دوره 5، شماره 10 - ( پاییز و زمستان 1393 )                   جلد 5 شماره 10 صفحات 68-57 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghobfar A, Sharifi S D, Golestani Milano G. (2015). The Effect of Natuzyme Plus on Metabolizable Energy and Protein Digestibility of Diets Containing Wheat Grain and Canola Meal in Broiler Chickens. Res Anim Prod. 5(10), 57-68.
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-435-fa.html
یعقوبفر اکبر، شریفی سید داود، گلستانی میلانو گلستان. اثرات آنزیم ناتوزیم پلاس بر انرژی قابل سوخت و ساز و قابلیت هضم پروتئین جیره های حاوی دانه گندم و کنجاله کلزا در جوجه های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1393; 5 (10) :68-57

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-435-fa.html


موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده:   (5093 مشاهده)

این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل آنزیمی ناتوزایم پلاس در جیره­های غذایی حاوی گندم و کنجاله کلزا بر میزان انرژی قابل  سوخت و ساز، قابلیت هضم پروتئین جیره و ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش جوجه­های گوشتی انجام شد. به همین منظور از 72 قطعه جوجه­ی­ گوشتی سویه تجاری آربراکرز در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و سه تکرار در دو دوره آغازین (21-1 روزگی) و رشد (42-22 روزگی) استفاده شدند. جیره­های آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره بر پایه ذرت و کنجاله سویا (شاهد)، 2- جیره حاوی 30 درصد گندم و 3- جیره حاوی 30 درصد گندم+10 درصد کنجاله کلزا، با افزودن ناتوزایم به مقدار 350 گرم در تن به جیره­های مذکور در مجموع شش تیمار منظور شد. نتایج نشان داد که با افزودن آنزیم به جیره­های حاوی گندم و کنجاله کلزا، نسبت بازده مصرف پروتئین و انرژی را به طور معنی­داری بهبود یافت. آنزیم ناتوزیم پلاس سبب کاهش ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش و بهبود انرژی­زایی و قابلیت هضم پروتئین دانه گندم و کنجاله کلزا و همچنین جیره­های آزمایشی شد. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم پلاس در جیره­های حاوی دانه گندم و کنجاله کلزا، انرژی­زایی و قابلیت هضم پروتئین و در نتیجه بازده استفاده از انرژی قابل سوخت و ساز و پروتئین جیره را بهبود می­بخشد. استفاده از این آنزیم در جیره­های حاوی گندم و کنجاله کلزا توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 367 kb]   (2311 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/12 | ویرایش نهایی: 1397/12/8 | پذیرش: 1393/11/12 | انتشار: 1393/11/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb