دوره 2، شماره 4 - ( 1-1390 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 49-60 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نوید شاد بهمن، انصاری زربخت. تاثیر اسید لینولئیک جفت شده (CLA) بر فراسنجه های خونی و ذخایر چربی بدن در جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1390; 2 (4) :49-60

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-131-fa.html


چکیده:   (2858 مشاهده)

پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر سطوح 5/3 و 7 درصد CLA بر فراسنجه­های خونی، ذخیره سازی چربی در بدن و نیز همبستگی بین این فراسنجه­ها در جوجه های گوشتی انجام شد. در این آزمایش از 320 قطعه جوجه گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار استفاده گردید. سه جیره  دارای انرژی و پروتئین یکسان، 7 درصد روغن سویا، 5/3 درصد روغن سویا + 5/3 درصد CLA و یا 7 درصد CLA تنظیم شدند. یک جیره حاوی روغن نخل نیز تهیه شد که بطور اجتناب ناپذیر حاوی سطح چربی مصرفی بالاتری در مقایسه با سه جیره آزمایشی دیگر بود. سطح HDL‌ سرم خون پرنده­ها توسط تیمارهای آزمایشی تحت تاثیر قرار نگرفت، جوجه های دریافت کننده جیره حاوی 7 درصد CLA  و نیز 5/3 درصد CLA + 5/3 درصد روغن سویا، دارای غلظت تری گلیسرید بیشتری در سرم خون بودند. پایین ترین مقدار تری گلیسرید نیز در سرم جوجه های دریافت کننده جیره حاوی روغن نخل مشاهده شد. مقدار کلسترول سرم خون نیز در اثر مصرف  CLA‌افزایش یافت، اما تنها تفاوت معنی­دار مربوط به جیره حاوی 7 درصد روغن سویا بود که بطور معنی داری مقدار کلسترول کمتری در مقایسه با سایر تیمارهای آزمایشی داشت. روغن سویا و CLA‌ در مقایسه با تیمار حاوی روغن نخل منجر به کاهش چربی حفره شکمی شدند. تیمار حاوی مخلوط CLA و روغن سویا در مقایسه با تیمار حاوی روغن نخل، چربی خام گوشت سینه را کاهش داد. در این آزمایش مصرف مقدار زیاد CLA‌، چربی خام گوشت سینه و ران + ساق را تحت تاثیر قرار نداد. چربی حفره شکمی یک همبستگی منفی معنی دار با غلظت تری گلیسرید سرم و یک همبستگی مثبت معنی دار با غلظت گلوکز و HDL سرم داشت. چربی ران + ساق همبستگی معنی داری با فراسنجه­های خونی نشان داد، اما چربی گوشت سینه یک همبستگی منفی معنی دار با غلظت تری گلیسرید سرم داشت. پژوهش حاضر نشان داد که یکی از مسیرهای احتمالی در ذخیره سازی چربی در بافتهای بدن جوجه های گوشتی در اثر مصرف  CLA‌در جیره غذایی، احتمالاً به تغییر در تولید لیپوپروتئینهای مسوول انتقال چربی در خون پرنده مربوط است، با این وجود بر خلاف انتظار افزایش سطح CLA جیره، منجر به کاهش شدید ذخایر چربی بدن نشد.

متن کامل [PDF 375 kb]   (487 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2018 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb