دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 17-10 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najibzadeh N, Mohammadi-Saeei M, Golchin-Gelehdooni S, Yarahmadi B. (2018). EEffects of Myrtle Essential Oil on Intestinal morphology, Antibody Titer and Blood Parameters of Broiler Chickens. Res Anim Prod. 9(21), 10-17. doi:10.29252/rap.9.21.10
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-714-fa.html
نجیب زاده ناصر، محمدی ساعی محسن، گلچین گله دونی سبحان، یاراحمدی بهروز. تأثیر اسانس مورد بر ریخت‌شناسی روده، تیترآنتی بادی و فراسنجه‌های خونی در جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1397; 9 (21) :17-10 10.29252/rap.9.21.10

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-714-fa.html


مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خرم آباد
چکیده:   (3907 مشاهده)

این مطالعه برای ارزیابی تأثیر اسانس مورد بر ریخت شناسی روده، تیتر آنتی‌بادی و فراسنجه‌های خونی جوجه­ های گوشتی انجام شد. برای این منظور 180 جوجه گوشتی راس308 (مخلوط دو جنس) به صورت تصادفی در 5 تیمار با 3 تکرار و هر تکرار حاوی 12 جوجه قرار گرفتند. جیره­ های آزمایشی شامل: جیره بدون آنتی بیوتیک (جیره شاهد)، جیره­ های مکمل شده با اسانس مورد در سطح 100، 300 و 500 میلی­ گرم در کیلوگرم و همچنین جیره حاوی آنتی‌بیوتیک فلاوومایسین در سطح 450 میلی­ گرم در کیلوگرم بودند. نتایج نشان داد که مکمل کردن اسانس مورد و آنتی بیوتیک در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی­ داری سبب طولانی‌تر شدن ارتفاع پرز و ضخامت کمتر بافت پوششی روده کوچک در سن 42 روزگی شد (05/0p<). در مورد عرض پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. بالاترین مقدار تیتر آنتی­ بادی علیه ویروس آنفلوآنزا و نیوکاسل در جوجه‌های تغذیه شده با500 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس مورد مشاهده شد (05/0p<). اثر سطوح مختلف اسانس بر آنزیم‌های کبدی شامل AST، ALT و ALP معنی دار نبود (05/0p>). در مجموع نتایج نشان می­دهند که جیره ­های مکمل شده با اسانس مورد سبب بهبود وضعیت ریخت شناسی روده و افزایش تیتر آنتی بادی به ویژه در سطح 500 میلی گرم در کیلوگرم شدند که می ­تواند به عنوان یک جایگزین آنتی بیوتیک مد نظر قرار گیرد

متن کامل [PDF 765 kb]   (1238 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1395/10/7 | ویرایش نهایی: 1397/9/6 | پذیرش: 1397/4/26 | انتشار: 1397/9/6

فهرست منابع
1. Abbas, J.R. 2010. Effect of using fenugreek, parsley and sweet basil seeds as feed additives on the performance of broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 9: 278-282. [DOI:10.3923/ijps.2010.278.282]
2. Adam, S., A. AI-Qarawi and E. Elhag. 2000. Effects of various levels of dietary Artemisia abyssinica leaves on rats. Laboratory Animal, 34: 307-312. [DOI:10.1258/002367700780384744]
3. Al-Ankari, A.S., M.M. Zaki and S.I. Al-Sultan. 2004. Use of habek mint (Menthalongifolia) in broiler chicken diets. International Journal of Poultry Science, 3: 629-634 [DOI:10.3923/ijps.2004.629.634]
4. AL-Kassie, G.A.M. 2009. Influence of two plant extracts derived from thyme and cinnamon on broiler performance. Pakistan Veterinary Journal, 4: 169-173.
5. Amirmohammadi, F., J. JalaliSendi and A. Zibaee. 2012. Toxicity and physiological effect of essential oil of Artemisia annua (labiatae) on AgriolimaxAgrestis l. (Stylommatophora: Limacidae). Journal of Planting Protect Research, 52: 185-189. [DOI:10.2478/v10045-012-0028-1]
6. Aragon, G. and Z. Younossi. 2010. When and how to evaluate mildly elevated liver enzymes in apparently healthy patients. Cleveland ClininJournal of Medicine, 77: 195-204. [DOI:10.3949/ccjm.77a.09064]
7. Ashraf, S., H. Zaneb, M.S. Yousaf, A. Ijaz, M.U. Sohail, S. Muti, M.M. Usman, S. Ijaz and H. Rehman. 2013. Effect of dietary supplementation of prebiotics and probiotics on intestinal microarchitecture in broilers reared under cyclic heat stress. Journal of Animal Physiology and animal Nutrition, 1: 68-73. [DOI:10.1111/jpn.12041]
8. Avigen. 2009. Ross 308 broiler manual. http://en.aviagen.com/ross-308.
9. Bach Knudsen, K.E. 2001. Development of antibiotic resistance and optionsto replace antimicrobials in animal diets. Proceedings of the Nutrition Society, 60: 291-299. [DOI:10.1079/PNS2001109]
10. Barter, P. 2007. HDL cholesterol, very low levels of LDL cholesterol, and cardiovascular events. New England journal of medicine, 357: 1301-1310. [DOI:10.1056/NEJMoa064278]
11. Baytop, T. 1999. Therapy with medicinal plants in Turkey (Past and Present). Istanbul University Publications. No. 3255/40. 371 pp.
12. Bradford, M. 1976. A rapid and sensitive method for quantitative of microgram quantities of protein utilizing the principle of protein-Dye binding. Analitical biochemistry, 72: 248-254. [DOI:10.1006/abio.1976.9999]
13. Brenes, A. and E. Roura. 2010. Essential oils in poultry nutrition: main effects and modes of action. Animal feed science and technology, 158: 1-14. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.03.007]
14. Case, G.L., L. He, H. Mo and C.E. Elson. 1995. Induction of geranyl pyrophosphate pyrophosphatase activity by cholesterolsuppressiveisoprenoids. Lipids, 30: 357-359. [DOI:10.1007/BF02536045]
15. Di-Pasqua, R., G. Betts, N. Hoskins, M. Edwards, D. Ercolini and G. Mauriello. 2007. Membrane toxicity of antimicrobial compounds from essential oils. Journal of agricultural food chemistry, 55: 4863-4870. [DOI:10.1021/jf0636465]
16. EL-Manylawi, M.A. and F.M. Ali. 2009. Gas chromatography- mass spectroscopy analysis and evaluate cumin seeds and their essential oil as growth promoters of New Zeland white rabbits. International Journal of Agricultural Research, 4: 107-115. [DOI:10.3923/ijar.2009.107.115]
17. Garcia, V., P. Catala-Gregori, F. Hernandez, M.D. Megias and J. Madrid. 2007. Effect of formic acid and plant extracts on growth, nutrient, digestibility, intestine mucosa morphology and meat yield of broilers. Journal of Applied Poultry Research, 16: 555-562. [DOI:10.3382/japr.2006-00116]
18. Garjani, A., F. Fathiazad, A. Zakheri, N.A. Akbari, Y. Azarmie, A. Fakhrjoo, S. Andalib and N. Maleki-Dizaji. 2009. The effect of total extract of Securigerasecuridaca L. seeds on serum lipid profiles, antioxidant status and vascular function in hypercholesterolemic rats. Journal of Ethno Pharmacology, (126): 525-232. [DOI:10.1016/j.jep.2009.09.003]
19. Giannenas, I., D. Tontis, E. Tsalie, E.F. Chronis, D. Doukas and I. Kyriazakis. 2010. Influence of dietary mushroom agaricusbisporus on intestinal morphology and micro flora composition in broiler chickens. Research on Veterinary Science, 89: 78-84. [DOI:10.1016/j.rvsc.2010.02.003]
20. Goldstein, J.L. and M.S. Brown. 1990. The LDL receptor: Nature, 343: 425-430. [DOI:10.1038/343425a0]
21. Hallfrisch, J., V.N. Singh., D.C. Muller, H. Baldwin., M.E. Bannon and R. Andres. 1994. High plasma vitamin C associated with high plasma HDL-and HDL2 cholesterol. American journal of clinical nutrition, 60: 100-105. http://www.ajcn.org/cgi/reprint/60/1/100. [DOI:10.1093/ajcn/60.1.100]
22. Hayder, N., S. Kilani, A. Abdelwahed, A. Mahmoud, K. Meftahi, J. Ben-Chibani, K. Ghedira and L. Chekir-Ghedira. 2003. Antimutagenic activity of aqueous extracts and essential oil isolated from Myrtuscommunis. Die. Pharmazie. International journal of pharmaceutical Science, 58: 523-524.
23. Hoffman, W.S. 1966. The Biochemistry of Clinical Medicine.
24. Humphrey, B.D., E.A. Koutsos and K.C. Klasing. 2002. Requirement and priorities of the immune system for nutrients. In: Jacques KA, Lyons TP (Eds). Nutritional Biotechnology in the Feed and Food Industries. Proceeding of Alltech's 18th Annual Symposium, pp: 69-77.
25. Iji, P.A., A.A. Saki and D.R. Tivey. 2001. Intestinal development and body growth of broiler chicks on diets supplemented with non-starch polysaccharides. Animal Feed Science and Technology, 89: 175-188. [DOI:10.1016/S0377-8401(00)00223-6]
26. Iriadam, M., D. Musa, H. Gumushan and F. Baba. 2006. Effects of two Turkish medicinal plants Artemisia herba-alba and Teucriumpolium on blood glucose levels and other biochemical parameters in rabbits. Journal of cellular and Molecular biology, 5: 19-24.
27. Jafari-Dinani, N., S. Asgary, H. Madani, G.H. Naderi and P. Mahzoni. 2010. Hypocholesterolemic and ant atherosclerotic effect of Artemisia aucheri in hypercholesterolemia rabbits. Pakistan Journal of pharmacology Science, 23: 321-3.
28. Kim, Y.J., C.M. Kim, J.H. Choi and I.H. Choi. 2012. Effect of dietary mugwort (Artemisia vulgaris L.) and pine needle powder (Pinusdensiflora) on growth performance, serum cholesterol levels, and meat quality in broilers. African journal of biotechnology, 11: 11866-11873. [DOI:10.5897/AJB11.3782]
29. Krames, A. 2010. Total Protein and A/G Ratio Tests. Mount Nittany Medical Center 814: 231-7000.
30. Kumar, R. and Y.C. Tripathi. 2011. Training manual on extraction technology of natural dyes & aroma therapy and cultivation value addition of medicinal plants. Chemistry Division, Forest Research Institute, Dehra Dun- 248 006, India.
31. Lee, L.K., V. Gan, V. Lee, A. Tan, Y. Leo and D. Lye. 2012. Clinical relevance and discriminatory value of elevated liver aminotransferase levels for dengue severity. PLOS journal, 6: 1-8. [DOI:10.1371/journal.pntd.0001676]
32. Liu, X.Y. 1999. Stress and immunity. In: Yin TB (Eds). Poultry Immunology. China Agriculture Press. Beijing, China. pp: 230-252.
33. Neu, H.C. 1992. The crisis in antibiotic resistance. Science, 257: 1064-1073. [DOI:10.1126/science.257.5073.1064]
34. Ozek, T., B. Demirci and K.H.C. Baser. 2000. Chemical composition of Turkish myrtle oil. Journal of essential oil research, 12: 541-544. [DOI:10.1080/10412905.2000.9712154]
35. Ricke, S.C. 2003. Perspectives on the use of organic acids and short chain fatty acids as antimicrobials. Poultry science, 82: 632-639. [DOI:10.1093/ps/82.4.632]
36. Rosa, A., M.P. Melis, M. Deiana, A. Atzeri, V. Appendino and G. Corona. 2008. Protective effect of the oligomericacylphloroglucinols from Myrtuscommunis on cholesterol and human low density lipoprotein oxidation. Chemistry and physics of lipids, (155): 16-23. [DOI:10.1016/j.chemphyslip.2008.04.005]
37. Sadeghi, A.A., M. Mohamadi-Saei, A. Nikkhah and H. Ahmadvand. 2013. The effect of Myrtuscommunis oil extract on growth performance, serum biochemistry and humoral immune responses in broiler chicks fed diet containing aflatoxin B1. Archives Animal Breeding, 56, 84. [DOI:10.7482/0003-9438-56-084]
38. SAS (Statistical Analysis System). 2001. SAS/STAT® 8.0. User's guide. SAS Institute Inc. Cary, NC.
39. Sharifi, S.D., A. Dibamehr and H. Lotfolahian. 2011. Effect of Protexin, Flavomycin and Type of Fat on Performance of Broiler Chickens. Journal of Animal Production, Volume 13, Issue 1, pp: 7-7.
40. Sohail, M.U., M.E. Hume., J.A. Byrd, D.J. Nisbet., A. Ijaz, A. Sohail, M.Z. Shabbir and H. Rehman. 2012. Effect of supplementation of prebiotic mannan-oligosaccharides and probiotic mixture on growth performance of broilers subjected to chronic heat stress. Poultry Science, 91: 2235-2240. [DOI:10.3382/ps.2012-02182]
41. Tareq, Y.A. 2005. The effect of proteinous compounds from MyrtuscommunisL. Fruit on some biochemical parameters in mice. Rafidain Journal Science, 16(3): 176-185.
42. Thakar, M. 2004. Pharmacological screening of some medicinal plants as antimicrobial and feed additives. M.Sc. Dissertation, Virginia Polytechnic Institute and State University. Virgina, USA. 73 pp.
43. Thapa, B.R. and A. Walia. 2007. Liver function tests and their interpretation. Indian. Journal of Pediatrics, 74: 663-671. [DOI:10.1007/s12098-007-0118-7]
44. Yadegarinia, D., L. Gachkar, M.B. Rezaei, M. Taghizadeh, S.A. Astaneh and I. Rasooli. 2006. Biochemical activities of Iranian MenthapiperitalandMyrtuscommunis essential oils. Photochemistry, 67: 1249‐1255. [DOI:10.1016/j.phytochem.2006.04.025]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb