دوره 6، شماره 12 - ( پاییز و زمستان 1394 )                   جلد 6 شماره 12 صفحات 29-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodaei H, Maghsoudlou S, Garehbash A M, Taraz Z. (2016). Effect of Physical form of Feed and Dietary Supplementation of probiotic and Prebiotic on Performance and carcass Characteristics of Broiler Chickens. rap. 6(12), 20-29.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-559-fa.html
خدائی حامد، مقصودلو شهریار، قره‌باش آشورمحمد، تراز زهرا. مطالعه اثر فرم فیزیکی خوراک و مکمل‎های خوراکی پروبیوتیک و پریبیوتیک برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های‌گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (12) :29-20

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-559-fa.html


دانشگاه گنبدکاووس
چکیده:   (4453 مشاهده)

آزمایشی به­منظور بررسی اثرات فرم فیزیکی خوراک و مکملهای خوراکی پروبیوتیک و پریبیوتیک برعملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‏های‏گوشتی انجام شد. تعداد 264 قطعه جوجه‏گوشتی سویه کاب 500 به صورت آزمایشات فاکتوریل 2×2×2 در قالب طرح‏های کاملاً تصادفی، با 24 واحد آزمایشی (8 تیمار با 3 تکرار و 11 قطعه در هر تکرار) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو فرم خوراک (آردی و پلت)، دو سطح پـروبـیوتیــک (پری‎مالاک، صفر و 900 گرم/تن) و دو سطـح پریبیوتیک (فرمکتو، صفر و 2 کیلوگرم/تن) بودند. نتایج آزمایش نشان داد که فرم پلت باعث افزایش مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). اثرات متقابل بین شکل خوراک و مکمل‎ پروبیوتیک بر اضافه وزن هفته‎های چهارم و پنجم دوره پرورشی معنیدار بود (05/0>P)، همچنین افزودن همزمان مکمل‏های خوراکی پروبیوتیک و پریبیوتیک اثر معنی‎داری بر ضریب تبدیل غذایی در هفته‎های چهارم و پنجم پرورشی داشت (05/0>P). در خصوص ترکیبات لاشه، فقط وزن سنگدان تحت تأثیر شکل خوراک قرار گرفت (05/0>P) و مکمل‏های خوراکی اثر معنیداری بر ترکیبات لاشه نداشتند (05/0<P). نتایج این آزمایش نشان داد که شکل خوراک به صورت پلت باعث بهبود معنی‎دار عملکرد جوجه‏هایگوشتی در سنین مختلف می‌شود و اثر پروبیوتیک و پریبیوتیک تنها در سنین پایین بر عملکرد جوجه‎های گوشتی معنی‌دار بود.

متن کامل [PDF 429 kb]   (3061 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/26 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/10/26 | انتشار: 1394/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb