دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 87-92 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehdizadeh S M, Lotfollahin H, Mirzaei F, Safamehr A, Karimi O. (2016). The Effects of Probiotic on Performance, Gut Morphology, Gut Microbial Count and Carcass Characteristics of Partridges. Res Anim Prod. 7(13), 92-87. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.92
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-634-fa.html
مهدی زاده سید مظفر، لطف الهیان هوشنگ، میرزایی فرهاد، صفامهر علیرضا، کرمی امید. بررسی اثراستفاده از پروبیوتیک بر عملکرد، مورفولوژی، جمعیت میکروبی روده‌ باریک و خصوصیات لاشه‌ کبک پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :87-92 10.18869/acadpub.rap.7.13.92

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-634-fa.html


1- موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
3- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده:   (4386 مشاهده)

      این پژوهش به­منظور بررسی اثر استفاده از پروبیوتیک بر­ عملکرد، خصوصیات مورفولوژی، فلور میکروبی روده‌ ‌کوچک و خصوصیات لاشه­ی کبک، در قالب طرح­کاملاً تصادفی با استفاده از جیره­‌های حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک (صفر، 05/0 ­و 1/0 درصد) در دوره­ی­ اول رشد (60- 35روزگی) و (صفر، ­025/0 و 05/0 درصد) در دوره­ی دوم رشد (110- 60 روزگی) در سه تیمار با پنج تکرار (هر تکرار 6 قطعه کبک) جمعاً 90  قطعه کبک (مخلوط نر و ماده) از سن 35 روزگی به­مدت 75 روز با جیره­های متوازن در قفس به مورد اجراء گذاشته شد. نتایج نشان داد، در دوره­ اول (25 روز)،  بالاترین و پایین­ترین خوراک مصرفی روزانه مربوط به جیره­ی حاوی پروبیوتیک ­1/0 درصد و ­گروه شاهد بوده که در مقایسه تفاوت معنی­داری مشاهده شد (05/0­P<). همچنین در دوره­ی دوم آزمایش­ (50 روز)، بیشترین و ­کمترین خوراک مصرفی در جیره­ شاهد و جیره­ حاوی پروبیوتیک­ ­025/0 درصد بوده که تفاوت معنی­داری بین آنها وجود داشت (05/0­P<). در دوره‌ی­ اول ­آزمایش­، بالاترین و پایین­ترین میانگین افزایش وزن زنده کبک­ها مربوط به جیره­های­آزمایشی­حاوی پروبیوتیک­ ­1/0 و 05/0 درصد­­ بوده که تفاوت معنی­داری مشاهده شد (05/0P<). در دوره­ی دوم ­آزمایش نیز، بالاترین میانگین وزن زنده مربوط به جیره‌ی حاوی پروبیوتیک 1/0 درصد بوده­ که در مقایسه با سایر­ گروه­های ­آزمایشی تفاوت معنی­داری مشاهده شد (05/0­P<). اما در دوره­ی پایانی­ آزمایش (110 روزگی)، بالاترین میانگین وزن زنده کبک‌ها مربوط به جیره‌ حاوی پروبیوتیک 1/0 درصد بوده و با سایر­ گروه­های ­آزمایشی تفاوت معنی­داری داشت (05/0­P<). بالاترین عمق سلول­های­کریپت روده‌ باریک مربوط به جیره‌ حاوی­ 05/0 درصد بوده که تفاوت معنی­دار بود (05/0P<­). بالاترین شمارش جمعیت لاکتوباسیلوس (ایلئوم) در روده‌ باریک کبک‌های تغذیه شده با جیره‌ حاوی ­1/0 درصد بوده ولی تفاوت معنی­دار نبود. به­طور کلی نتایج نشان داد در طی دو دوره‌ی 35 تا 60 روزگی و 61 تا 110 روزگی، پرو­بیوتیک بر میکروفلورای دستگاه گوارش کبک تأثیر مثبتی داشته و سبب افزایش خوراک مصرفی­، به­همان نسبت سبب افزایش وزن زنده کبک‌ها در دوره­ی پایانی و نیز تأثیر­آن بر افزایش عمق پرز (سلول­های کریپت) صورت گرفت. 

متن کامل [PDF 675 kb]   (1828 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | پذیرش: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb