این آزمایش بهمنظور بررسی تاثیر سطوح مختلف عنصر روی بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و برخی فراسنجه های خونی مرغ های تخم گذار سویههای لاین W36 با استفاده از 96 قطعه مرغ از سن 70 تا 80 هفتگی در فاز دوم تخمگذاری در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 6 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 10 هفته انجام شد. تیمارها شامل 4 سطح مختلف روی (40، 70، 100 و 1 3 0 میلیگرم در کیلوگرم) بودند که از سولفات روی بهعنوان مکمل روی استفاده شد . عملکرد و صفات کیفی در پایان هر هفته و فراسنجه های خونی در پایان دوره مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 130 میلی گرم در کیلوگرم روی و جیره حاوی 40 میلی گرم در کیلوگرم روی، به ترتیب دارای بیشترین و کمترین درصد تـولید تخم مـرغ بودنـد (05/0> P ). میانگین وزن تخم مرغ بهطور معنیداری در تیمار تغذیه شده با 130 میلی گرم در کیلوگرم روی بالاتر بود (05/0> P ). افزایش سطح روی سبب کاهش خوراک مصرفی و بهبود ضریب تبدیل غذایی گردید (05/0> P ) بهطوریکه تیمار حاوی 100 میلی گرم در کیلوگرم روی بهترین عملکرد را نشان داد. از لحاظ خصوصیات کیفی تخم مرغ نیز، واحد هاو در مرغ هایی که از سطح 130 میلی گرم در کیلوگرم روی استفاده کرده بودند، بیشتر از بقیه تیمارها بود (05/0> P ). به علاوه کیفیت پوسته تخم مرغ بهطور معنیداری تحت تأثیر سطوح افزایشی روی قرار گرفت (05/0> P ). غلظت گلوکز، کلسترول و LDL سرم در تیمار تغذیه شده با 130 میلی گرم در کیلوگرم روی بهطور معنیداری کاهش یافت (05/0> P ). همچنین با افزایش روی، غلظت تری گلسیرید سرم کاهش یافت (05/0> P ) نتایج این بررسی نشان داد که استفاده از سطوح افزایشی روی در جیره مرغ تخمگذار میتواند سبب بهبود عملکرد و صفات کیفی تخممرغ شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |