دوره 13، شماره 38 - ( زمستان 1401 1401 )                   جلد 13 شماره 38 صفحات 57-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pashaei Jalal M, Soleimani2 L, Sharifi S D, Honarbakhsh S. (2022). The Effect of using a Combination of Phytase and Synbiotic in a Phosphorus Deficient Diet on the Performance and Blood Parameters of Broiler Chickens. rap. 13(38), 49-57. doi:10.52547/rap.13.38.49
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1321-fa.html
پاشایی جلال مرتضی، سلیمانی لیلا، شریفی سید داود، هنربخش شیرین. تأثیر استفاده از ترکیب فیتاز و سین‌بیوتیک در جیره با کمبود فسفر بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی پژوهشهاي توليدات دامي 1401; 13 (38) :57-49 10.52547/rap.13.38.49

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1321-fa.html


دانشگاه تهران، گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان
چکیده:   (1219 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: با افزایش هزینههای تغذیه و نگرانی‌ها از آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از دفع ازت و فسفر، یافتن راه کارهایی برای افزایش زیست فراهمی مواد مغذی از جمله فسفر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این آزمایش بررسی تأثیر ترکیب فیتاز و سین‌بیوتیک در جیره‌هایی با کمبود فسفر بر عملکرد جوجه‌های گوشتی
100
 بود.
مواد و روش‌ها: از تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 18 پرنده در هر تکرار استفاده شد. پرندگان در هفت روز ابتدایی با جیره یکسان تغذیه شدند و جیره‌های آزمایشی از سن 8 روزگی در اختیار آنها قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره حاوی سطح توصیه شده فسفر (شاهد)، 2- جیره با سطح فسفر کمتر از میزان توصیه شده (75 درصد میزان توصیه شده؛ (جیره کم فسفر)، 3- جیره کم فسفر + آنزیم فیتاز، 4- جیره کم فسفر + سین‌بیوتیک، 5- جیره کم فسفر + آنزیم فیتاز + سین‌بیوتیک بودند. وزن بدن و مصرف خوراک در هر دوره اندازه‌گیری و میزان افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد. در پایان دوره هم غلظت سرمی کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) و آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: در دوره رشد (7-24 روزگی) افزایش وزن پرندگانی که جیره‌های حاوی فیتاز، سین‌بیوتیک و سین‌بیوتیک به همراه فیتاز دریافت کردند بیشتر از پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد یا جیره با کمبود فسفر بود و این پرندگان وزن زنده بالاتری داشتند (0/05p<). بازده لاشه تحت تأثیر مصرف سین‌بیوتیک، فیتاز و ترکیب سین‌بیوتیک و فیتاز قرار نگرفت. میزان تری‌گلیسرید در خون پرندگانی که با جیره با کمبود فسفر تغذیه شدند کمتر از پرندگان تغذیه شده با جیره‌های شاهد، حاوی سین‌بیوتیک و یا حاوی سین‌بیوتیک + فیتاز بود (0/05p<).
نتیجه‌گیری: استفاده از ترکیب سین‌بیوتیک + فیتاز در جیره‌هایی با کمبود فسفر، ضمن کاهش نیاز به منبع معدنی فسفر، سبب بهبود عملکرد رشد جوجههای گوشتی و همچنین کاهش دفع فسفر به محیط زیست می‌شود.

 
متن کامل [PDF 1461 kb]   (415 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1401/6/9 | ویرایش نهایی: 1401/10/18 | پذیرش: 1401/7/17 | انتشار: 1401/9/10

فهرست منابع
1. Alagawany, M., S.S. Elnesr, M.R. Farag, M.E. Abd El-Hack, A.F. Khafaga, A.E. Taha, R. Tiwari, M.I. Yatoo, P. Bhatt and G. Marappan. 2019. Use of licorice (Glycyrrhiza glabra) herb as a feed additive in poultry: Current knowledge and prospects. Animals, 9(8): 536- 542. [DOI:10.3390/ani9080536]
2. Alagawany, M., M. Nasr, A. Al-Abdullatif, R.A. Alhotan, M.M. Azzam and F.M. Reda. 2020. Impact of dietary cold-pressed chia oil on growth, blood chemistry, haematology, immunity and antioxidant status of growing Japanese quail. Italian Journal of Animal Science, 19(1): 896-904. [DOI:10.1080/1828051X.2020.1807420]
3. Arif, M., A. Iram, M.A. Bhutta, M.A. Naiel, M.E. Abd El-Hack, S.I. Othman, A.A. Allam, M.S. Amer and A.E. Taha. 2020. The biodegradation role of Saccharomyces cerevisiae against harmful effects of mycotoxin contaminated diets on broiler performance, immunity status, and carcass characteristics. Animals, 10(2): 238. [DOI:10.3390/ani10020238]
4. Babatunde, O., J. Jendza, P. Ader, P. Xue, S. A. Adedokun and O. Adeola. 2020. Response of broiler chickens in the starter and finisher phases to 3 sources of microbial phytase. Poultry Science, 99(8): 3997-4008. [DOI:10.1016/j.psj.2020.05.008]
5. Baurhoo, B., F. Goldflus and X. Zhao. 2009. Purified cell wall of Saccharomyces cerevisiae increases protection against intestinal pathogens in broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 8(2): 133-137. [DOI:10.3923/ijps.2009.133.137]
6. Bin-Jumah, M., M.E. Abd El-Hack, S.A. Abdelnour, Y.A. Hendy, H.A. Ghanem, S.A. Alsafy, A.F. Khafaga, A.E. Noreldin, H. Shaheen and D. Samak. 2020. Potential use of chromium to combat thermal stress in animals: A review. The Science of the Total Environment, 707, 135996. [DOI:10.1016/j.scitotenv.2019.135996]
7. Bogucka, J., D. M. Ribeiro, R. Costa and M. Bednarczyk. 2018. Effect of synbiotic dietary supplementation on histological and histopathological parameters of pectoralis major muscle of broiler chickens. Czech Journal of Animal Science, 63(7): 263-271. [DOI:10.17221/103/2017-CJAS]
8. Brodacki, A., J. Batkowska and K. Drabik. 2019. The impact of phytase feed supplementation on serum parameters, carcass characteristics and tissue mineral composition in female turkeys. European Poultry Science, 8: 31-39. [DOI:10.1399/eps.2019.270]
9. Ciurescu, G., A. Vasilachi and H. Grosu. 2020. Efficacy of microbial phytase on growth performance, carcass traits, bone mineralization, and blood biochemistry parameters in broiler turkeys fed raw chickpea (Cicer arietinum L., cv. Burnas) diets. Journal of Applied Poultry Research, 29(1): 171-184. [DOI:10.1016/j.japr.2019.10.004]
10. Cowieson, A., M. Hruby and E.M. Pierson. 2006. Evolving enzyme technology: impact on commercial poultry nutrition. Nutrition research reviews, 19(1): 90-103. [DOI:10.1079/NRR2006121]
11. Daramola, O. 2017. Haematological parameters, serum metabolites and enzyme activities of broiler chicken fed with or without phytase. Asian Journal of Advanced in Agricultural Research, 2(4): 1-7. [DOI:10.9734/AJAAR/2017/36468]
12. Denli, M., F. Okan and K. Celik. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2: 89-91. [DOI:10.3923/pjn.2003.89.91]
13. Elgeddawy, S.A., H.M. Shaheen, Y.S. ElSayed, M. Abd Elaziz, A. Darwish, D. Samak, G.E. Batiha, R.A. Mady, M. BinJumah and A.A. Allam. 2020. Effects of the dietary inclusion of a probiotic or prebiotic on florfenicol pharmacokinetic profile in broiler chicken. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 104(2): 549-557. [DOI:10.1111/jpn.13317]
14. Faber, T., R. Dilger, M. Iakiviak, A. Hopkins, N. Price and G. Fahey Jr. 2012. Ingestion of a novel galactoglucomannan oligosaccharide-arabinoxylan (GGMO-AX) complex affected growth performance and fermentative and immunological characteristics of broiler chicks challenged with Salmonella typhimurium. Poultry Science, 91(9): 2241-2254. [DOI:10.3382/ps.2012-02189]
15. Gaggìa, F., P. Mattarelli and B. Biavati. 2010. Probiotics and prebiotics in animal feeding for safe food production. International Journal of Food Microbiology, 141(Suppllement 1) S15-S28. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2010.02.031]
16. Ghahri, H., T. Toloei and B. Soleimani. 2013. Efficacy of antibiotic, probiotic, prebiotic and synbiotic on growth performance, organ weights, intestinal histomorphology and immune response in broiler chickens. Global Journal of Animal Scientific Research, 1(1): 25-41.
17. Hahn-Didde, D. and S. E. Purdum. 2014. The effects of an enzyme complex in moderate and low nutrient-dense diets with dried distillers grains with solubles in laying hens. Journal of Applied Poultry Research, 23(1): 23-33. [DOI:10.3382/japr.2013-00764]
18. Hussein, E., G. Suliman, A. Alowaimer, S. Ahmed, M. Abd El-Hack, A. Taha and A. Swelum. 2020. Growth, carcass characteristics, and meat quality of broilers fed a low-energy diet supplemented with a multienzyme preparation. Poultry Science, 99(4): 1988-1994. [DOI:10.1016/j.psj.2019.09.007]
19. Jeong, J. and I. Kim. 2014. Effect of Bacillus subtilis C-3102 spores as a probiotic feed supplement on growth performance, noxious gas emission, and intestinal microflora in broilers. Poultry Science, 93(12): 3097-3103. [DOI:10.3382/ps.2014-04086]
20. Kheiri, F., M. Poshtvar, S.M.A.J.H. Abadi and N. Landy. 2019. Influence of dietary 1αlpha-hydroxycholecalciferol, individually or in combination with microbial phytase in calcium and phosphorus deficient diets on growth performance and tibia parameter of Japanese quails (Coturnix japonica). Acta Scientiarum Animal Sciences, 41: e425404. [DOI:10.4025/actascianimsci.v41i1.42540]
21. Lee, K.-W., H. Everts and A. Beynen. 2004. Essential oils in broiler nutrition. International Journal of Poultry Science, 3(12): 738-752. [DOI:10.3923/ijps.2004.738.752]
22. Lee, K., S. Lee, H. Lillehoj, G. Li, S. Jang, U. Babu, M. Park, D. Kim, E. Lillehoj and A. Neumann. 2010. Effects of direct-fed microbials on growth performance, gut morphometry, and immune characteristics in broiler chickens. Poultry Science, 89(2):203-216. [DOI:10.3382/ps.2009-00418]
23. Liu, Y., K. Zhang, Y. Zhang, S. Bai, X. Ding, J. Wang, H. Peng, Y. Xuan, Z. Su and Q. Zeng. 2020. Effects of graded levels of phytase supplementation on growth performance, serum biochemistry, tibia mineralization, and nutrient utilization in Pekin ducks. Poultry Science, 99(10): 4845-4852. [DOI:10.1016/j.psj.2020.06.047]
24. Marchal, L., A. Bello, E. Sobotik, G. Archer and Y. Dersjant-Li. 2021. A novel consensus bacterial 6-phytase variant completely replaced inorganic phosphate in broiler diets, maintaining growth performance and bone quality: data from two independent trials. Poultry Science, 100(3): 100962. [DOI:10.1016/j.psj.2020.12.059]
25. Mehri, M., H. Ghasemi and H. Shahrbabak. 2013. Effect of synbiotic biomin IMBO on performance, serum lipid and humoral immune response in broiler chicks. Animal Production Research, 2(3):59-66. (In Persian)
26. Mikulski, D., J. Jankowski, J. Naczmanski, M. Mikulska and V. Demey. 2012. Effects of dietary probiotic (Pediococcus acidilactici) supplementation on performance, nutrient digestibility, egg traits, egg yolk cholesterol, and fatty acid profile in laying hens. Poultry Science, 91(10): 2691-2700. [DOI:10.3382/ps.2012-02370]
27. Mohammed, A., R. Zaki, E. Negm, M. Mahmoud and H. Cheng. 2021. Effects of dietary supplementation of a probiotic (Bacillus subtilis) on bone mass and meat quality of broiler chickens. Poultry Science, 100(3): 100906. [DOI:10.1016/j.psj.2020.11.073]
28. Momeneh, T., A. Karimi, G. Sadeghi, A. Vaziry and M. Bedford. 2018. Evaluation of dietary calcium level and source and phytase on growth performance, serum metabolites, and ileum mineral contents in broiler chicks fed adequate phosphorus diets from one to 28 days of age. Poultry Science, 97(4): 1283-1289. [DOI:10.3382/ps/pex432]
29. Mondal, M., S. Panda and P. Biswas. 2007. Effect of microbial phytase in soybean meal based broiler diets containing low phosphorous. International Journal of Poultry Science, 6(3): 201-206. [DOI:10.3923/ijps.2007.201.206]
30. Morgan, N., D. Scholey and E. Burton. 2017. Use of Zn concentration in the gastrointestinal tract as a measure of phytate susceptibility to the effect of phytase supplementation in broilers. Poultry Science, 96(5): 1298-1305. [DOI:10.3382/ps/pew394]
31. Moss, A. F., P. Chrystal, Y. Dersjant-Li, S. Liu and P. Selle. 2019. The ranked importance of dietary factors influencing the performance of broiler chickens offered phytase-supplemented diets by the Plackett-Burman screening design. British Poultry Science, 60(4): 439-448. [DOI:10.1080/00071668.2019.1605154]
32. Pereira, R., C. Bortoluzzi, A. Durrer, N. S. Fagundes, A. A. Pedroso, J. M. Rafael, J. E. d. L. Perim, K. C. Zavarize, G. S. Napty and F. D. Andreote. 2019. Performance and intestinal microbiota of chickens receiving probiotic in the feed and submitted to antibiotic therapy. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 103(1): 72-86. [DOI:10.1111/jpn.13004]
33. Poernama, F., T. Wibowo and Y. Liu. 2021. The effect of feeding phytase alone or in combination with nonstarch polysaccharides-degrading enzymes on broiler performance, bone mineralization, and carcass traits. Journal of Applied Poultry Research, 30(1): 100134. [DOI:10.1016/j.japr.2020.100134]
34. Salehimanesh, A., M. Mohammadi and M. RoostaeiAli Mehr. 2016. Effect of dietary probiotic, prebiotic and synbiotic supplementation on performance, immune responses, intestinal morphology and bacterial populations in broilers. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 100(4): 694-700. [DOI:10.1111/jpn.12431]
35. Sekhon, B.S. and S. Jairath. 2010. Prebiotics, probiotics and synbiotics: an overview. Journal of Pharmaceutical Education and Research, 1(2): 13-16.
36. Sharifi, M., M.S. Shargh, S. Hassani, H. Senobar and S. Jenabi. 2012. The effects of dietary nonphytate phosphorus levels and phytase on laying performance and egg quality parameters of Japanese quails (Coturnix coturnix Japonica). Archiv für Geflügelkunde, 76(1): 13-19.
37. Sharifi, S.D., A. Dibamehr, H, Lotfollahian, B, Baurhoo. 2012. Effects of flavomycin and probiotic supplementation to diets containing different sources of fat on growth performance, intestinal morphology, apparent metabolizable energy, and fat digestibility in broiler chickens. Poultry Science, 91(4): 918-927. [DOI:10.3382/ps.2011-01844]
38. Van der Aar, P., F.V. Molist and J. Van Der Klis. 2017. The central role of intestinal health on the effect of feed additives on feed intake in swine and poultry. Animal Feed Science and Technology, 233: 64-75. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2016.07.019]
39. Vieco-Saiz, N., Y. Belguesmia, R. Raspoet, E. Auclair, F. Gancel, I. Kempf and D. Drider. 2019. Benefits and inputs from lactic acid bacteria and their bacteriocins as alternatives to antibiotic growth promoters during food-animal production. Frontiers in Microbiology, 10:1-17. [DOI:10.3389/fmicb.2019.00057]
40. Viveros, A., A. Brenes, I. Arija and C. Centeno. 2002. Effects of microbial phytase supplementation on mineral utilization and serum enzyme activities in broiler chicks fed different levels of phosphorus. Poultry Science, 81(8): 1172-1183. [DOI:10.1093/ps/81.8.1172]
41. Wong, J. M., R. De Souza, C. W. Kendall, A. Emam and D. J. Jenkins. 2006. Colonic health: fermentation and short chain fatty acids. Journal of Clinical Gastroenterology, 40(3): 235-243. [DOI:10.1097/00004836-200603000-00015]
42. Yang, C., G. Cao, P. Ferket, T. Liu, L. Zhou, L. Zhang, Y. Xiao and A. Chen. 2012. Effects of probiotic, Clostridium butyricum, on growth performance, immune function, and cecal microflora in broiler chickens. Poultry Science, 91(9): 2121-2129. [DOI:10.3382/ps.2011-02131]
43. Yang, Y., P. Iji and M. Choct. 2009. Dietary modulation of gut microflora in broiler chickens: a review of the role of six kinds of alternatives to in-feed antibiotics. World's Poultry Science Journal, 65(1): 97-114. [DOI:10.1017/S0043933909000087]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb