دوره 7، شماره 13 - ( بهار و تابستان 1395 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fallah Nomali E, Kermanshahi H, Tahmasbi A, Nassiri Moghaddam H, Gilani A. (2016). Effect of Wheat Distillers Dried Grains with Solubles and Enzyme on Blood Components and Productive Indices of Laying Hens. Res Anim Prod. 7(13), 8-1. doi:10.18869/acadpub.rap.7.13.8
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-624-fa.html
فلاح نوملی ابراهیم، کرمانشاهی حسن، طهماسبی عبدالمنصور، نصیری مقدم حسن، گیلانی علی. اثر گندم تقطیری و آنزیم بر ترکیبات خون و شاخص های تولیدی مرغ های تخم گذار پژوهشهاي توليدات دامي 1395; 7 (13) :1-8 10.18869/acadpub.rap.7.13.8

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-624-fa.html


1- فردوسی مشهد
چکیده:   (6062 مشاهده)

     تفاله خشک دانه گندم تقطیر شده همراه با مواد حل شده در آن یا به اصطلاح ساده­تر، گندم تقطیری محصول جانبی است که می­توان از آن در تغذیه طیور استفاده کرد اما وجود پلی­ساکاریدهای غیرنشاسته­ای ممکن است میزان استفاده از آن را محدود کند. بنابراین هدف این آزمایش ارزیابی گندم تقطیری همراه با آنزیم روی عملکرد مرغ­های تخم­گذار بود. برای انجام این تحقیق، 320 قطعه مرغ تخم­گذار هایلاین استفاده شده است. این آزمایش از آغاز هفته 51 و به مدت 12 هفته انجام شد. مدل آماری این پژوهش، ترتیب فاکتوریل 5×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی بود. عامل اول، گندم تقطیری در 5 سطح 0، 5، 10، 15 و 20 درصد و عامل دوم، آنزیم اندوفید­دبلیو با حداقل 1200 واحد فعالیت آرابینوزایلاناز و 440 واحد بتاگلوکاناز در دو سطح 0 و 05/0 درصد در جیره استفاده شد. برای هر یک از ده تیمار غذایی، چهار تکرار و هشت قطعه مرغ در هر تکرار وجود داشت. برای تعیین صفات مختلف تخم­مرغ تازه، 6 بار رکوردگیری به صورت یک هفته در میان انجام شد. در این پژوهش استفاده از گندم تقطیری در جیره تأثیری روی وزن بدن و مصرف خوراک مرغ، ضریب تبدیل خوراک به تخم­مرغ، درصد تولید روزانه و وزن توده تخم­مرغ، نیتروژن اوره­ای خون و فعالیت آنزیم­های AST، ALT و LDH نداشت (05/0P>). گندم تقطیری سبب کاهش معنی­دار شاخص رنگ زرده شد. آنزیم مورد استفاده، باعث بهبود معنی­دار ضریب تبدیل و افزایش توده تخم­مرغ شد ولی بر سایر شاخص­ها اثر معنی­داری نداشت. برهم­کنش گندم تقطیری و آنزیم برای هیچ یک از صفات معنی­دار نبود.

متن کامل [PDF 380 kb]   (1797 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/18 | پذیرش: 1395/5/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb