دوره 9، شماره 21 - ( پاییز 1397 )                   جلد 9 شماره 21 صفحات 10-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najibzadeh N, Mohammadi-Saeei M, Golchin-Gelehdooni S, Yarahmadi B. EEffects of Myrtle Essential Oil on Intestinal morphology, Antibody Titer and Blood Parameters of Broiler Chickens. rap. 2018; 9 (21) :10-17
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-714-fa.html
نجیب زاده ناصر، محمدی ساعی محسن، گلچین گله دونی سبحان، یاراحمدی بهروز. تأثیر اسانس مورد بر ریخت‌شناسی روده، تیترآنتی بادی و فراسنجه‌های خونی در جوجه‌های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (21) :10-17

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-714-fa.html


مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خرم آباد
چکیده:   (213 مشاهده)

این مطالعه برای ارزیابی تأثیر اسانس مورد بر ریخت شناسی روده، تیتر آنتی‌بادی و فراسنجه‌های خونی جوجه­ های گوشتی انجام شد. برای این منظور 180 جوجه گوشتی راس308 (مخلوط دو جنس) به صورت تصادفی در 5 تیمار با 3 تکرار و هر تکرار حاوی 12 جوجه قرار گرفتند. جیره­ های آزمایشی شامل: جیره بدون آنتی بیوتیک (جیره شاهد)، جیره­ های مکمل شده با اسانس مورد در سطح 100، 300 و 500 میلی­ گرم در کیلوگرم و همچنین جیره حاوی آنتی‌بیوتیک فلاوومایسین در سطح 450 میلی­ گرم در کیلوگرم بودند. نتایج نشان داد که مکمل کردن اسانس مورد و آنتی بیوتیک در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی­ داری سبب طولانی‌تر شدن ارتفاع پرز و ضخامت کمتر بافت پوششی روده کوچک در سن 42 روزگی شد (05/0p<). در مورد عرض پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت. بالاترین مقدار تیتر آنتی­ بادی علیه ویروس آنفلوآنزا و نیوکاسل در جوجه‌های تغذیه شده با500 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس مورد مشاهده شد (05/0p<). اثر سطوح مختلف اسانس بر آنزیم‌های کبدی شامل AST، ALT و ALP معنی دار نبود (05/0p>). در مجموع نتایج نشان می­دهند که جیره ­های مکمل شده با اسانس مورد سبب بهبود وضعیت ریخت شناسی روده و افزایش تیتر آنتی بادی به ویژه در سطح 500 میلی گرم در کیلوگرم شدند که می ­تواند به عنوان یک جایگزین آنتی بیوتیک مد نظر قرار گیرد

متن کامل [PDF 765 kb]   (81 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb