Navidshad B. (2013). Effects of Dietary Inclusion of Fish Oil, Soybean Oil, Palm Oil or Conjugated Linoleic Acid Supplementation on Performance and Meat Fatty Acid Composition of Broiler Chicken.
Res Anim Prod.
4(7), 35-46.
URL:
http://rap.sanru.ac.ir/article-1-215-fa.html
نوید شاد بهمن. اثر استفاده از روغن ماهی، روغن سویا، روغن نخل و یا مکمل CLA بر صفات تولیدی و ترکیب اسیدهای چرب بافت ماهیچهای جوجههای گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1392; 4 (7) :46-35
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-215-fa.html
دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده: (6705 مشاهده)
هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات اسید لینولئیک کنژوگه (CLA)، روغن ماهی (منبع غنی از اسیدهای چرب n-3)، روغن سویا (غنی از اسیدهای چرب n-6) یا روغن نخل (غنی از اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب با یک پیوند دوگانه) بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب بافتهای سینه و ران جوجههای گوشتی بود. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار متشکل از جیرههای آزمایشی حاوی یکی از چربیهای مورد بررسی در چهار تکرار و 20 قطعه جوجه از مخلوطی از دو جنس در هر تکرار انجام گرفت. چربی در سطح 7% به استثناء روغن نخل که به دلیل انرژی قابل متابولیسم پایینتر آن، در سطوح 6/12 و 2/12 درصد به ترتیب برای جیره های دوره رشد و پایانی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که روغن سویا و روغن نخل منجر به بهبود صفات تولیدی در جوجههای گوشتی در مقایسه با مکمل CLA یا روغن ماهی شدند، اما این عملکرد بهتر با کاهش کیفیت محصول گوشت تولیدی از نظر محتوای اسیدهای چرب همراه بود. علیرغم اثرات قابل قبول مکملهای روغن ماهی و CLA در غنی سازی گوشت جوجهها، به دلیل بازدهی تولید نامطلوب، استفاده از سطح 7% روغن ماهی یا CLA در جیره از نظر تجاری قابل توصیه نمیباشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/6/24 | پذیرش: 1392/6/24