تفاله خشک دانه گندم تقطیر شده همراه با مواد حل شده در آن یا به اصطلاح سادهتر، گندم تقطیری محصول جانبی است که میتوان از آن در تغذیه طیور استفاده کرد اما وجود پلیساکاریدهای غیرنشاستهای ممکن است میزان استفاده از آن را محدود کند. بنابراین هدف این آزمایش ارزیابی گندم تقطیری همراه با آنزیم روی عملکرد مرغهای تخمگذار بود. برای انجام این تحقیق، 320 قطعه مرغ تخمگذار هایلاین استفاده شده است. این آزمایش از آغاز هفته 51 و به مدت 12 هفته انجام شد. مدل آماری این پژوهش، ترتیب فاکتوریل 5×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی بود. عامل اول، گندم تقطیری در 5 سطح 0، 5، 10، 15 و 20 درصد و عامل دوم، آنزیم اندوفیددبلیو با حداقل 1200 واحد فعالیت آرابینوزایلاناز و 440 واحد بتاگلوکاناز در دو سطح 0 و 05/0 درصد در جیره استفاده شد. برای هر یک از ده تیمار غذایی، چهار تکرار و هشت قطعه مرغ در هر تکرار وجود داشت. برای تعیین صفات مختلف تخممرغ تازه، 6 بار رکوردگیری به صورت یک هفته در میان انجام شد. در این پژوهش استفاده از گندم تقطیری در جیره تأثیری روی وزن بدن و مصرف خوراک مرغ، ضریب تبدیل خوراک به تخممرغ، درصد تولید روزانه و وزن توده تخممرغ، نیتروژن اورهای خون و فعالیت آنزیمهای AST، ALT و LDH نداشت (05/0P>). گندم تقطیری سبب کاهش معنیدار شاخص رنگ زرده شد. آنزیم مورد استفاده، باعث بهبود معنیدار ضریب تبدیل و افزایش توده تخممرغ شد ولی بر سایر شاخصها اثر معنیداری نداشت. برهمکنش گندم تقطیری و آنزیم برای هیچ یک از صفات معنیدار نبود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |