دوره 6، شماره 11 - ( بهار و تابستان 1394 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 18-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseni S J, Kermanshahi H, Nassirimoghadam H, Nabipour A, Hassanabadi A. (2015). Effects of 1, 25-Dihydroxycholecalciferol and hydroalcoholic Extract of Withania Coagulans on Performance and Bone Strength of Male Broiler Chickens. rap. 6(11), 9-18.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-491-fa.html
حسینی سید جواد، کرمانشاهی حسن، نصیری مقدم حسن، نبی پور ابوالقاسم، حسن آبادی احمد. تاثیر 1 و 25 دی هیدروکسی کوله کلسیفرول و عصاره هیدروالکلی پودر شده پنیر باد (Withania Coagulans) بر عملکرد و استحکام استخوان درشت نی جوجه‌های نر گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1394; 6 (11) :18-9

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-491-fa.html


دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده:   (4648 مشاهده)
به­منظور بررسی تاثیر 1 و 25 دی هیدروکسی و عصاره هیدروالکلی پودر شده پنیر باد بر عملکرد و استحکام استخوان درشت نی، آزمایشی با 600 قطعه جوجه­ی نر گوشتی راس 308 انجام گرفت. جوجه­ها از یک روزگی با 12 تیمار غذایی در یک طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×3×2 تغذیه شدند. تیمارهای آزمایشی شامل دو نوع جیره کنترل، سه سطح عصاره پودر شده پنیر باد (صفر، 100 و200 میلی­گرم بر کیلو­گرم جیره) و دو سطح کلسیتریول (صفر و 5/0 میکروگرم در کیلوگرم جیره) بودند. تأثیر تیمارهای آزمایشی بر عملکرد معنی­دار نبود. در 42 روزگی کاهش 30 درصدی کلسیم در جیره­های کنترل منفی منجر به کاهش ضخامت درشت نی شد (05/0P<). مکمل­سازی 5/0 میکروگرم کلسیتریول موجب افزایش معنی­دار انرژی شکست در 42 روزگی شد (01/0P<). افزودن 100 میلی­گرم عصاره پودر شده پنیر باد موجب افزایش نیروی شکافت (05/0P<) و انرژی شکست (01/0P<) استخوان درشت نی در 42 روزگی گردید. نتایج این آزمایش با تایید اثرات مثبت کلسیتریول بر استحکام استخوان، نشان داد که افزودن 100 میلی­گرم عصاره  پودر شده پنیر باد می­تواند بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد،  باعث افزایش استحکام استخوان شود.
متن کامل [PDF 460 kb]   (2542 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | ویرایش نهایی: 1397/12/15 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb