجه‌های گوشتی شود.
 

متن کامل [PDF 1192 kb]   (66 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb