دوره 7، شماره 14 - ( پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 14 صفحات 109-117 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2016). The Effects of Various Species of Thymus Essence on Gas Production Parameters, Dry Matter and Organic Matter Digestibility and Ruminal Fermentation Parameters in In Vitro. Res Anim Prod. 7(14), 117-109. doi:10.29252/rap.7.14.117
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-699-fa.html
فریدون پور مریم، بیات کوهسار جواد، غلامعلی پورعلمداری ابراهیم، ابراهیمی پونه. اثر ‌اسانس گونه‌های مختلف‌ آویشن بر فراسنجه های تولید گاز‌، قابلیت هضم و فراسنجه‌های ‌تخمیری شکمبه ‌ای در شرایط آزمایشگاهی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (14) :109-117 10.29252/rap.7.14.117

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-699-fa.html


چکیده:   (4618 مشاهده)

     مطالعه‌ا‌ی به منظور بررسی تأثیر ‌اسانس گونه­های مختلف گیاه دارویی آویشن بر فراسنجه­های تولید گاز، قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی در شرایط آزمایشگاهی در قالب دو آزمایش انجام شد. به این منظور گونه‌های مختلف گیاه دارویی آویشن ‌‌در مرحله گل­دهی به ترتیب از مناطق: شیراز (Zataria‌‌ m‌ultiflora‌‌)، اسفراین (Thymus transcaspicuslamiaceae)، شاهرود (Thymus fallax‌)، ‌جنگل گلستان (transcaucasicus Thymus) و گرگان‌ (vulgaris‌­Thymu s) جمع‌آوری شد. گونه­های مختلف جمع­آوری شده با دستگاه میکروویو در دمای 110 درجه سلسیوس و طول موج 450 نانومتر به مدت 45 دقیقه اسانس­گیری شدند. ‌تیمارهای آزمایشی شامل این موارد بوده است: 1) تیمار شاهد شامل جیره پایه با نسبت علوفه به کنسانتره 50:50 ‌(بدون افزودن اسانس) 2) تیمارهای 2 تا 6 شامل جیره پایه + اسانس حاصل ازگونه­های مختلف. ‌نتایج ‌نشان داد که افزودن اسانس گونه­های مختلف آویشن تأثیر معنی‌‌داری بر پتانسیل و نرخ تولید گاز داشت (05/‌0>‌‌P)، به طوری ­که در پایان مدت انکوباسیون تیمار شاهد بالاترین پتانسیل تولید گاز (6/‌369 میلی‌لیتر به ازاء هر گرم ماده خشک) را در مقایسه با سایر تیمارها داشت. هم چنین اختلاف معنی­داری بین تیمارهای دارای اسانس از نظر فراسنجه­های تخمینی نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (05/‌0>‌‌P). استفاده از اسانس کاهش معنی­داری در pH محیط کشت نسبت به تیمار شاهد را موجب شد (05/0P<).‌ در این آزمایش، بین تیمارهای مختلف ‌از نظر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی‌ اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (05/0<P)‌، با این حال، تیمارهای دارای اسانس در مقایسه با تیمار شاهد عامل تفکیک، تولید توده میکروبی و بازده تولید توده میکروبی بالاتری داشتند (05/0P<). به ­طور کلی، می‌توان نتیجه گرفت که اسانس گونه‌های مختلف آویشن توان تغییر فرآیندهای تخمیر شکمبه‌ای را دارند، هرچند آزمایش‌های بیشتری برای تعیین دوز مناسب اسانس گونه­های مختلف مورد نیاز است.

متن کامل [PDF 582 kb]   (2818 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/9/30 | پذیرش: 1395/9/30

فهرست منابع
1. Ando, S., T. Nishida, M. Ishida, K. Hosoda and E. Bayaru. 2003. Effect of peppermint feeding on the digestibility, ruminal fermentation and protozoa. Livestock Production Science, 82: 245-248. [DOI:10.1016/S0301-6226(03)00012-5]
2. Baghalian, K. and H. NaghdiBadi. 2000. Essenced plants. 1st publication. Andarz publisher, P20-213-103-104-105 (In persian).
3. Benchaar, C., V. Petit, R. HBerthiaume, D.R. Ouellet, J. Chiquette and P.Y. Chouinard. 2007. Effects of essential oils on digestion, ruminal fermentation, rumen microbial populations, milk production and milk composition in dairy cows fed alfalfa silage or corn silage. Journal of Dairy Science. 90: 886-897. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(07)71572-2]
4. Benchaar, C., T.A. McAllister and P.Y. Chouinard. 2008. Digestion, ruminal fermentation, ciliate protozoal populations and milk production from dairy cows fed Cinnamaldehyde, Quebracho Condensed Tannin, or Yucca schidigeraSaponin Extracts. Journal of Dairy Science, 91: 4765-4777. [DOI:10.3168/jds.2008-1338]
5. Blummel, M., H.P.S. Makkar and K. Becker. 1997. In vitro gas production: a technique revisited. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 77: 34-24. [DOI:10.1111/j.1439-0396.1997.tb00734.x]
6. Borchers, R. 1965. Proteolytic activity of rumen fluid in vitro. Journal of Animal Science, 24: 1033-1038. [DOI:10.2527/jas1965.2441033x]
7. Calsamiglia, S., M. Busquet, P.W. Cardozo, L. Castillejos and A. Ferret. 2007. Invited Review: Essential oils as modifiers of rumen microbial fermentation. Journal of Dairy Science, 90: 2580-2595. [DOI:10.3168/jds.2006-644]
8. Carlton, R.R., A.I. Gray and P.G. Waterman. 1992. The antifungal activity of the leaf gland oil of sweet gale (Myrical gale). Chemecology, 3: 55-59. [DOI:10.1007/BF01261457]
9. Castillejos, L., S. Calsamiglia and A. Ferret. 2006. Effect of essential oil active compounds on rumen microbial fermentation and nutrient flow in in vitro systems. Journal of Dairy Science, 89: 2649-2658. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72341-4]
10. Castillejos, L., S. Calsamiglia, J. Martin-Tereso and H. Ter Wijlen. 2008. In vitro evaluation of effects of ten essential oils at three doses on ruminal fermentation of high concentrate feedlot-type diets. Animal Feed Science Technology, 145: 259-270. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.05.037]
11. Chaves, A.V., K. Stanford, E.R. Dugan, L.L. MGibson, T.A. McAllister, F. Van Herk and C. Benchaar. 2008. Effects of cinnamaldehyde, garlic and juniper berry essential oils on rumen fermentation, blood metabolites, growth performance, and carcass characteristics of growing lambs. Livestock Production Science, 117: 215-224. [DOI:10.1016/j.livsci.2007.12.013]
12. Devant, M., A. Anglada and A. Bach. 2007. Effects of plant extract supplementation on rumen fermentation and metabolism in young Holstein bulls consuming high levels of concentrate. Animal Feed Science Technology, 137: 46-57. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2006.10.003]
13. Dorman, H.J.D. and S.G. Deans. 2000. Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. Journal of Applied Microbiology, 88: 308-316. [DOI:10.1046/j.1365-2672.2000.00969.x]
14. Dudareva, N., E. Pichersky and J. Gershenzon. 2004. Biochemistry of plant volatiles. Plant Physiology, 135: 1893-1902. [DOI:10.1104/pp.104.049981]
15. Duff, G.C., M.L. Galyean and M.E. Branine. 1995. Effects of adaptation to lasalocid,monensin or a daily rotation of lasalocid and mnensin on in vitro fermentation of a 90-percent concentrat diet. Journal of Animal Science, 75: 129-134.
16. Faleiro, M.L., M.G. Miguel, F. Ladeiro, R. Venancio, J.C. Tavares, A.C. Brito, J. Figueiredo, G. Barros and L.G. Pedro. 2003. Antimicrobial activity of essential oils isolated from Portuguese endemic species of Thymus. Letters in Applied Microbiology, 36: 35-40. [DOI:10.1046/j.1472-765X.2003.01259.x]
17. Garcia-Gonzalez, R., S. Lopez, M. Fernandez and J.S. Gonzalez. 2008. Dose–response effects of Rheum officinal root and Frangulaalnus bark on ruminal methane production in vitro. Animal Feed Science Technology, 145: 319-334. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.05.040]
18. Gershenzon, J., M.E. McConkey and R.B. Croteau. 2000. Regulation of monoterpene accumulation in leaves of peppermint. Plant Physiology, 122: 205-213. [DOI:10.1104/pp.122.1.205]
19. Getachew, G., M. Blu¨mmel, H.P.S. Makkar and K. Becker. 1998. In vitro gas measuring techniques for assessment of nutritional quality of feeds: A review. Animal Feed Science Technology, 72: 261-281. [DOI:10.1016/S0377-8401(97)00189-2]
20. Hristov, A.N., T.A. McAllister, F.H. Van Herk, K.J. Cheng, C.J. Newbold and P.R. Cheeke. 1999. Effect of Yucca schidigera on ruminal fermentation and nutrient digestion in heifers. Journal of Animal Science, 77: 2554-2563. [DOI:10.2527/1999.7792554x]
21. Jahani-Azizabadi, H., M. Danesh Mesgaran, A.R. Vakili, K. Rezayazdi and M. Hashemi. 2011. Effect of various medicinal plant essential oils obtained from semi-arid climate on rumen fermentation characteristics of a high forage diet using in vitro batch culture. African Journal of Microbiology Research, 5: 4812-4819. [DOI:10.5897/AJMR11.575]
22. James, T.K., A. Rahman and J.A. Douglas. 1991. Control of weeds in five herb crops.Proc. 44th N.Z. Weed and Pest Control Conf.: 116-120.
23. Leung, A.Y. and S. Foster, 1996. Encyclopedia of common natural ingredients used in foods, drugs and cosmetics. A Wiley Inter science Publication- John Wiley and Sons, Inc, 649 pp.
24. Makkar, H.P.S. 2005. In vitro gas methods for evaluation of feeds containing phytochemicals. Animal Feed Science Technology, 123: 291-302. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.06.003]
25. Martinez, S., J. Madrid, F. Hernandez, M.D. Megias, J.A. Sotomayor and M.J. Jordan. 2006. Effect of thyme essential oils (Thymus hyemalis and Thymus zygis) and monensin on in vitro ruminal degradation and volatile fatty acid production. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54: 6598-6602. [DOI:10.1021/jf060985p]
26. Menke, K.H., L.A. Salewski, H. Steingass, D. Fritz and W. Schneider. 1979. The estimation of the digestibility and metabolisable energy content of ruminant feeding stuffs from the gas production when they are incubated with rumen liquor. The Journal of Agricultural Science, 93: 217-222. [DOI:10.1017/S0021859600086305]
27. Menke, K.H. and H‌. Steingass. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal research and development, 28: 7-55.
28. McGimpsey, J.A., M.H. Douglas, J.W. Van Klink, D.A. Beauregard and N.B. Perry. 1994. Seasonal variation in essential oil yield and composition from naturalized Thymus Vulgaris L. in Newzeeland Flavor and Fragrance Journal, 347-352.
29. Mohmeni, T.K.H. and N. Sharokhi. 1991. Essnces of plant and their remidation effects.Tehran University publication (In Persian).
30. Morton, J.F. 1977. Major medicinal plants, botany, culture and uses. Charles, C. Thomas Publisher, Bannerstone House, 431 pp.
31. Nagy, J.G. and R.P. Tengerey. 1968. Antibactrial action of essential oil of Artemisia as an ecological factor. II. Antibactrial action of volatel oil of Artemisia tiridentata (bigsagibrush) on buctria from the rumen of mule deer. Journal of Applied Microbiology, 16: 441-444.
32. Newbold, C.J., F.M. McIntosh, P. Williams, R. Losa and R.J. Wallace. 2004. Effects of a specific blend of essential oil compounds on rumen fermentation. Animal Feed Science Technology, 114: 105-112. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2003.12.006]
33. O'Hara, M. and K. Ohki. 1973. Studies of the mode of gas production in an artificial rumen and its application to the evaluation of feedstuffs. III. The mode of volatile fatty acid production, and its relation to the gas production rate. Japanese Journal of Zootechnical science, 44: 432-439.
34. Oliveira, J.S., J.T. Huber, J.M. Simas, C.B. Theurer and R.S. Swingle. 1995. Effect of sorghum grain processing on site and extent of digestion of starch in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 78: 1318-1327. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(95)76753-4]
35. Ørskov, E.R. and I. McDonald. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements Weighed according to the rate of passage. The Journal of Agricultural Science, 92: 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
36. Patra, A.K., D.N. Kamra and N. Agarwal. 2006. Effect of plant extracts on in vitro methanogenesis, enzyme activities and fermentation of feed in rumen liquor of buffalo. Animal Feed Science Technology, 128: 276-291. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.11.001]
37. Sallam, S.M.A., I.C.S. Bueno, P. Brigide, P.B. Godoy, D.M.S. Vitti and A.L. Abdalla. 2009. Efficacy of eucalyptus oil on in vitro ruminal fermentation and methane production. Options Méditerranéennes, 85: 267- 272.
38. Skandamis, P.N. and G.J. Nychas. 2000. Development and evaluation of a model predicting the survival of Escherichia coli O157: H7 NCTC 12900 in homemade eggplant salad at various temperatures, pHs and oregano essential oil concentrations. Applied and Environmental Microbiology, 66: 1646-1653. [DOI:10.1128/AEM.66.4.1646-1653.2000]
39. Talebzadeh, R., D. Alipour, M.J. Saharkhiz, A. Azarfar and M. Malecky. 2012. Effect of essential oils of Zataria multiflora on in vitro rumen fermentation, protozoal population, growth and enzyme activity of anaerobic fungus isolated from Mehraban sheep. Animal Feed Science Technology, 172: 115-124. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2011.11.011]
40. Theodorou, M.K., B.A. Williams, M.S. Dhanoa, A.B. McAllan and J. France. 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal Feed Science Technology, 48: 185-197. [DOI:10.1016/0377-8401(94)90171-6]
41. Van Soest, P.J. 1994. Nutritional Ecology of the Ruminant. Cornel University Press, Ithaca, New York, 374 pp.
42. Wang, Y., T.A. McAllister, C.J. Newbold, L.M. Rode, P.R. Cheeke and K.J. Cheng. 1998. Effects of Yucca schidigera extract on fermentation and degradation of steroidal saponins in the rumen simulation technique (RUSITEC). Animal Feed Science Technology, 74: 143-153. [DOI:10.1016/S0377-8401(98)00137-0]
43. Wang, C.J., S.P. Wang and H. Zhou. 2009. Influences of flavomycin, ropadiar and saponin on nutrient digestibility, rumen fermentation and methane emission from sheep. Animal Feed Science Technology, 148: 157-166. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2008.03.008]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb