Moradi M, Maghsoudlou S, Rostami F, Mostafalou Y. (2015). Effects of Different Levels of Substitution of Extruded Soybean with Soybean Meal and Vitamin E Supplementation on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chicks.
Res Anim Prod.
6(11), 35-43.
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-494-fa.html
مرادی محمد، مقصودلو شهریار، رستمی فرامرز، مصطفی لو یوسف. تاثیر سطوح مختلف جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و مکمل ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (11) :43-35
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-494-fa.html
1- دانشگاه گنبد کاووس
چکیده: (4471 مشاهده)
بهمنظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا و مکمل ویتامین E بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی، آزمایشی روی264 قطعه جوجهگوشتی سویه تجاری کاب 500 به انجام رسید. این تحقیق بهصورت آزمایشات فاکتوریل 2×4 با 8 تیمار و 3 تکرار و 11 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی بهصورت چهار سطح جایگزینی دانه اکسترود شده سویا (صفر، 25، 50 و 75 درصد) با کنجاله سویا و دو سطح مکمل ویتامین E (42 و 75 واحد بینالمللی درکیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که اثرات سطوح مختلف جایگزینی دانه اکسترود شده سویا با کنجاله سویا بر صفات مربوط به عملکرد مانند مصرف خوراک، افزایش وزن (35 روزگی)، ضریب تبدیل غذایی و برخیخصوصیات لاشه (درصد وزن سینه، ران و کبد) معنیدار نبود (05/0<P). اثرات متقابل جایگزینی دانه اکسترود شده سویا و ویتامین E بر افزایش وزن در42 روزگی معنیدار بود (05/0>P). همچنین اثر جایگزینی دانه کامل سویا با کنجاله سویا بر وزن پانکراس معنیدار بود (05/0>P) بهطوریکه با افزایش سطح جایگزینی، وزن پانکراس افزایش یافت. اثر ویتامین E بر تمام صفات مربوط به عملکرد معنیدار (05/0>P) ولی بر هیچ یک از صفات مربوط به لاشه معنیدار نبود (05/0<P).
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/4/22 | پذیرش: 1394/4/22