دوره 16، شماره 3 - ( پاییز 1404 )                   جلد 16 شماره 3 صفحات 171-153 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadali O, Daneshyar M, Payvastegan S, Attar A, Najafi G, Abdollahi M R. (2025). The Effects of Dietary Wheat and Poultry By-Product Meal on Physical Pellet Quality, Production Performance, Carcass Characteristics, and Cecal Microbial Population in Broilers. Res Anim Prod. 16(3), 153-171. doi:10.61882/rap.2025.1504
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1504-fa.html
احمدآلی امید، دانشیار محسن، پیوستگان ُسینا، عطار امیر، نجفی غلامرضا، عبداللهی محمدرضا.(1404). تأثیر استفاده از پودر ضایعات کشتارگاهی طیور و گندم بر کیفیت فیزیکی خوراک پلت، عملکرد تولیدی، خصوصیات لاشه و جمعیت میکروبی سکوم جوجه‎ های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 16 (3) :171-153 10.61882/rap.2025.1504

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1504-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- شرکت خوراک پرداز نوین، مشهد، ایران
3- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
4- مرکز تحقیقات تک ‎معده‎ ای‎ ها، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه ماسی، نیوزیلند
چکیده:   (306 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: افزایش شدید قیمت نهاده‎ های دامی در کشور از یک سو و وابستگی بخش طیور به ذرت و به‎ ویژه کنجاله سویا به‎ عنوان منبع پروتئینی از سوی دیگر، باعث ایجاد تقاضا برای محصولات جایگزین ارزان قیمت می ‎شود. در این زمینه، استفاده از محصولات جانبی غیر قابل مصرف کشتارگاه ‎های طیور در تغذیه انسان، یک رویکرد مهم برای کاهش هزینه ‎های تولید است. مطالعات انجام‎ گرفته ثابت کرده ‎اند که این فرآورده فرعی منبع غنی از انرژی، اسیدهای آمینه، مواد معدنی، کلسیم، فسفر، اسیدهای چرب غیر اشباع و ویتامین B12 است و در بسیاری از کشورها به عنوان منبع پروتئینی در جیره غذایی حیوانات تک ‎معده استفاده می ‎شود. همچنین، استفاده از این پسماندهای تولیدی در تغذیه طیور نقش مهمی در کاهش آلودگی زیست‎ محیطی خواهد داشت. بنابراین، با گسترش صنعت طیور استفاده از پودر گوشت کشتارگاهی طیور به ‎عنوان جایگزین مؤثر بالقوه برای منابع پروتئینی دیگر از جمله کنجاله سویا می ‎تواند در تغذیه جوجه‎ های گوشتی مورد استفاده قرار گیرد. با وجود این، فرآیند چربی ‎گیری پودر گوشت در کشتارگاه ‎های طیور کشور به ‎ندرت انجام می‎ گیرد، در نتیجه، میزان چربی آن بالا خواهد بود. در بین اقلام مورد استفاده در جیره غذایی، گندم با قابلیت جذب آب و دناتوره شدن بخشی از پروتئین آن (گلوتن) ممکن است نقش مؤثری در کیفیت خوراک پلت داشته باشد. از آن جا که تاکنون مطالعه ‎ای برای ارزیابی تأثیر توام گندم و پودر گوشت بر کیفیت خوراک پلت ‎شده و عملکرد جوجه‎ های گوشتی انجام نشده است، این آزمایش انجام گرفت.
مواد و روش‎ ها: در پژوهش حاضر، در آزمایش اول، به‎ منظور بررسی کیفیت خوراک پلت شده، شاخص ‎های قوام پلت و سختی پلت به ‎ترتیب توسط دستگاه هولمن و دستگاه مدل آماندوس کال ارزیابی شدند. در آزمایش دوم، 450 قطعه جوجه گوشتی نر و ماده سویه راس یک‎روزه پس از توزین انفرادی در 45 واحد آزمایشی توزیع شدند. تحقیق به ‎صورت آزمایش فاکتوریل 3 × 3 با سه سطح گندم (صفر، 10 و 20 درصد) و سه سطح پودر گوشت کشتارگاهی طیور (صفر، 2 و 4 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار و 10 قطعه جوجه به ‎ازای هر تکرار انجام شد. به‎ منظور جلوگیری از فسادپذیری پودر گوشت کشتارگاهی طیور، به ‎ازای هر تن بعد از خشک­ کردن آن، در داخل میکسر 200 گرم آنتی‎ اکسیدان سنتتیک (حاوی بوتیل هیدورکسی تولوئن و بوتیل هیدروکسی آنیسول) و جهت جلوگیری از آلودگی ثانویه 5 کیلوگرم ضدعفونی کننده (با نام تجاری فرمافید بر پایه فرمالدئید آهسته رهش) اضافه گردید و به‎ مدت 5 دقیقه با هم مخلوط شد. مقدار مصرف خوراک در هر واحد آزمایشی در پایان هر دوره پرورش اندازه ‎گیری ‎شد. جهت محاسبه میانگین افزایش وزن، جوجه‌های هر تکرار به صورت گروهی در پایان هر دوره وزن‌کشی شدند. صفات عملکردی شامل خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، ریخت ‎شناسی روده و جمعیت فلورمیکروبی سکوم در پایان دوره آزمایش مورد اندازه ‎گیری قرار گرفتند. داده‎ های به ‎دست آمده از مطالعه حاضر با استفاده از نرم ‎افزار آماری SAS و رویه GLM آنالیز آماری محاسبه شدند.
یافته‎ ها: تیمارها بر شاخص قوام پلت و سختی آن تأثیر داشتند (0/05>P). استفاده از پودر گوشت کشتارگاهی طیور منجر به کاهش شاخص قوام جیره های پیشدان و رشدان گردید و با افزایش سطح آن در جیره به طور قابل چشمگیری کاهش یافت (0/001 >P ). سختی خوراک در جیره های پسدان به طور معنی داری کاهش یافت (0/05 > P). اثرات متقابل گندم با پودر گوشت کشتارگاهی طیور، شاخص قوام فیزیکی جیره های پیشدان و رشدان را به طور معنی داری افزایش دادند (0/05 > P). اثر اصلی سطوح مختلف پودر گوشت کشتارگاهی طیور بر روی میانگین خوراک مصرفی روزانه در کل دوره تأثیری نداشت (0/05 <P ). گنجاندن 20 درصد گندم در مقایسه با تیمار شاهد، به طور معنی داری خوراک مصرفی را افزایش داد (0/05 >P ). اثرات متقابل پودر گوشت کشتارگاهی طیور و گندم بر میانگین خوراک مصرفی روزانه در طول دوره معنی ‎دار بودند (0/05 > P). گنجاندن سطوح مختلف پودر گوشت کشتارگاهی طیور و گندم در طول دوره بر افزایش وزن اختلاف معنی داری نداشت (0/05 <P ). سطوح مختلف پودر گوشت کشتارگاهی طیور در کل دوره در مقایسه با تیمار شاهد بر روی ضریب تبدیل غذایی اثری نداشتند (0/05 <P )، در حالیکه سطح 2 درصد در مقایسه با 4 درصد ضریب تبدیل غذایی را بهبود بخشید (0/05 > P). گندم به طور معنی داری بر طول پرزهای روده اثر مثبتی داشت (0/05 >P ) و از طرفی جمعیت میکروبی باکتری های اشرشیاکلی با افزایش سطح گندم به طور معنی داری کاهش پیدا کرد (0/05 > P).
نتیجه‎ گیری کلی: در کل، نتایج نشان دادند که گنجاندن پودر گوشت کشتارگاهی طیور به عنوان منبع پروتئینی با توجه به شرایط اقتصادی و بالابودن قیمت منابع پروتئینی گیاهی به‎ ویژه کنجاله سویا می تواند تا سطح 4 درصد جایگزین مناسبی باشد. همچنین، گنجاندن گندم در جیره نه تنها به عنوان یک پلت چسبان مناسب، بلکه به طور قابل توجهی منجر به افزایش طول ویلی‎ ها در بخش های مختلف و نسبت طول به عمق کریپت در دو بخش ابتدایی روده کوچک شد. از طرفی، به منظور کاهش جمعیت باکتری‎ های مضر از جمله اشرشیاکلی، می تواند نقش مؤثری در بهبود سلامت روده جوجه های گوشتی ایفا کند.

 
متن کامل [PDF 2992 kb]   (94 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1403/11/18 | پذیرش: 1404/2/29

فهرست منابع
1. Abdel‐Warith, A. A., Russell, P. M., & Davies, S. J. (2001). Inclusion of a commercial poultry by‐product meal as a protein replacement of fish meal in practical diets for African catfish Clarias gariepinus (Burchell 1822). Aquaculture Research, 32, 296-305. [DOI:10.1046/j.1355-557x.2001.00053.x]
2. Abdollahi, M. R., Ravindran, V., & Svihus, B. (2013). Pelleting of broiler diets: an overview with emphasis on pellet quality and nutritional value, Animal Feed Science and Technology, 179, 1-23. 10.1016/j.anifeedsci.2012.10.011 [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2012.10.011]
3. Abdollahi, M. R., Ravindran, V., Wester, T. J., Ravindran, G., & Thomas, D. V. (2010). Influence of conditioning temperature on the performance, nutrient utilisation and digestive tract development of broilers fed on maize- and wheat-based diets, British Poultry Science, 51, 648-657. https://doi.org/ 10.1080/00071668.2010.522557 [DOI:10.1080/00071668.2010.522557]
4. Abd El-Ghany, W. A., & Babazadeh, D. (2022). Betaine: A Potential Nutritional Metabolite in the Poultry Industry. Animals (Basel), 30;12(19):2624. https://doi.org/ 10.3390/ani12192624 [DOI:10.3390/ani12192624]
5. Aimiuwu, O. C., & Lilburn, M. S. (2006). Protein quality of poultry by-product meal manufactured from whole fowl co-extruded with corn or wheat. Poultry Science, 85(7), 1193-1199. https://doi.org/ 10.1093/ps/85.7.1193 [DOI:10.1093/ps/85.7.1193]
6. Amirahmadi, E., Safamehr, A.R., Nobakht, A., & Mehmannavaz, Y. (2020). Adding wheat and rapeseed meal to corn-soy diets affects intestinal morphology and nutrient digestibility in broilers. South African Journal of Animal Science, 50 (No. 6). 800-806. https://doi.org/ 10.4314/sajas.v50i6.5 [DOI:10.4314/sajas.v50i6.5]
7. Apajalahti, J., & Vienola, K. (2016). Interaction between chicken intestinal microbiota and protein digestion. Animal Feed Science and Technology, 221, 323-330. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2016.05.004]
8. Awonorin, S., Ayoade, J., Bamiro, F., & Oyewole, L. (1995). Relationship of rendering process temperature and time to selected quality parameters of poultry by-product meal. LWT-Food Science and Technology, 28, 129-134. [DOI:10.1016/S0023-6438(95)80024-7]
9. Beski, S. S., Swick, R. A., & Iji, P. A. (2015). Specialized protein products in broiler chicken nutrition: A review. Animal Nutrition, 1(2), 47-53. [DOI:10.1016/j.aninu.2015.05.005]
10. Briggs, J. L., Maier, D. E., Watkins, B. A., & Behnke, K. C. (1999). Effect of ingredients and processing parameters on pellet quality. Poultry Science, 78, 1464-1471. [DOI:10.1093/ps/78.10.1464]
11. Cao, M. H., & Adeola, O. (2016). Energy value of poultry byproduct meal and animal-vegetable oil blend for broiler chickens by the regression method. Poultry Science, 95(2), 268-275. [DOI:10.3382/ps/pev317]
12. Choopani, H. R., Mojtahedi, M., Hosseini-Vashan, S. J., Ghiasi, S. E. (2023). Effect of Different Levels of Pellet Binder and Poultry By-product Meal on Performance, Carcass Quality and Serum Parameters of Broiler Chicken. Iranian Journal of Animal Science Reserche, 14(4), 549-563. [In Persian]
13. Dalólio, F. S., Silva, D. L., Albino, L. F. T., Nunes, R. V., Ribeiro Júnior, V., Rostagno, H. S., Ferreira Junior, H. C., & Pinheiro, S. R. F. (2019). Energy values and standardized ileal digestibility of amino acids in some feedstuffs for broilers. Semina: Ciências Agrárias, 40(6), 2651-2662. 2651, Semina: Ciências Agrárias, Londrina, 40(6), 2651-2662, nov./dez. 2019. doi: 10.5433/1679-0359.2019v40n6p265 [DOI:10.5433/1679-0359.2019v40n6p2651]
14. De Oliveira, G. A., & Zanoelo, E. F. (2012). Thermophysical properties of hydrolyzed by-products from the meat industry. Journal of Food Process Engineering, 35, 930-939. [DOI:10.1111/j.1745-4530.2011.00644.x]
15. Drew, M. D., Syed, N. A., Goldade, B. G., Laarveld, B., & Van Kessel, A. G. (2004). Effects of dietary protein source and level on intestinal populations of Clostridium perfringens in broiler chickens. Poultry science, 83(3), 414-420. [DOI:10.1093/ps/83.3.414]
16. El-Saadony, M. T., Yaqoob, M. U., Hassan, F. U., Alagawany, M., Arif, M., & Taha A. E. (2022). Applications of butyric acid in poultry production: the dynamics of gut health, performance, nutrient utilization, egg quality, and osteoporosis. Animal Health Research Reviews, 23, 136-146. [DOI:10.1017/S1466252321000220]
17. Engberg, R. M., Hedemann, M. S., Steenfeldt, S., & Jensen, B. B. (2004). Influence of whole wheat and xylanase on broiler performance and microbial composition and activity in the digestive tract. Poultry Science, 83, 925-938. [DOI:10.1093/ps/83.6.925]
18. Fahrenholz, A. C. (2012). Evaluating factors affecting pellet durability and energy consumption in a pilot feed mill and comparing methods for evaluating pellet durability. Doctoral thesis, Kansas State University. https://krex.k-state.edu/server/api/core/bitstreams/37f7cc29-0d70-4c5e-8689-e6d2d535b68c/content.
19. Francis, J. A., & Griffiths, R. D. (2002). Glutamine: essential for immune nutrition in the critically ill. British Journal of Nutrition, 87:3-8. [DOI:10.1079/BJN2001451]
20. Ghiasvand, A. R., Khatibjoo, A., Mohammadi, Y., Akbari Gharaei, M., & Shirzadi, H. (2021). Effect of fennel essential oil on performance, serum biochemistry, immunity, ileum morphology and microbial population, and meat quality of broiler chickens fed corn or wheat-based diet. British Poultry Science, 62, 562-572. [DOI:10.1080/00071668.2021.1883551]
21. Hertrampf, J. W., & Piedad-Pascual, F. (2000). "Poultry By-Product Meal." In Handbook on Ingredients for Aquaculture Feeds, pp. 330-337. Springer, Dordrecht. [DOI:10.1007/978-94-011-4018-8_35]
22. Hesabi Nameghi, A. H., Edalatian, O., & Bakhshalinejad, R. (2022). A blend of thyme and rosemary powders with poultry by-product meal can be used as a natural antioxidant in broilers. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 45. https://doi.org/10.4025/actascianimsci.v44i1.57126 [DOI:10.4025/actascianimsci.v45i1.57126]
23. Jones-Ibarra, A. M., Acuff, G. R., Alvarado, C. Z., &Taylor, T. M. (2017). Validation of thermal lethality against Salmonella enterica in poultry offal during rendering. Food Protection, 80, 1422-1428. [DOI:10.4315/0362-028X.JFP-16-554]
24. Kirkpinar, F., Açikgöz, Z., Bozkurt, M., & Ayhan, V. (2004). Effects of inclusion of poultry by-product meal and enzyme-prebiotic supplementation in grower diets on performance and feed digestibility of broilers. British Poultry Science, 45(2), 273-279. [DOI:10.1080/00071660410001715885]
25. Kleyn, R. (2013). Chicken Nutrition: A guide for nutritionists and poultry professionals. Contextbooks. 374 p.
26. Laflamme, D., Izquierdo, O., Eirmann, L., & Binder, S. (2014). Myths and misperceptions about ingredients used in commercial pet foods. Veterinary Clinics of North America: Veterinary Clinics: Small Animal Practice, 44, 689-698. https://doi.org/ 10.1016/j.cvsm.2014.03.002 [DOI:10.1016/j.cvsm.2014.03.002]
27. Lasekan, A., Abu Bakar, F., & Hashim, D. (2013). Potential of chicken by-products as sources of useful biological resources. Waste Manag, 33, 552-565. [DOI:10.1016/j.wasman.2012.08.001]
28. Liu, L., Wang, Z., Wei, B., Wang, L., Zhang, Q., Si, X., Huang, Y., Zhang, H., & Chen, W. (2024). Replacement of Corn with Different Levels of Wheat Impacted the Growth Performance, Intestinal Development, and Cecal Microbiota of Broilers. Animals (Basel), 14(11), 1536. [DOI:10.3390/ani14111536]
29. Loar, R. E., & Corzo, A. (2011). Effects of feed formulation on feed manufacturing and pellet quality characteristics of poultry diets. World's Poultry Science Journal, 67, 19-28. [DOI:10.1017/S004393391100002X]
30. Lund, D., & Lorenz, K. J. (1984): Influence of time, temperature, moisture, ingredients, and processing conditions on starch gelatinization. C R C Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 20(4), 249-273. [DOI:10.1080/10408398409527391]
31. Ma, X., Li, Z., & Zhang, Y. (2022). Effects of the partial substitution of corn with wheat or barley on the growth performance, blood antioxidant capacity, intestinal health and fecal microbial composition of growing pigs. Antioxidants, 11, 1614. https://doi.org/10.3390/antiox11081614 [DOI:10.3390/antiox11081614.]
32. Maier, D. E., & Briggs, J. L. (2000). Making better. Feed and Grain, 1, 12-15.
33. Mahmood, T., Mirza, M. A., Nawaz, H., & Shahid, M. (2018). Exogenous protease supplementation of poultry by-product meal-based diets for broilers: Effects on growth, carcass characteristics and nutrient digestibility. Animal Physiology and Animal Nutrition, 102(1), e233-e241. [DOI:10.1111/jpn.12734]
34. McCafferty, K. W., Bedford, M. R., Kerr, B. J., & Dozier, W. A. (2019). Effects of age and supplemental xylanase in corn- and wheat-based diets on cecal volatile fatty acid concentrations of broilers. Poultry Science, 98, 4787-4800. [DOI:10.3382/ps/pez194]
35. McCoy, R. A., Behnke, K. C., Hancock, J. D., & McEllhiney, R. R. (1994). Effect of mixing uniformity on broiler chick performance. Poultry Science, 73, 443-451. [DOI:10.3382/ps.0730443]
36. McNaughton, J. L., Pasha, H. A., Day, E. J., & Dilworth, B. C. (1997). Effect of pressure and temperature on poultry offal meal quality. Poultry Science, 56(1977), 1161-1167. [DOI:10.3382/ps.0561161]
37. Mevliyaoğulları, E., Karslı, M. A., & Mert, B. (2023). Utilizing surplus bread as an ingredient in dog food: Evaluating baking and extrusion processing on physicochemical properties and in vitro digestibility performance. Journal of Cereal Science, 113, 103741. [DOI:10.1016/j.jcs.2023.103741]
38. Mohammadi, G.A., Hossein, M., Hossein, M., Shivazad, M., Torshizi, M. A. K., & Kim, W. K. (2019a). Effect of different types and levels of fat addition and pellet binders on physical pellet quality of broiler feeds. Poultry Science, 98, 4745-4754. [DOI:10.3382/ps/pez190]
39. Mohammadi, G.A., Hossein, M., Hossein, M., Shivazad, M., Torshizi, M. A. K., & Kim, W.K. (2019b). Effects of feed form and particle size, and pellet binder on performance, digestive tract parameters, intestinal morphology, and cecal microflora populations in broilers. Poultry Science, 98(3), 1432-1440. [DOI:10.3382/ps/pey488]
40. Montagne, L., Pluske, J. R., & Hampson, D. J. (2003). A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Animal Feed Science and Technology, 108(1-4), 95-117. [DOI:10.1016/S0377-8401(03)00163-9]
41. Moradi, A., Moradi, S., & Abdollahi, M. R. (2018). Influence of feed ingredients with pellet-binding properties on physical pellet quality, growth performance, carcass characteristics and nutrient retention in broiler chickens. Animal Production Science, 59(1), 73-81. https://doi.org/10.1071/AN17109 [DOI:10.1071/AN17109.]
42. Muramatsu, K., Massuquetto, A., Dahlke, F., & Maiorka, A. (2015). Factors that affect pellet quality: Agricultural Science and Technology, 9, 717-722. https://doi.org/ 10.17265/2161-6256/2015.09.002 [DOI:10.17265/2161-6256/2015.09.002]
43. Murray, S. M., Patil, A. R., Fahey Jr., G. C., Merchen, N. R., & Hughes, D. M. (1997). Raw and rendered animal by-products as ingredients in dog diets. Animal Science, 75, 2497-2505. [DOI:10.2527/1997.7592497x]
44. Naderinejad, S., Zaefarian, F., Abdollahi, M.R., Hassanabadi, A. Kermanshahi, H., & Ravindran, V. (2016). Influence of feed form and particle size on performance, nutrient utilisation, and gastrointestinal tract development and morphometry in broiler starters fed maize-based diets. Animal Feed Science and Technology, 215, 92-104. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2016.02.012]
45. Navidshad, B., & Seifdavati, J. (2009). Effect of dietary levels of a modified meat meal on performance and small intestinal morphology of broiler chickens. African Journal of Biotechnology, 8(20). https://www.ajol.info/index.php/ajb/article/view/66017
46. Newsholme, P., Procopio, J., Lima, M. M. R., Pithon‐Curi, T. C., & Curi, R. (2003). Glutamine and glutamate-their central role in cell metabolism and function. Cell Biochemistry and Function, 21(1), 1-9. [DOI:10.1002/cbf.1003]
47. Nguyen, H. T., Bedford, M. R., Wu, S. B., & Morgan, N. K. (2022). Dietary Soluble Non-Starch Polysaccharide Level Influences Performance, Nutrient Utilisation and Disappearance of Non-Starch Polysaccharides in Broiler Chickens. Animals (Basel), 22, 12(5), 547. [DOI:10.3390/ani12050547]
48. Odeyemi, O. A., Alegbeleye, O. O., Strateva, M., & Stratev, D. (2020). Understanding spoilage microbial community and spoilage mechanisms in foods of animal origin. Comprehensive reviews in food science and food safety, 19(2), 311-331. [DOI:10.1111/1541-4337.12526]
49. Pesti, G. (1987). The nutritional value of poultry by-product meal. Agricultural and Food Sciences, 176-181. https://www.cabidigitallibrary.org/doi/full/10.5555/19881404151
50. Pirgozliev, V., Mirza, M., & Rose, S. (2016). Does the effect of pelleting depend on the wheat sample when fed to chickens? Animal, 10(4), 571- 577. [DOI:10.1017/S1751731115002311]
51. Qaisrani, S. N., Moquet, P. C. A., Van Krimpen, M. M., Kwakkel, R. P., Verstegen, M. W. A., & Hendriks, W. H. (2014). "Protein source and dietary structure influence growth performance, gut morphology, and hindgut fermentation characteristics in broilers." Poultry Science, 93(12), 3053-3064. [DOI:10.3382/ps.2014-04091]
52. Rao, V. K., Johri, T., & Sandagopan, V. R. (1984). Effect of processing conditions on the nutritive value of meat meal. Indian Journal Poultry Science, 19, 132-136. https://www.cabidigitallibrary.org/doi/full/10.5555/19851465253
53. Ravindran, V. R., & Amerah, A. M. (2009). Wheat: composition and feeding value for poultry S. Davies, G. Evans (Eds.), Soybean and Wheat Crops: Growth, Fertilization and Yield, Nova Science Publishers, United States, 245-259.
54. Reid, C. A., & Hillman, K. (1991). The effects of retrogradation and amylose/amylopectin ratio of starches on carbohydrate fermentation and microbial populations in the porcine colon. Animal Science, 68(3), 503-510. [DOI:10.1017/S1357729800050529]
55. Ribeiro, L. B., Bankuti, F. I., da Silva, M. U., Ribeiro, P. M., Silva, J. M., Sato, J., Bortolo, M., & Vasconcellos, R. S. (2019). Oxidative stability and nutritional quality of poultry by-product meal: An approach from the raw material to the finished product. Animal Feed Science and Technology, 255, 114226. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2019.114226]
56. Rigby, T. R., Glover, B. G., Foltz, K. L., Boney, J. W., & Moritz, J. S. (2018). Effects of modifying diet and feed manufacture concern areas that are notorious for decreasing pellet quality. Applied Poultry Research, 27, 240-248. [DOI:10.3382/japr/pfx064]
57. Sajjadi, S., Toghdory, A., Ghoorchi, T., & Mohammad, A. (2024). The Effect of Replacing Soybean Meal with Poultry Slaughter Residue Powder on Feed Intake and Rumen Parameters of Dalagh Dairy Ewes. Research on Animal Production, 15(1), 1-12. [In Persian] [DOI:10.61186/rap.15.43.1]
58. Sahraei, M., Ghanbari, A., & Lootfollahian, H. (2012). Effects of Inclusion of poultry slaughter house by-product meals in diet on performance, serum uric acid and carcass traits of broilers. Global Veterinaria, 8(3), 270-275. https://www.cabidigitallibrary.org/doi/full/10.5555/20123118817
59. Schoeff, R. W. (1994). History of the Formula Feed Industry. In: R.R. McEllhiney, Ed. Feed Manufacturing Technology IV. American Feed Industry Association. Arlington, Virginia, 7.
60. Schneiders, J. L., de Avila, A. S., Broch, J., Frank, R., Schöne, R. A., Hofferber, T. R., & Nunes, R. V. (2021). Energetic values of animal by-products for broiler chickens of different ages. Research, Society and Development, 10(6), e37110615639-e37110615639. [DOI:10.33448/rsd-v10i6.15639]
61. Silva, E. P. D., Rabello, C. B. V., Lima, M. B. D., Ludke, J. V., Arruda, E. M. F. D., & Albino, L. F. T. (2014). Poultry offal meal in broiler chicken feed. Scientia Agricola, 71, 188-194. [DOI:10.1590/S0103-90162014000300003]
62. Shirazi, J., Ghoorchi, T., Abdolhakim Toghdory, A., & Seyed Almousavi, S. M. M. (2023). Investigating the Effect of Replacing Soybean Meal with Poultry Slaughterhouse Waste Mixed with Rice Bran and Urea on Performance, Blood and Rumen Parameters of Fattening Lambs. Research on Animal Production, 13(38), 110- 117. [In Persian] [DOI:10.52547/rap.13.38.110]
63. Shirley R. B., & Parsons C. M. (2000). Effect of pressure processing on amino acid digestibility of meat and bone meal for poultry. Poultry Science, 79, 1175-118. [DOI:10.1093/ps/79.12.1775]
64. Stevens, C. A. (1987). Starch gelatinisation and the influence of particle size, steam pressure and die speed on the pelleting process. Ph.D. Thesis, Kansas State University, Manhattan, KS.
65. Tako, E., Ferket, P. R., & Uni, Z. (2004). Effects of in ovo feeding of car- bohydrates and beta-hydroxy-beta-methylbutyrate on the development of chicken intestine. Poultry Science, 83, 2023-2028. [DOI:10.1093/ps/83.12.2023]
66. Thomas, M., & Van der Poel A. F. B. (1996). Physical quality of pelleted animal feed 1. Criteria for pellet quality. Animal Feed Science and Technology, 61, 89-112. [DOI:10.1016/0377-8401(96)00949-2]
67. Thomas, M., Rijm, W., & Van der Poel, A. F. B. (2001). Functionality of raw materials and feed composition. Pages 87-102 in Feed Manufacturing in the Mediterranean Region. Improving Safety: From Feed to Food. CIHEAM, Zaragoza, Spain. http://om.ciheam.org/om/pdf/c54/01600016.pdf
68. Volpato, J, A., Ribeiro, L. B., Torezan, B. G., da Silva, I. C., Ide Oliveira Martins, I. Francisco, J. C. P., Genova, J. L., de Oliveira, N. T. E., Carvalho, S. T., de Oliveira Carvalho, P. L., & Vasconcellos, R. S. (2022). Determinant production factors to the in vitro organic matter digestibility and protein oxidation of poultry by-product meal. Poultry Science, 102, 02:102481. [DOI:10.1016/j.psj.2023.102481]
69. Wieser, H. (2007). Chemistry of gluten proteins. Food Microbiology, 24, 115-119. [DOI:10.1016/j.fm.2006.07.004]
70. Williams, R. B. (2005). Intercurrent Coccidiosis and Necrotic Enteritis of Chickens: Rational, Integrated Disease Management by Maintenance of Gut Integrity. Avian Pathology, 34(3), 159-180. [DOI:10.1080/03079450500112195]
71. Wood, J. F. (1987). The functional properties of feed raw materials and their effect on the production and quality of feed pellets. Animal Feed Science and Technology, 18, 1-17. [DOI:10.1016/0377-8401(87)90025-3]
72. Yamka, R. M., Jamikorn, U., True, A. D., & Harmon, D. L. (2003). Evaluation of low-ash poultry meal as a protein source in canine. foods. Animal Science, 81, 2279-2284. [DOI:10.2527/2003.8192279x]
73. Zafar, H., & Saier, M. H. (2021). Gut bacteroides species in health and disease. Gut Microbes, 13, 1-20. [DOI:10.1080/19490976.2020.1848158]
74. Zhang, M., Wang, Y., Zhao, X., Liu, C., Wang, B., & Zhou, J. (2021). Mechanistic basis and preliminary practice of butyric acid and butyrate sodium to mitigate gut inflammatory diseases: a comprehensive review. Nutrition Research, 95, 1-18. [DOI:10.1016/j.nutres.2021.08.007]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb