دوره 9، شماره 20 - ( تابستان 1397 )                   جلد 9 شماره 20 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohsenzadeh Tori F, Rezaei M, Kazemi Fard M. Effect of Herbal Methionine in Low Protein Diet on Performance, Carcass Characteristics, Immune Response and Some Blood Parameters in Broiler Chickens. rap. 2018; 9 (20) :1-9
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-684-fa.html
محسن زاده توری فرزاد، رضایی منصور، کاظمی فرد محمد. اثر جایگزینی متیونین گیاهی با متیونین سنتزی در جیره های کم پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، پاسخ های ایمنی و برخی از فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی . پژوهشهاي توليدات دامي. 1397; 9 (20) :1-9

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-684-fa.html


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (372 مشاهده)

     این پژوهش به­ منظور بررسی اثر سطوح مختلف متیونین گیاهی در جیره­ های کم پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، پاسخ‌های ایمنی و برخی از فراسنجه ­های خونی جوجه­ های گوشتی تغذیه شده با جیره­ های بر پایه ذرت و کنجاله سویا انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 240 قطعه جوجه یک­ روزه گوشتی (مخلوطی از دو جنس) سویه تجاری راس 308 به 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره استاندارد تجاری حاوی 100 درصد متیونین سنتزی (دی-ال متیونین) به عنوان تیمار شاهد و جیره کم پروتئین (سطح پروتئین 2 درصد کمتر از جیره شاهد) با سطوح مختلف متیونین گیاهی (0، 15، 30، 45 و 60 درصد) جایگزین متیونین سنتزی به ­­ترتیب برای دوره رشد (24- 11 روزگی) و پایانی (41-25 روزگی) بود. با کاهش سطح پروتئین جیره تفاوت معنی ­داری بین تیمار شاهد و سایر تیمارها از نظر مصرف خوراک در دوره پایانی و کل دوره پرورش و افزایش وزن در دوره پایانی مشاهده شد (05/0P<). با افزایش جایگزینی متیونین گیاهی تا سطح 60 درصد در جیره کم پروتئین، تفاوت معنی­ داری از نظر افزایش وزن و ضریب­ تبدیل غذایی در دوره پایانی و کل دوره پرورش بین تیمارها مشاهده شد (05/0P<). کاهش سطح پروتئین جیره، مقدار چربی محوطه شکمی و غلظت کلسترول، تری­ گلیسرید و VLDL  خون در سن 41 روزگی را افزایش داد (05/0P<). نتایج این آزمایش نشان داد که می ­توان متیونین گیاهی را تا سطح 45 درصد در جیره­ های کم پروتئین در دوره رشد و پایانی جوجه­ های گوشتی بدون تأثیر بر ضریب­ تبدیل غذایی جایگزین متیونین سنتزی نمود.
 

 

متن کامل [PDF 2026 kb]   (357 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb