دوره 7، شماره 14 - ( پاییز و زمستان 1395 )                   جلد 7 شماره 14 صفحات 76-81 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

(2016). Effect of Different Levels of Dietary Conjugated Linoleic Acid on Broiler Breeder Hatchability and Performance. rap. 7(14), 81-76. doi:10.29252/rap.7.14.81
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-694-fa.html
کاظمی فرد محمد، انصاری زربخت، دیرنده عیسی. تاثیر سطوح مختلف اسید لینولئیک کنژوگه بر عملکرد و جوجه درآوری مرغ های مادر گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (14) :76-81 10.29252/rap.7.14.81

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-694-fa.html


چکیده:   (3471 مشاهده)

     هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر اسید لینولئیک کنژوگه  ((CLA بر تولید تخم‏مرغ و جوجه درآوری در مرغ­های مادر گوشتی بود. این آزمایش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه سطح مختلف CLA (صفر، 25/0و 5/0 درصد جیره) با چهار تکرار انجام شد. هر واحد آزمایشی شامل 10قطعه مرغ مادر (سویه راس 308) بود. این آزمایش در هفته 50 به مدت چهار هفته انجام شد. در طول آزمایش تعداد تخم‏مرغ­های تولیدی، وزن تخم‏مرغ، توده تخم‏مرغ، جوجه درآوری و تلفات جنینی به صورت هفتگی اندازه­گیری شد در حالی­که، ارتفاع زرده، قطر زرده، ضخامت پوسته و وزن پوسته، و نمایه شکل تخم‏مرغ در انتهای دوره مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که اضافه کردنCLA به میزان 5/0% به طور معنی‏داری سبب افزایش ارتفاع آلبومین و زرده در مقایسه با سطح  25/0 درصد  شد. نتیجه­گیری کلی این آزمایش نشان داد که استفاده از CLA در جیره مرغ­های مادر گوشتی بر صفات عملکردی و جوجه درآوری اثر نداشت.

متن کامل [PDF 346 kb]   (2334 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/9/30 | پذیرش: 1395/9/30 | انتشار: 1395/9/30

فهرست منابع
1. Ahn, D.U., J.L. Sell, C. Chamruspollert and M. Jeffrey.1999. Effect of dietary conjugated linoleic acid on the quality characteristics of chicken eggs during refrigerated storage. Poultry Science, 78: 922-928. [DOI:10.1093/ps/78.6.922]
2. Aydin, R., M.W. Pariza and M.E. Cook. 2001. Olive oil prevents the adverse effects of dietary conjugated linoleic acid on chick hatchability and egg quality. Journal of Nutrition, 131: 800-806. [DOI:10.1093/jn/131.3.800]
3. Aydin, R. and M.E. Cook. 2004. The effect of dietary conjugated linoleic acid on egg yolk fatty acids and hatchability in Japanese quail. Poultry Science, 83: 2016-2022. [DOI:10.1093/ps/83.12.2016]
4. Butz, D.E., G. Li and M.E. Cook. 2006. T10, c12 Conjugated linoleic acid induces compensatory growth after immune challenge. Journal Nutrition Biochemistry, 17: 735-741. [DOI:10.1016/j.jnutbio.2005.12.004]
5. Chamruspollert, M. and J.L. Sell. 1999. Transfer of dietary conjugated linoleic acid to egg yolks of chickens. Poultry Science, 78: 1138-1150. [DOI:10.1093/ps/78.8.1138]
6. Du, M., D.U. Ahnand and J.L. Sell. 1999. Effect of dietary conjugated linoleic acid on the composition of egg yolk lipids. Poultry Science, 78: 1639-1645. [DOI:10.1093/ps/78.11.1639]
7. Dziaczkowska, L. 1980. The pattern for the assessment of turkey chicks for fattening. In polish. Centre for Poultry Research and Development, Poznan.
8. Eisen, E.J., B.B. Bohren and H.E. McKean. 1962. The Haugh unit as a measure of egg albumen quality. Poultry Science, 41:1461-1468. [DOI:10.3382/ps.0411461]
9. European Council Directive. Certain marketing standards for eggs. Chapter II: Grades of eggs. Article 7: Grading of grade eggs of regulation (EC) 2006 No. 2295/2003.
10. Jones, S., D.W.L. Ma, F.E. Robinson, C.J. Field and M.T. Clandinin. 2000. Isomers of conjugated linoleic acid (CLA) are incorporated into egg yolk lipids by CLA-fed laying hens. Journal Nutrition, 130: 2002-2005. [DOI:10.1093/jn/130.8.2002]
11. Kim, J.H., J. Hwangbo, N.J. Choi, H.G. Park, D.H. Yoon, E.W. Park, S.H. Lee, B.K. Park and Y.J. Kim. 2007. Effect of dietary supplementation with conjugated linoleic acid, with oleic, linoleic, or linolenic acid, on egg quality characteristics and fat accumulation in the egg yolk. Poultry Science, 86: 1180-1186. [DOI:10.1093/ps/86.6.1180]
12. Latour, M.A., A.A. Devitt, R.A. Meunier, J.J. Stewart and B.A. Watkins. 2000. Effects of conjugated linoleic acid. 2. Embryonic and neonatal growth and circulating lipids. Poultry Science, 79: 822-826. [DOI:10.1093/ps/79.6.822]
13. Lee, K.N., D. Kritchevsky and M.W. Pariza. 1994. Conjugatedlinoleic acid and atherosclerosis in rabbits. Atherosclerosis, 108:19-25. [DOI:10.1016/0021-9150(94)90034-5]
14. Muma, E., S. Palander, M. Nasi, A.M. Pfeiffer, T. Keller and J.M. Griinari. 2006. Modulation of conjugated linoleic acid-induced loss of chicken egg hatchability by dietary soybean oil. Poultry Science, 85: 712-720. [DOI:10.1093/ps/85.4.712]
15. Noto, A., P. Zahradka, N.R. Ryz, N. Yurkova, X. Xieand and C.G. Taylor. 2007. Dietary conjugated linoleic acid preserves pancreatic function and reduces inflammatory markers in obese, insulin-resistant rats. Metabolism, 56: 142-151. [DOI:10.1016/j.metabol.2006.09.009]
16. Pariza, M.W., Y. Park and M.E. Cook. 2001. The biologically active isomers of conjugated linoleic acid. A review. Prog Lipid Research, 40: 283-298. [DOI:10.1016/S0163-7827(01)00008-X]
17. SAS Institute. 2003. SAS/STAT 9.1.3 User's Guide. SAS Inst. Inc., Cary, NC.
18. Shang, X.G., F.L. Wang, D.F. Li, J.D. Yinand J.Y. Li. 2004. Effects of dietary conjugated linoleic acid on the productivity of laying hens and egg quality during refrigerated storage. Poultry Science, 83: 1688-1695. [DOI:10.1093/ps/83.10.1688]
19. Suksombat, W., S. Samitayotin and P. Lounglawan. 2006. Effect of conjugated linoleic acid supplementation in layer diet on fatty acid compositions of egg yolk and layer performances Poultry Science, 85: 1603-1609. [DOI:10.1093/ps/85.9.1603]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb