دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 34-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghayarifar B, Eila N, Hemati B, Hossein Nemati M. (2015). Effect of Black Pepper, Garlic and Turmeric Powders on Performance and Antibody Titer Against Newcastle Disease Virus of Coob 500 Broiler Chickens. Res Anim Prod. 6(11), 28-34.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-493-fa.html
آقایاری فر بهروز، ایلا نیما، همتی بهزاد، نعمتی محمدحسین. تاثیر پودر فلفل سیاه، سیر و زردچوبه بر عملکرد و تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل جوجه‌های گوشتی سویه کاب (جنس نر) پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (11) :34-28

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-493-fa.html


1- دانشگاه آزاد واحد کرج
2- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
چکیده:   (8439 مشاهده)

  به­منظور بررسی تاثیر پودرهای فلفل سیاه، سیر و زردچوبه بر عملکرد و تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل جوجه­های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 448 قطعه جوجه نر گوشتی یک روزه سویه تجاری کاب 500 بر پایه طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل (2×2×2) با 8 تیمار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار 1 (شاهد)، تیمار 2 (پودر فلفل سیاه)، تیمار 3 (پودر زرد چوبه)، تیمار 4 (پودر سیر)، تیمار5 (پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه)، تیمار 6 (پودر فلفل سیاه و پودر سیر)، تیمار7 (پودر زردچوبه و پودر سیر) و تیمار 8 (پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه و پودر سیر) بود. هر تیمار آزمایشی دارای 4 تکرار و تعداد 14 قطعه جوجه بود. در این آزمایش از هر واحد آزمایشی ازتعداد دو قطعه جوجه در 28 روزگی خونگیری به عمل آمد و یک هفته بعد در 35 روزگی نیز ازهمان دو قطعه مجددأ خونگیری انجام و جهت سنجش تیترآنتی بادی علیه ویروس نیوکاسل به آزمایشگاه ارسال گردید. مقایسه میانگین تیتر آنتی بادی نیوکاسل قبل و بعد از واکسیناسیون نشان داد که با مصرف افزود­نی­ها به­صورت جداگانه اختلاف معنی­دار بین تیمارها مشاهده می­شود. ولی با مصرف کردن افزودنی­ها به­صورت توام اختلاف معنی­داری بین تیمار­ها مشاهده نشد. در پایان آزمایش از هر واحد آزمایشی دو قطعه جوجه گوشتی کشتار و طحال آنها وزن­کشی گردید که نتایج نشان می­دهد با مصرف افزود­نی­ها به­صورت انفرادی اختلاف معنی­داری در وزن نسبی طحال در بین تیمارها مشاهده نشد. ولی مصرف کردن هر سه افزودنی به­صورت توام، اختلاف معنی­دار درتیمار 8 درمقایسه با گروه شاهد مشاهده شد. نتایج بررسی صفت مصرف خوراک نیز در کل دوره نشان­دهنده اختلاف معنی­دار­ی بین تیمار 5 و تیمار 7 می­باشد. همچنین در بررسی صفات افزایش وزن و ضریب تبدیل در کل دوره تفاوت معنی­داری بین تیمارها مشاهده نشد. بنابراین مصرف نمودن افزودنی­ها به­صورت توأم می­توانند روی صفت مصرف خوراک و همچنین وزن نسبی طحال اثر مثبتی نشان دهند. ولی درخصوص تیتر نیوکاسل فقط در مرحله قبل از واکسیناسیون موجب بهبود تیتر نیو کاسل می­گردند. همچنین مصرف پودر فلفل سیاه و پودر زردچوبه به­صورت مجزا بعد از واکسیناسیون و قبل از واکسیناسیون تأثیر مثبتی روی تیتر نیو­کاسل نشان دادند و پودر سیر تأثیری در این مورد نداشت.

متن کامل [PDF 344 kb]   (85404 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | پذیرش: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb