دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 60-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Isazade S, Mousavi N, Taherkhani R. (2016). Effects of Organic Acids with Different Dietary Electrolyte Balances on Growth Performance and Intestinal Microbial Population of Broiler. rap. 6(12), 49-60.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-562-fa.html
عیسی زاده صمد، موسوی سید ناصر، طاهرخانی رضا. اثرات افزودن اسیدهای آلی به جیره‌های حاوی سطوح مختلف تعادل الکترولیت ها بر عملکرد تولیدی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :60-49

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-562-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد پیشوا- ورامین
چکیده:   (4004 مشاهده)

به منظور بررسی اثرات استفاده از یک منبع اسید آلی در جیره­های با سه سطح تعادل الکترولیت جیره بر عملکرد تولیدی، اسیدیته و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه­های گوشتی، تعداد 720  قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) به صورت فاکتوریل (2×3) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با  6 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار به مدت 40 روز پرورش یافتند.
جیره­های آزمایشی شامل سه سطح از تعادل الکترولیت جیره (200، 250 و 300 میلی­اکی­والان در کیلوگرم
) با و بدون افزودن اسید آلی بود. اثر تیمارها بر صفات عملکردی، درصد اجزاء لاشه، جمعیت میکروبی سکوم و pH  بخش­های مختلف دستگاه گوارش در پایان آزمایش اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد در دوره پایانی و کل دوره خوراک مصرفی جوجه­ها در تیمار با تعادل الکترولیت 300
میلی­اکی­والان در کیلوگرم نسبت به تیمارهای 200 و 250 بیشتر بوده
و اختلاف معنی­داری داشت (05/0>P) استفاده از مکمل اسید آلی سبب افزایش خوراک مصرفی شد (05/0>P) میانگین افزایش وزن جوجه­های تیمار تعادل الکترولیت جیره 300 میلی­اکی­والان در کیلوگرم در دوره آغازین و رشد نسبت به سایر گروه­ها بیشتر بود (05/0>P). گروهی که اسید آلی دریافت کرده بودند در تمام دوره­های پرورش افزایش وزن بیشتری نشان دادند (05/0>P). درصد وزنی سنگدان جوجه­هایی که از جیره حاوی تعادل الکترولیت جیره 300 میلی­اکی­والان تغذیه شدند، بیشتر از گروه­های دیگر بوده و این اختلاف با  جوجه­های گروه تعادل الکترولیت جیره 200 میلی­اکی والان معنی­دار بود (05/0>P). اسید آلی بر درصد ران و پشت و گردن اثر معنی­داری نشان داد (05/0>P). اثرات اصلی و متقابل تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک معنی­دار نبود. جمعیت انتروکوکوس­های سکوم در گروه تعادل الکترولیت جیره 300 میلی­اکی­والان کاهش نشان داده و با گروه 200 میلی­اکی­والان اختلاف معنی­داری داشت (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از اسید آلی می­تواند میانگین افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجه­های گوشتی را افزایش دهد، بدون آنکه تاثیری درکاهش جمعیت باکتربایی سکوم داشته و یا موجب تغییر pH  دستگاه گوارش جوجه­ها گردد.

متن کامل [PDF 769 kb]   (4409 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/10/26 | انتشار: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb