دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 24-31 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtari A, Akbari M R, Asadi Khoshoei E. (2016). Effect of Dietary Garlic Powder or Fresh Ground Garlic on Performance and Immune Response of Broiler Chickens. rap. 7(13), 31-24. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.31
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-627-fa.html
مختاری اسما، اکبری محمدرضا، اسدی خشویی ابراهیم. اثر افزودن پودر سیر و سیر تازه به جیره بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :24-31 10.18869/acadpub.rap.7.13.31

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-627-fa.html


دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (4371 مشاهده)

به منظور بررسی تأثیر افزودن پودر سیر یا سیر تازه به جیره بر عملکرد و پاسخ ایمنی درجوجه‌های گوشتی، از 240 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه رأس 308 در قالب طرح کاملأ تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار استفاده شد. بر اساس جدول­های احتیاجات سویه راس، در سه مرحله آغازین، رشد و پایانی، تعداد شش جیره‌ی آزمایشی با میزان انرژی و پروتئین مشابه تهیه شد که عبارت بودند از: 1) جیره پایه (شاهد)، 2) جیره پایه حاوی سطح ppm 10 آنتی‌بیوتیک آویلامایسین، 3) جیره پایه + 25/0 درصد پودر سیر، 4) جیره پایه + 25/0 درصد سیر تازه، 5) جیره پایه + 5/0 درصد پودر سیر، 6) جیره پایه + 5/0 درصد سیر تازه. مصرف خوراک، اضافه وزن و ضریب تبدیل در دوره‌های مختلف، بررسی شد. برای بررسی پاسخ حساسیت بازوفیلی پوست (CBH)، تزریق فیتوهماگلوتینین (PHA) بین پرده انگشتان پا، در روز 40 صورت گرفت. در روز 42، تعداد 2 قطعه جوجه از هر تکرار انتخاب و به روش جابه­جایی مهره گردنی کشته شد. اندام‌ها، غدد ضمیمه گوارشی و نیز طحال و بورس فابریسیوس توزین شدند. هم­چنین، در روز 42 دو پرنده از هر تکرار انتخاب و خون­گیری شدند. نمونه‌های خون برای تعیین هماتوکریت (PCV) و شمارش تفریقی لوکوسیت‌ها استفاده شد. گروه‌های آزمایشی از نظر میانگین مصرف خوراک، اضافه وزن و ضریب تبدیل خوراکی تفاوتی نداشتند (05/0<P). نسبت هتروفیل به لنفوسیت در گروه 5 (5/0 درصد پودر سیر)، نسبت به گروه شاهد کاهش یافت (05/0>P). استفاده از سیر تازه (25/0 درصد) یا آنتی‌بیوتیک آویلامایسین، به کاهش پاسخ CBH در 12 ساعت پس از تزریق PHA، در مقایسه با گروه شاهد منجر شد (05/0>P). به نظر می‌رسد که افزودن 5/0 درصد پودر سیر به جیره‌ جوجه‌های گوشتی می‌تواند سبب تخفیف استرس شود. به علاوه، با توجه به کاهش پاسخ CBH در نتیجه افزودن 25/0 درصد سیر تازه به جیره، به نظر می‌رسد که این سطح از سیر تازه دارای خواص ضد حساسیتی باشد.

متن کامل [PDF 469 kb]   (13251 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1397/12/19 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb