دوره 2، شماره 3 - ( 2-1390 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 36-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golchin-Gelehdooni S, Teimori-Yanesari A, Farhadi A. The Effects of Acid Treatment and Particle Size on Degradability Parameters of Canola meal and Alfalfa Hay in Rumen. rap. 2011; 2 (3) :36-48
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-136-fa.html
گلچین گله دونی سبحان، تیموری یانسری اسدا...، فرهادی ایوب. تاثیر غنی سازی با اسید و اندازۀ ذرات بر فراسنجه های تجزیه پذیری کنجالۀ کلزا و علوفۀ خشک یونجه در شکمبه. پژوهشهاي توليدات دامي. 1390; 2 (3) :36-48

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-136-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده:   (2551 مشاهده)

این آزمایش به منظور تعیین تاثیر تیمارهای شیمیایی و اندازۀ ذرات بر فراسنجه های تجزیه‌پذیری مادۀ خشک (DM)، پروتئین خام (CP) و الیاف نامحلول در شویندۀ خنثی (NDF) کنجالۀ کانولا و یونجۀ خشک در شکمبه انجام شد. در این آزمایش از دو رأس میش نژاد زل فیستوله گذاری شده در شکمبه با میانگین وزنی 2 ± 30 کیلوگرم استفاده شد. نمونه ها در کیسه های نایلونی در شکمبه گوسفندان تغذیه شده  با جیرۀ حاوی علوفه خشک یونجه و دانۀ جو به نسبت 75 به 25 (براساس ماده خشک)، در زمان های 0، 3، 6، 9، 12، 24، 36، 48، 72 و 96 ساعت در شکمبه قرار گرفتند. داده‌های حاصل از آزمایشات در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای DM، CP و NDF کنجالۀ کانولا و یونجۀ خشک به طور معنی داری تحت تأثیر سطح اسید مورد استفاده (صفر و 5 درصد)، اندازۀ ذرات مختلف (بلند و پودری) و نوع تیمار مورد استفاده قرار گرفتند. همچنین این
فراسنجه ها برای علوفه یونجه تحت تأثیر اندازه ذرات علوفه قرار گرفت. استفاده از اسید و اندازه ذرات مختلف، بخش بالقوه قابل تجزیه و نرخ تجزیه پذیری ماده خشک کنجاله کانولا و علوفه یونجه را همراه با کاهش اندازه ذرات یونجه در شکمبه کاهش داد. همچنین استفاده از اسید، تجزیه پذیری
NDF کنجاله کانولا را در شکمبه افزایش داد، لیکن با کاهش اندازه ذرۀ یونجه، تجزیه پذیری NDF کاهش یافت. نتایج تجزیه پذیری CP نشان داد که تجزیه پذیری CP کانولای فراوری شده به میزان معنی داری در شکمبه کاهش یافت، در مورد یونجه نیز با کاهش اندازه ذره یونجه، تجزیه پذیری بخش CP آن کاهش یافت.

متن کامل [PDF 1676 kb]   (837 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۲/۱ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۱/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb