دوره 2، شماره 3 - ( 2-1390 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 1-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghobfar A, Karkody K, Dibaeeian M. The Effects of Different Systems of Expressing Metabolizable Energy and Amino Acid of Diet, on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chicks. rap. 2011; 2 (3) :1-11
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-133-fa.html
یعقوبفر اکبر، کرکودی کیوان، دیبائیان محمد. تأثیر سیستم های متفاوت بیان انرژی قابل متابولیسم و اسیدهای آمینه در جیره های غذاییبر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1390; 2 (3) :1-11

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-133-fa.html


موسسه تحقیقات علوم دامی کشور کرج
چکیده:   (3085 مشاهده)

این آزمایش جهت بررسی تأثیر انرژی قابل متابولیسم ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت و اسید آمینه کل و قابل هضم مواد خوراکی مورد استفاده در جیره های آزمایشی بر عملکرد، میزان تلفات و ترکیبات لاشه جوجه­های گوشتی سویه تجاری راس 308 انجام گرفت. در این آزمایش از یک طرح کاملاً تصادفی با روش آزمایش فاکتوریل 2×2 (2 نوع سیستم بیان اسید آمینه مورد نیاز و 2 نوع سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم) استفاده شد. جمعاً تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی یکروزه در 4 تیمار آزمایشی با 5 تکرار و تعداد 20 قطعه در هر تکرار مورد آزمایش قرار گرفت. فراسنجه­های آزمایشی در سن 21-1 روزگی، 42-22 روزگی و 42-1 روزگی مورد ارزیابی و محاسبه قرارگرفتند. نتایج این آزمایش نشان داد که فراسنجه های افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری تحت تأثیر سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم و اسید آمینه قرار گرفت (05/0>P)، بطوریکه استفاده از سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم و اسید آمینه به صورت انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت و اسید آمینه قابل هضم در جیره­های غذایی سبب افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی و تلفات گردید. همچنین جیره­های غذایی فرموله شده براساس سیستم بیان انرژی قابل متابولیسم و نوع اسید آمینه، تأثیر معنی­داری بر وزن نسبی ران و سینه داشت (05/0>P)، اما تأثیر معنی داری روی خصوصیات لاشه نداشت. براساس نتایج بدست آمده از این آزمایش، تنظیم جیره­های غذایی براساس انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ازت و اسید آمینه قابل هضم، سبب بهبود عملکرد جوجه­های گوشتی گردید.

متن کامل [PDF 1172 kb]   (1117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۲/۱ | ویرایش نهایی: ۱۳۹۷/۱۲/۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۹ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb