دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1403 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 119-108 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Movagharnezhad M, Chashnidel Y, Teymouri Yansari A, Gholizadeh M. (2024). The Effect of Different Lysophospholipid Levels on Blood and Milk Biochemical Parameters, Liver and Rumen Enzymes, and Rumen Microbial Population in Early Lactation of Holstein Dairy Cows. Res Anim Prod. 15(3), 108-119. doi:10.61186/rap.15.3.108
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1433-fa.html
موقرنژاد متین، چاشنی دل یداله، تیموری یانسری اسداله، قلی زاده محسن. بررسی اثر سطوح مختلف لیزوفسفولیپید بر فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و شیر، آنزیم‌های کبدی و شکمبه‌ای و جمعیت میکروبی شکمبه در اوایل شیردهی گاوهای شیری هلشتاین پژوهشهاي توليدات دامي 1403; 15 (3) :119-108 10.61186/rap.15.3.108

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1433-fa.html


1- گروه تغذیه دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
2- گروه ژنتیک دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده:   (1186 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: گاوهای پرتولید بهویژه در ابتدای دوره شیردهی بهطور عمده در تعادل منفی انرژی قرار دارند. این مسئله بهدلیل مصرف انرژی کمتر از احتیاجات لازم برای تولید بالا رخ میدهد که سبب میشود تا حیوان از ذخایر بدن خود استفاده نماید. براین اساس، باید جیره مصرفی را غنی کرد. یکی از این راهها، استفاده از مکمل چربی است. افزایش سطح چربی جیره جهت تأمین انرژی در این دوران اهمیت دارد از این‎رو برای تأمین انرژی در خوراک از چربی استفاده می‌شود‌. مکمل چربی می‌تواند تعادل منفی انرژی در گاوهای پرتولید را کاهش دهد. اثرات مفید مکمل چربی به نوع و مقدار آن بستگی دارد. برای کاهش اثرات مخرب چربی‌ها در شکمبه (‌مثل کاهش نسبت استات به پروپیونات، کاهش هضم الیاف و کاهش تولید متان) باید نسبتاً بی‎اثر شوند با اینحال، استفاده از چربی در تغذیه گاو شیری محدودیتهایی نیز بههمراه دارد که باید برطرف شود. بهکار بردن ترکیبات امولسیفایر بهدلیل ویژگی امولسیونکنندگی چربیها و افزایش هضم چربیها، در این دوران میتواند بسیار حائز اهمیت باشد. مولکول امولسیفایر می‌تواند با بخش آبدوست خود در آب و با بخش آبگریز خود در چربی حل شود و نقش مهمی در کمک به تشکیل میسل ایفا نماید. بنابراین، امولسیفایرها می‌توانند قطرات چربی را در امولسیون توزیع کنند که این امر برای هضم و جذب چربی‌ها لازم است. از ترکیبات امولسیفایری که باعث افزایش هضم و جذب چربی موجود در جیره میشود، میتوان به لیزوفسفولیپیدها اشاره کرد. لیزوفسفولیپید یک افزودنی خوراک قوی برای بهبود هضم، جذب و افزایش بهرهوری خوراک بوده که باعث افزایش تولید، راندمان خوراک و جذب مواد مغذی جیره میشود. در این پژوهش به بررسی اثرات استفاده از این امولسیفایر بر فراسنجههای بیوشیمیایی خون و شیر، آنزیم‌های کبدی و شکمبه‌ای و جمعیت میکروبی شکمبه در اوایل دورهی شیردهی گاوهای شیری هلشتاین پرداختیم.
مواد و روش ‎ها: این آزمایش بر روی 15راُس (3 گروه 5راًسی) گاو شیری هلشتاین چند شکم زایش با میانگین وزن 50±720 و روزهای شیردهی 5 ± 16روز در  قالب یک طرح کاملاً تصادفی شامل 3 سطح لیزوفسفولیپید در خوراک (صفر، 0/1 و 0/15 درصد) بهمدت 35 روز انجام شد. جیره‌های آزمایشی به ‎صورت کاملاً مخلوط بودند و دو بار در روز در صبح و بعداز ظهر در اختیار گاوها قرار داده شدند. گاوها به آب دسترسی آزاد داشتند. در پایان دوره آزمایش (35 روزگی) 3 تکرار از هر تیمار بهصورت تصادفی انتخاب و از سیاهرگ دمی آنها خونگیری انجام و مقادیر پروتئین کل، تریگلیسرید، کلسترول تام، نیتروژن اورهای خون، اسیدهای چرب استریفه نشده و بتا هیدروکسی بوتیرات اندازهگیریشد. برای بررسی آنزیم‌های کبدی خونگیری از گاوها در روزهای صفر و 34 دوره آزمایشی، قبل از مصرف خوراک با اعمال 12 ساعت محرومیت از مصرف خوراک انجام و فعالیت آنزیم‌های کبدی آلکالین فسفاتاز، آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز اندازه‌گیری شد. همچنین در پایان دوره آزمایشی از شکمبه تمامی گاوهای آزمایشی مایع شکمبه دریافت و pH، نیتروژن آمونیاکی، اسیدهای چرب فرار، آنزیمها و جمعیت باکتریایی و پروتوزوایی ارزیابی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که جیرههای حاوی لیزوفسفولیپید باعث کاهش نیتروژن اورهای خون شدند. کمترین مقدار نیتروژن اورهای خون در تیمار حاوی 0/15 درصد لیزوفسفولیپید مشاهده شد که با تیمارهای حاوی سطوح مختلف لیزوفسفولیپید اختلاف معنیداری داشت (0/05>p)؛ با اینحال، بر روی پروتئین کل، تریگلیسرید، کلسترول تام، اسیدهای چرب استریفه نشده و بتا هیدروکسی بوتیرات بین تیمارهای مختلف، تفاوت معنیداری مشاهده نشد. افزودن لیزوفسفولیپید باعث کاهش معنیداری در سطح آنزیم آلانین ترانس آمیناز کبدی شد، اما بر روی سایر آنزیمهای کبدی همچون آلکالین فسفاتاز و آسپارتات آمینوترانسفراز تاثیر معنیداری نداشت. با توجه به نتایج، افزایش معنیداری در سطح فعالیت آنزیم کربوکسی متیل سلولاز شکمبهای نیز مشاهده شد (0/05>p)؛ در حالیکه بر روی میزان فعالیت آنزیم شکمبهای میکروکریستالین سلولاز بین تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری مشاهده نشد. بهبود تولید اسیدهای چرب فرار شکمبهای (اسیداستیک و والریک) در تیمارهای حاوی لیزوفسفولیپید (به‎ خصوص سطح 0/15 درصد) نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (0/05>p)؛ هر چند بر سایر اسیدهای چرب فرار شکمبهای، تاثیر معنیداری نداشت. علاوه براین، نتایج اثر تیمارهای آزمایشی بر جمعیت میکروبی شکمبه نشان داد که مکملسازی جیره با لیزوفسفولیپید، تأثیر معنیداری بر جمعیت باکتریایی و پروتوزوایی نداشت.
نتیجهگیری: بهطور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از مکمل لیزوفسفولیپید نهتنها تاٌثیر منفی ندارد، بلکه بهویژه در سطح 0/15 درصد نتایج مثبتی بر فراسنجههای خونی و شکمبهای و جمعیت باکتریایی شکمبه در اوایل دوره شیردهی گاوهای شیری هلشتاین به‎همراه دارد.

 
متن کامل [PDF 936 kb]   (421 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1402/9/18 | پذیرش: 1403/2/2

فهرست منابع
1. Agarwal, N. (2000). Estimation of Fiber Degrading Enzyme. In Feed Microbiology ed. Chaudhary LC, Kamra D.N., & Agarwal D.K. Izatnagar, India: CAS Animal Nutrition, IVRI, 12, 283-290.
2. Andries, J. I., Buysse, F. X., Debrabander, D. L., & Cottyn, B. G. (1997). Isoacids in ruminant nutrition Their role in ruminal and intermediary metabolism and possible influences on performances A review. Animal Feed Science Technology, 18, 169-180. [DOI:10.1016/0377-8401(87)90069-1]
3. Beauchemin, K.A., Krezer, M., & Mc-Allister, T.A. (2003). Nutritional management for enteric methane abatement: a review. Australian Journal Experimental Agriculture, 48, 21-33. [DOI:10.1071/EA07199]
4. Bobe, G., Young, J. W. & Beitz, D. C. (2004). Invited review: Pathology, etiology, prevention, and treatment of fatty liver in dairy cows. Journal of Dairy Science, 87, 3105-3124. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(04)73446-3]
5. Brake, D. W., Titgemeyer, E. C., Bruok, M. J., Mcgregour, C. A., & Smith, J. F. (2013). Availability to lactating dairy cows of methionine added to soy lecithins and mixed with a mechanically extracted soybean meal. Journal Dairy Science, 96, 3064-3074. [DOI:10.3168/jds.2012-6005]
6. Brautigan, J. Ming, X. H., & Zing, L. (2017). Intestinal digestibility of long chain fatty acids in early lactation of dairy cows. Animal Feed and Technology, 40, 109-119.
7. Brooks, C.C., Garner, G.B, Gehrke, C.W., Muhrer, M.E., & Pfander, W.H. (2017). The effect of added fat on the digestion of cellulose and protein by ovine rumen microorganisms. Journal of Animal Science, 13, 758-64. [DOI:10.2527/jas1954.134758x]
8. Chen, X., Li, X., Zhang, H., & Wang, J. (2008). Effects of lysophospholipids on the performance immunity and expression of genes involved in lipid metabolism in adipose tissue of dairy cows. Journal of Dairy Science, 101(6), 5451-5460.
9. Conway W. J. (1950). Micro diffusion analysis and volumetric error. (2th ed). Crosby Lock Wood and Son. London, U.K.346.
10. Dehority, B. A. (2003). Rumen Microbiology. Nottingham University Press, Nottingham, UK. 167-182.
11. Dehority, B. A. (1984). Evaluation of sub sampling and fixation procedures used for counting rumen. Nottingham University Press, Nottingham, UK. 218-235.
12. Fadden, J.W., Anti, G., & Macedo, V. P. (2019). Dietary lecithin supplementation in dairy cattle. Animal Production, 66, 57-64.
13. Farahmandpoor, M., Chashnidel, Y., Teymouri Yansari, A., & Kazemifard, M. (2021). Effects of lysophospholipids on performance, digestibility, blood parameters and rumen enzymes in mixed afshari-zel lamb (In Persian). Journal of Ruminant Research, 9(3), 53-67.
14. Gallo, S. B., Brochado, T., Brochine, L., Passarelli, D., Costa, S. F., & Bauno, J. C. (2017). Effect of biosurfactant added in two different oil source rations on lamb performance and ruminal and blood parameters. Livestock Science, 81, 1251-1261.
15. Gallo, S. B. Nordkrog, M., & Andersen, J. (2019). Effect of dietary supplementation with lysophospholipids on milk production, fat composition, and rumen parameters in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 97(1), 233-241.
16. Hou, G. B., Cheng, L., Wu, T., Shen, S. Y., & Tain, W.C. (2019). Dietary supplementation of lysophospholipids effects feed digestion in ruminants. Animals, 19:144-156.
17. Huang, Y., Zhang, Y., Zhu, X., Liu, J., & Li, W. (2017). Lysophosphatidic acid enhances lipid synthesis and secretion in bovine mammary epithelial cells via an autocrine mechanism. Journal of Cellular Physiology, 233(8), 6145-6155.
18. Huo, Q. Li, B., Cheng, L., Wu, T., You, P., Shen, S., Li, Y., He, Y., Tian, W., Li, R., Li, J., Song, B., Wang, C., & Sun, X. (2019). Rationary Supplementation of Lysophospholipids and betain affects feed digestion in lambs. Animals, 9, 805. [DOI:10.3390/ani9100805]
19. Jenkins, T. C., Gimenez, T., & Cross, D. L. (1998). Influence of phospholipids on ruminal fermentation in vitro and on nutrient digestion and serum lipids in sheep. Journal of Animal Science, 67, 529-537. [DOI:10.2527/jas1989.672529x]
20. Jenkins, T. C., Guan, S., & Jenny, A. (2002). Effect of different sort of emulisifier on nutrient digestion and lactation performance of dairy cows. Journal of Mammal Research, 44, 120-132.
21. Kamande, G.M., Baah, J., Cheng, K.J., McAllister, T.A., & Shelford, J.A. (2000). Effects of Tween 60 and Tween 80 on protease activity, thiol group reactivity, protein adsorption, and cellulose degradation by rumen microbial enzymes. Journal of Dairy Science, 83, 536-42. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(00)74913-7]
22. Kamra, D.N., Sawal, R.K., Pathak, N.N., Kewalramani, N., & Agarwal, N. (2010). Diurnal variation in ciliate protozoa in the rumen of black buck (Antilope cerciapra) fed green forage. Letter of Applied Microbiology, 13, 165-167. [DOI:10.1111/j.1472-765X.1991.tb00598.x]
23. Kim, J. K., Mackle, T. R., Auldist, M. J., Thomson, N. A. & Bauman, D. E. (2004). Endogenous synthesis of cis-9, trans-11 CLA in dairy cows fed fresh pasture. Journal of Dairy Science, 87, 369-378. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(04)73176-8]
24. Kim, I. H., Zhao, P. Y., Z. F. Zhang, R. X. Lan, W. C., & Liu, A. (2020). Effect of lysophospholipids in diets differing in fat contents on growth performance, nutrient digestibility, milk composition and litter performance of lactating sows. Animal. 11, 984-990. [DOI:10.1017/S1751731116002238]
25. Kross, D. A., N. Tiwari1, M.J. Subhankar, k. Saxena, M. Ravikanth, & Shivi, M. (2018). Studies on comparative efficacy of lysolecithin supplement with synthetic DL methionine on broiler growth performance and carcass quality traits. International Journal of Scientific and Research Publications Science, 68, 250-353.
26. Kudo H., Cheng K. J., & Costerton, J. W. (1987). Interactions between Treponema bryantii and cellulolytic bacteria in the in vitro degradation of straw cellulose. Candian Journal of Microbiology, 33, 244-248. [DOI:10.1139/m87-041]
27. Lee, C., Morris, D.L., Copelin, J. E., Hettick, J.M., & Kwon, I. H. (2017). Effects of lysophospholipids on short-term production, nitrogen utilization, and rumen fermentation and bacterial population in lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 102, 3110-20. [DOI:10.3168/jds.2018-15777]
28. Li, H., Zhang, H., Li, X., Chen, X., Ding, L., & Wang, J. (2019). Effects of lysophospholipids on milk production, milk composition, and metabolic status in dairy cows during early lactation. Animal Feed Science and Technology, 248, 79-88.
29. Marchesini, G., Segato, S., Stetani, a.n., & Andrighetto, I. (2012). Lecithin a byproduct of biodiesel production and a source of choline for dairy cows. Italian Journal of Animal Science, 15, 69-81. [DOI:10.4081/ijas.2012.e37]
30. Mashek, D. G., & R. Coleman, A. (2001). Long-chain acyl-CoA synthetases and fatty acid signaling. Lipids, 36(7), 697-706.
31. National Research Council. (2001). Nutrient Requirements of Dairy Cattle, 7th rev. ed. Natl. Acad. Press, Washington, DC. Nutrient Requirements of Dairy Cattle, 7th edition; National Academy Press: Washington, DC, USA, 2001.
32. Oikonomou, G., Arsenos, G., Tzora, A., & Katsoulos, P. D. (2015). Effects of dietary lysophospholipids supplementation on blood biochemical and hematological parameters in dairy cows. Journal of Dairy Science, 98(7), 4627-4638.
33. Ottenstein, D. M., & Bartley, D. A. (1971). Determination of rumen VFA. Analytical Chemistry. 43:952-955. Applied Environtal Microbioly, 48, 182-185. [DOI:10.1021/ac60302a043]
34. Raghuvansi, S.K.S., Prasad, R., Mishra, A.S., Chaturvedi, O.H., Tripathi, M.K., Misra, A.K., Saraswat, B.L., & Jakhmola, R.C. (2007). Effect of inclusion of tree leaves in feed on nutrient utilization and rumen fermentation in sheep. Bioresource Technology, 98, 511-517. [DOI:10.1016/j.biortech.2006.02.008]
35. Rico, D.E., Ying, Y., & Harvatine, J.K. (2017). Effects of lysolecithin on milk fat synthesis and milk fatty acid profile of cows fed diets differing in fiber and unsaturated fatty acid concentration. Journal of Dairy Science, 100, 11-26. [DOI:10.3168/jds.2017-12976]
36. Sasson, G., Berkovich, Z., Shoham, J., Porat, D., Giladi, G., & Litvak, M. (2013). The Impact of Lysozyme on the Gastric Acid Output of the Stomach. Journal of Gastronomy and Digestive Disorders, 1(1), 102.
37. Sontake, U. B., Kaur, H., Tyagi, A. K., Kumar, M., & Hossan, S. A. (2014). Effect of feeding rice bran lyso-phospholipids and rumen protected fat on feed intake, nutrient utilization and milk yield in crossbred cows. Indian Journal of Animal Science, 84, 998-1003. [DOI:10.56093/ijans.v84i9.43680]
38. Stojević, Z., Milinković-Tur, S., Zdelar-Tuk, M., Pirsljin, J., Galić, G., & Bačić, I. (2005). Activities of AST, ALT and GGT in clinically healthy dairy cows during lactation and in the dry period. Praxis Veteriary Journal, 50, 261-264.
39. Tagesson, C., Franzen, L., Dahl, G., & Westrom, B. (2005). Lysophosphatidylcholine increases rat ileal permeability to macromolecules. Animal Physiology, 26, 369-377. [DOI:10.1136/gut.26.4.369]
40. Vandehar, j., Rico, B., & Allen, M.S. (2016). Fat supplements affect fractional rates of ruminal fatty acid and passage in dairy cows. Journal of Nutrition. 136, 677-685. [DOI:10.1093/jn/136.3.677]
41. Wettstein, H.R., & David, A. (2000). Effect of dietary supplementation of essential oils mixture on performance, milk qualityand mineral excretion in ruminant breeders. Environmental Science of Animal Research, 21, 13434e9.
42. Yuhahei, W.G., Kim, S., Wong, S.Y., & Lee, S.S. (2020). Effect of lysophospholipid in combied with corn gluten on growth performance, serum parameters, digestibility and body condition score in calf. Livestock Science, 32, 112-130.
43. Zeyni, A. A., Taghipour, M., Rezai, H., & Manouchehri, S. J. (2016). Effect of rationary lysophospholipid (LIPIDOLTM) supplementation on the improvement of forage usage and growth performance in Hanwoo heifer. Journal of The Korean Society of Grassland and Forage Science, 35, 232-237. [DOI:10.5333/KGFS.2015.35.3.232]
44. Zhang, H., Li, X., Chen, X., & Wang, J. (2016). Effects of lysophospholipids on the digestibility of nutrients in lipid metabolism on adipose tissue of dairy cows. Journal of Dairy Science, 101(6), 5451-5460.
45. Zhang, Y., Chen, X., Zhang, H., Ding, L., Sun, Y., & Wang. J. (2022). Lysophospholipids supplementation during early lactation regulates lipid metabolism and improves hepatic function in Holstein cows. Journal of Dairy Science, 104(6), 6554-6566.
46. Zhao P.Y. & Kim, I.H. (2017). Effect of emulsifier (lysophospholipids) on growth performance, nutrient digestibility and blood profile in weanling pigs. Journal of Animal Science, 85, 330-414.
47. Zhao, P. Y., Zhang, Z. F., Lan, R. X. W. C. Liu, & Kim, I. H. (2015). Effect of lysophospholipids in diets differing in fat contents on growth performance, nutrient digestibility, milk composition and litter performance of lactating sows. Animal, 11, 984-990. [DOI:10.1017/S1751731116002238]
48. Zhou, P., & Regenstein, J. (2006). Determination of Total Protein Content in Gelatin Solutions with the Lowry or Biuret Assay. Journal of Food Science, (8)71, 469-474. [DOI:10.1111/j.1750-3841.2006.00151.x]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb