دوره 14، شماره 39 - ( بهار 1402 )                   جلد 14 شماره 39 صفحات 93-86 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kosari G, Norouzian M A, Khorrami B, Akbari G A. (2023). The Effect of Whole Basil Forage on Nutrients Digestibility, Blood Parameters And Performance in Fattening Zandi Lambs. rap. 14(39), 86-93. doi:10.61186/rap.14.39.86
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1337-fa.html
کوثری گلنور، نوروزیان محمدعلی، خرمی بهزاد، اکبری غلام عباس. تاثیر تغذیه علوفه کامل ریحان بر قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه های خون و عملکرد بره های پرواری زندی پژوهشهاي توليدات دامي 1402; 14 (39) :93-86 10.61186/rap.14.39.86

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1337-fa.html


گروه علوم دام و طیور، دانشکده فناوری کشاورزی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران،
چکیده:   (936 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف
: مهمترین مشکل صنعت پرورش دام کشور تامین علوفه مورد نیاز آن است و شناسایی منابع جدید علوفه به­ عنوان ماده اولیه خوراک از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. هدف از این مطالعه تعیین ترکیب شیمیایی علوفه کامل ریحان (Ocimum bsilicum) پس از بذرگیری و بررسی تاثیر سطوح مختلف این علوفه به جای کاه و بخشی از یونجه جیره بره ­های پرواری بر عملکرد پروار، فراسنجه­ های خونی و قابلیت هضم مواد مغذی جیره بود.

مواد و روش ­ها: از 18 رأس بره نر نژاد زندی با وزن اولیه 2/03±28/8 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) شاهد (جیره پایه بدون افزودن گیاه ریحان)، 2) جیره حاوی 12/5 درصد گیاه ریحان و 3) جیره حاوی 25 درصد گیاه ریحان بود. ترکیب شیمیایی علوفه ریحان مورد آزمایش اندازه گیری شد. همچنین قابلیت هضم مواد مغذی جیره­های آزمایشی، غلظت فراسنجه های خون و عملکرد بره ­های مورد آزمایش اندازه گیری شد.
یافته ­ها: میانگین مقدار ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و خاکستر خام گیاه ریحان به­ ترتیب 1/2 ±  92/69، 0/06 ± 6/65، 0/01± 1/35، 0/33± 54/26 و 0/44±11/09 (درصد ماده خشک) بود. جایگزینی گیاه ریحان با کاه گندم و بخشی از یونجه در جیره بره­ های پرواری سبب بهبود مصرف خوراک روزانه، ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن روزانه شد. غلظت گلوکز، نیتروژن اوره­ای، کلسترول، تری­گلیسرید و آنزیم­ های کبدی به­ جز پروتئین کل خون تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. جایگزینی گیاه کامل ریحان با کاه گندم و بخشی از یونجه در جیره بره ­های پرواری قابلیت هضم پروتئین خام، چربی خام و الیاف نامحلول در شوینده خنثی را افزایش داد (0/05>p)؛ اما بر ویژگی­ های لاشه، وزن نهایی، درصد دنبه و چربی احشایی بدن تاثیر معنی­ داری نداشت.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، از گیاه کامل ریحان می ­توان تا سطح 25 درصد در جیره بره ­های پرواری بدون تاثیر منفی بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی جیره استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1769 kb]   (347 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1401/8/30 | ویرایش نهایی: 1402/3/9 | پذیرش: 1401/11/18 | انتشار: 1402/3/9

فهرست منابع
1. Alimirzaii, P. and M. Chaji. 2021. The effect of supplementation medicinal plant of ziziphora cliniopodiodes in diet on growth performance, digestibility of nutrients, and some meat quality indices of Arabian-Romanov lambs. Journal of Veterinary Research, 76: 31-43.
2. AOAC. 2000. Association of Official Analytical Chemists, 1990. Official methods of analysis, Fourteen Edition. AOAC, Washington.
3. Bampidis, V.A., V. Christodoulou, P. Florou-Paneri, E. Christaki, A.B. Spais and P.S. Chatzopoulou. 2005. Effect of dietary dried oregano leaves supplementation on performance and carcass characteristics of growing lambs. Animal feed science and technology, 121(3-4): 285-295. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2005.02.002]
4. Benchaar, C., S. Calsamiglia, A.V. Chaves, G.R. Fraser, D. Colombatto, T.A. McAllister and K.A. Beauchemin. 2008. A review of plant-derived essential oils in ruminant nutrition and production. Animal Feed Science and Technology, 145(1-4): 209-228. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.04.014]
5. Cardozo, P.W., S. Calsamiglia, A. Ferret and C. Kamel. 2004. Effects of natural plant extracts on ruminal protein degradation and fermentation profiles in continuous culture. Journal of animal science, 82(11): 3230-3236. [DOI:10.2527/2004.82113230x]
6. Faniyi, T.O., Ê.R. Prates, M.K. Adewumi and T. Bankole. 2016. Assessment of herbs and spices extracts/meal on rumen fermentation. Pubvet, 10(5): 427-438. [DOI:10.22256/pubvet.v10n5.427-438]
7. Fandiño, I., S. Calsamiglia, A. Ferret and M. Blanch. 2008. Anise and capsicum as alternatives to monensin to modify rumen fermentation in beef heifers fed a high concentrate diet. Animal feed science and technology, 145(1-4): 409-417. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2007.04.018]
8. Geraci, J.I., A.D. Garciarena, G.A. Gagliostro, K.A. Beauchemin and D. Colombatto. 2012. Plant extracts containing cinnamaldehyde, eugenol and capsicum oleoresin added to feedlot cattle diets: Ruminal environment, short term intake pattern and animal performance. Animal feed science and technology, 176(1-4): 123-130. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2012.07.015]
9. Keshavarz, R. 2010. The effect of phosphate dissolving bacteria on quantitative and qualitative characteristics of turnip under the influence of low irrigation treatments. Master's thesis. Karaj Agriculture and Natural Resources Campus, University of Tehran.
10. Khorrami, B., A.R. Vakili and M. Danesh Mesgaran. 2015. The Effect of Monensin, Thyme and Cinnamon Essential Oils on Nutrient Digestibility, Ruminal Dry Matter and Crud Protein Degradability of Some Feedstuff and Plasma Metabolites in Holstein Steers. Research on Animal Production, 6: 71-82.
11. Jahejo, A.R., N. Rajput, T. Wen-xia, M. Naeem, D.H. Kalhoro, A. Kaka, S. Niu and F.J. Jia. 2019. Immunomodulatory and growth promoting effects of basil (Ocimum basilicum) and ascorbic acid in heat stressed broiler chickens. Pakistan Journal of Zoology, 51(3): 801. [DOI:10.17582/journal.pjz/2019.51.3.801.807]
12. Malekkhahi, M., A.M. Tahmasbi, A.A. Naserian, M. Danesh Mesgaran, J.L. Kleen and A.A. Parand. 2015. Effects of essential oils, yeast culture and malate on rumen fermentation, blood metabolites, growth performance and nutrient digestibility of Baluchi lambs fed high‐concentrate diets. Journal of animal physiology and animal nutrition, 99(2): 221-229. [DOI:10.1111/jpn.12230]
13. Marwan, A.A. and S.A. Mousa. 2021. Influence of basil oil as an essential oil on buffalo calves performance, digestibilitym hemobiochemical profile and rumen fermentation indicators. Egyptian Journal of Nutrition and Feeds, 24(2): 211-221. [DOI:10.21608/ejnf.2021.192886]
14. McEwan, N.R., R.C. Graham, R.J. Wallace, R. Losa, P. Williams and C.J. Newbold. 2002. Effect of essential oils on ammonia production by rumen microbes. Reproduction Nutrition Development, 42(1): S65-S65.
15. Meschiatti, M.A., V.N. Gouvêa, L.A. Pellarin, C.D. Batalha, M.V. Biehl, T.S. Acedo, J.R. Dórea, L.F. Tamassia, F.N. Owens and F.A. Santos. 2019. Feeding the combination of essential oils and exogenous α-amylase increases performance and carcass production of finishing beef cattle. Journal of animal science, 97(1): 456-471. [DOI:10.1093/jas/sky415]
16. Mirmajidi Hashtjin, A., R. Famil Momen and F. Goodarzi. 2016. Post harvest loss reduction: Most important strategic approch in enhancement of food security. Institute of Technical Research and Agricultural Engineering, Karaj, 37 pp (In Persian).
17. Molero, R., M. Ibars, S. Calsamiglia, A. Ferret and R. Losa. 2004. Effects of a specific blend of essential oil compounds on dry matter and crude protein degradability in heifers fed diets with different forage to concentrate ratios. Animal feed science and technology, 114(1-4): 91-104. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2003.11.011]
18. Nazarizade, H., S.M. Hoseini and J. Pourreza. 2021. Effect of Thyme alcoholic extract on reducing of Aflatoxin and Ochratoxin toxicity in broiler chickens. Research on Animal Production, 12(31): 10-21(In Persian). [DOI:10.52547/rap.12.31.10]
19. Payvastegan, S., P. Farhoomand, A. Talatapesh, M. Sahraei. 2015. The effects of different levels of summer savory dry powder and essential oil on performance, ruminal fermentation and blood metabolites of west Azerbayjan native kids. Animal Science Journal (Pajouhesh & sazandegi), 105: 53-66 (In Persian).
20. Van Soest, P.J., J.B. Robertson and B.A. Lewis. 1991. Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
21. Valero, M.V., R.M.D. Prado, F. Zawadzki, C.E. Eiras, G.S. Madrona and I.N.D. Prado. 2014. Propolis and essential oils additives in the diets improved animal performance and feed efficiency of bulls finished in feedlot. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 36: 419-426. [DOI:10.4025/actascianimsci.v36i4.23856]
22. Wojcik, S., S. Blaziak, K. Widensk and K. Zawislak. 1984. Feeding value of some herbal by-products. Biuletyn Informacyjny Przemisu Paszowego, 23: 29-36.
23. Yang, W.Z., C. Benchaar, B.N. Ametaj, A.V. Chaves, M.L. He and T.A. McAllister. 2007. Effects of garlic and juniper berry essential oils on ruminal fermentation and on the site and extent of digestion in lactating cows. Journal of dairy science, 90(12): 5671-5681. [DOI:10.3168/jds.2007-0369]
24. Yang, W.Z., B.N. Ametaj, C. Benchaar, M.L. He and K.A. Beauchemin. 2010a. Cinnamaldehyde in feedlot cattle diets: intake, growth performance, carcass characteristics, and blood metabolites. Journal of Animal Science, 88(3): 1082-1092. [DOI:10.2527/jas.2008-1608]
25. Yang, W.Z., C. Benchaar, B.N. Ametaj and K.A. Beauchemin. 2010b. Dose response to eugenol supplementation in growing beef cattle: Ruminal fermentation and intestinal digestion. Animal Feed Science and Technology, 158(1-2): 57-64. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.03.019]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb