دوره 14، شماره 42 - ( زمستان 1402 )                   جلد 14 شماره 42 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahediyan far S, Rezaei M, Kazemi fard M. (2023). The Effect of Adding Stevia Leaf Powder and Probiotics on Performance, Carcass Characteristics, Intestinal Microbial Population and some Blood Parameters in Japanese quail. Res Anim Prod. 14(42), 1-10. doi:10.61186/rap.14.42.1
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1305-fa.html
زاهدیان فر شکوفه، رضایی منصور، کاظمی فرد محمد. اثر افزودن پودر برگ استویا و پروبیوتیک بر عملکرد، ویژگی‎های لاشه، جمعیت میکروبی روده و برخی فراسنجه‎ های خونی بلدرچین ژاپنی پژوهشهاي توليدات دامي 1402; 14 (42) :10-1 10.61186/rap.14.42.1

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1305-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (1126 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: این آزمایش بهمنظور بررسی اثر افزودن پودر برگ استویا و پروبیوتیک بر عملکرد، ویژگیهای لاشه، جمعیت میکروبی روده و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی طراحی شد.
مواد و روش‌ها: این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی، با تعداد 320  قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک روزه (میانگین وزنی 7 تا 9 گرم) و مخلوطی از دو جنس، در چهار تیمار، چهار تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1- جیره غذایی بدون افزودنی (شاهد)، 2- جیره حاوی پروبیوتیک لاکتوفید (0/02 درصد از 1 تا 21 روزگی و 0/01 درصد تا 42 روزگی)، 3- جیره حاوی 1 درصد پودر برگ استویا و 4- جیره حاوی 2 درصد پودر برگ استویا. اثر تیمارها در پایان دوره 42 روزه پرورش، بر عملکرد، ویژگیهای لاشه، جمعیت میکروبی روده و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی بررسی شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که اثر تیمارهای آزمایشی بر افزایش وزن و ضریب- تبدیل خوراک بین تیمارهای آزمایشی معنیدار بود (0/05>p)، بهطوریکه تیمارهای حاوی پودر برگ استویا بیشترین افزایش وزن و کمترین ضریب- تبدیل خوراک را داشتند و با افزایش درصد پودر برگ استویا، این تفاوت بیشتر شد (0/05>p)، وزن لاشه در تیمارهای حاوی استویا و لاکتوفید بهطور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود (0/05>p). همچنین افزودن پروبیوتیک لاکتوفید و پودر برگ استویا سبب افزایش معنیدار درصد ران نسبت به تیمار شاهد شد (0/05>p). تیمار شاهد بیشترین (1/21درصد) و تیمار لاکتوفید کمترین (0/38 درصد) چربی محوطه شکمی را داشتند (0/05>p). بیشترین غلظت تری­گلیسرید و vldl خون در تیمار حاوی پروبیوتیک لاکتوفید مشاهده شد (0/05>p). همچنین تیمارهای آزمایشی حاوی پودر برگ استویا، دارای غلظت تری­گلیسرید بیشتری نسبت به تیمار شاهد بودند (0/05>p). گلوکز خون در تیمار حاوی پروبیوتیک لاکتوفید بهطور معنی‌داری بالاتر و در تیمارهای حاوی پودر برگ استویا، کمتر از تیمار شاهد بود (0/05>p). اثر تیمارهای آزمایشی بر جمعیت کل باکتری هوازی و کلیفرمهای سکوم بلدرچینهای ژاپنی معنیداری نبود، در صورتیکه جمعیت لاکتوباسیلوس در تیمارهای حاوی پودر برگ استویا بهطور معنیداری بالاتر از تیمار شاهد بود (0/05>p).
نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که استفاده از پودر برگ استویا بهعنوان یک ترکیب فیتوژنیک در جیره غذایی بلدرچین ژاپنی باعث بهبود عملکرد و ویژگی‌های لاشه جوجه بلدرچین‌های ژاپنی شد.
متن کامل [PDF 3402 kb]   (291 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1401/2/31 | ویرایش نهایی: 1402/12/9 | پذیرش: 1401/5/24 | انتشار: 1402/10/26

فهرست منابع
1. Agah, M.J. (2019). Principles of raising quail. National Animal Science Research Institute. Tehran, Iran, 32 pp (In Persian).
2. Alvares, M. Bazzone, R.B., Godoy, G.L., Cury, R., Botion, L.M. (1981). Hypoglycemic effect of Stevia rebaudiana Bertoni. First Brazilian Seminar on Stevia rebaudiana, 13. Instituto Tecnologico Alimet, Campinas, Brazil, 25-26 pp.
3. Angel, R., & W. Powers. (2006). Broiler Production and the environment. Bulletin No. EB368. College of Agriculture and Natural Resources, University of Maryland, Baltimore.
4. Arslan, C. (2004). Effect of dietary probiotic supplementation on growth performance in the rock partridge (Alectoris Graeca). Turkish Journal of Veterinary and Animal Science, (28): 887-891.
5. Arya, A., K. Sandeep., & Kasana, M.S. (2012). Anti-inflammatory activity of in vito regenerated calli and in vivo plant of Stevia rebaudiana (Bert.) Bertoni. International Journal of Science and Research, (2): 1-5.
6. Atteh, J.O., Onagbesan, O.M., Tona, K., Decuypere, E., Geuns, J.M.C., & Buyse, J. (2008). Evaluation of supplementary stevia (Stevia rebaudiana, bertoni) leaves and stevioside in broiler diets: effects on feed intake, nutrient metabolism, blood parameters and growth performance. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition, 92(6): 640-649. [DOI:10.1111/j.1439-0396.2007.00760.x]
7. Bazrafshan, Kh., Karimi Tarshizi, M.A., & Rahimi, Sh. (2012). The effect of some bacteria isolated from commercial probiotics on growth, carcass composition and immune system of Japanese quail. Journal of Research and Construction Journal of Animal Sciences, 96: 15-24.
8. Behboud, J., Ali, R., & Elmira, H. (2011). Comparative effect of Chicory (Cichorium intybus L.) and Nigella sativa extract with an antibiotic on different parameters of broiler chickens. Journal of Applied Environmental and Biological Sciences, 1, 525-528.
9. Boonkaewwan, C., Ao, M., Toskulkao, C., & Rao, M. C. (2008). Specific immunomodulatory and secretory activities of stevioside and steviol in intestinal cells. Journal of agricultural and food chemistry, 56(10), 3777-3784. ‌ [DOI:10.1021/jf072681o]
10. Brenes, A., & Roura, E. (2010). Essential oils in poultry nutrition: Main effects and modes of action. Animal feed science and technology, 158(1-2): 1-14. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2010.03.007]
11. Cherian, G., Orr, A., Burke, I. C., & Pan, W. (2013). Feeding Artemisia annua alters digesta pH and muscle lipid oxidation products in broiler chickens. Poultry science, 92(4), 1085-1090. [DOI:10.3382/ps.2012-02752]
12. Darly Flórez, J., & Osorio, J. H. (2013). Perfil metabólico de aves comerciales mediante métodos directos. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú, 24(2), 162-167. [DOI:10.15381/rivep.v24i2.2479]
13. Friedewald, W. T., Levy, R. I., & Fredrickson, D. S. (1972). Estimation of the concentration of low-density lipoprotein cholesterol in plasma, without use of the preparative ultracentrifuge. Clinical chemistry, 18(6), 499-502. [DOI:10.1093/clinchem/18.6.499]
14. Genchev, A., & Mihaylov, R. (2008). Slaughter analysis protocol in experiments using Japanese quails (Coturnix Japonica). Trakia Journal of Sciences, 6(4), 66-71.
15. Guo, F. C., Savelkoul, H. F. J., Kwakkel, R. P., Williams, B. A., & Verstegen, M. W. A. (2003). Immunoactive, medicinal properties of mushroom and herb polysaccharides and their potential use in chicken diets. World's Poultry Science Journal, 59(4), 427-440. [DOI:10.1079/WPS20030026]
16. Heidari, S.B., Hosseini Vashan, S.J., Afzali, N., & Mujtahid, M. (2017). The effect of Enterococcus faecium isolate on green gastrointestinal tract and lactophyte probiotic on function, blood parameters, geogenic morphology and microbial population of Japanese quail intestine. Animal Science, 30(115): 3-16.
17. Jahanbani, H., Hosseini Vashan, S.J., Ghiasi, S., & Mohammadin, A. (2015). Effect of Enterococcus faecium on gastrointestinal tract and lactophyte on function, blood parameters and intestinal microbial population of broilers. Livestock production research, 4(4): 47-61.
18. Jiang, J., Liu, S., Jamal, T., Ding, T., Qi, L., Lv, Z., ... & Shi, F. (2020). Effects of dietary sweeteners supplementation on growth performance, serum biochemicals, and jejunal physiological functions of broiler chickens. Poultry science, 99(8), 3948-3958. [DOI:10.1016/j.psj.2020.03.057]
19. Karimzadeh, S., Teymouri Yansari, A., & Karimzadeh, A.H. (2009). Benefits and applications of probiotics in animal, poultry and aquatic nutrition, Mazandaran: Avae Masih Publications. 176 pp.
20. Kianpour, N., Beldaji, F., Shabani, A., Armored, S., & Samadi, F. (2013). Determining the effect of stevia (stevioside) as a food sweetener on performance, some internal organs, blood parameters and microbial population of the digestive tract of broilers, Ministry of Science. Research and Technology , Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources , Faculty of Animal Sciences (In Persian).
21. Kim, S. K., Kim, T. H., Lee, S. K., Chang, K. H., Cho, S. J., Lee, K. W., & An, B. K. (2016). The use of fermented soybean meals during early phase affects subsequent growth and physiological response in broiler chicks. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 29(9), 1287. [DOI:10.5713/ajas.15.0653]
22. Lewis, S. (2004). Avian biochemistry and molecular biology. Cambridge University Press, UK. 29-79.
23. Mashayekhi, M., Hajkhodadadi, I., & Moradi, M. (2021). Effect of Monkey Flower (Scrophularia Striata) on Performance, some Blood Parameters and Histology of Intestinal Jejunum in Growing Japanese Quail. Research On Animal Production (Scientific and Research), 12(32), 114-121. (In Persian). [DOI:10.52547/rap.12.32.114]
24. Maleki Haji Kola, M. (2015). The effect of biomass probiotics and lactofide probiotics on yield, carcass characteristics, some blood parameters and intestinal microbial population of broiler chickens, M.Sc., Sari University of Agriculture.
25. Mehdi, Y., Létourneau-Montminy, M. P., Gaucher, M. L., Chorfi, Y., Suresh, G., Rouissi, T., ... & Godbout, S. (2018). Use of antibiotics in broiler production: Global impacts and alternatives. Animal nutrition, 4(2), 170-178. [DOI:10.1016/j.aninu.2018.03.002]
26. Mehdizadeh, S.M., Lotf Elahyan, H., Mirzaei, F., Safamehr, A., & Karami, A. (2016). Investigation of the effect of probiotic use on function, morphology, microbial population of the small intestine and characteristics of Quebec carcass. Livestock production research, 7(13): 87-92. [DOI:10.18869/acadpub.rap.7.13.92]
27. Mofidi, M., Yousef Elahi, M., Lotf Elayan, H., Baqerzadeh Kasmani, F., & Dehghani, M. (2020). Effect of dietary electrolyte balance and probiotics on yield and carcass characteristics of Japanese quail under heat stress conditions. Livestock Production Research, 11(30): 20-30. [DOI:10.52547/rap.11.30.20]
28. Mohammadi Saei, M., Yarahmadi, B., Farjanikish, G., & Norouzian, H. (2020). Effects of Different Dietary Levels of Probiotic on Morphological and Microbiological Indices of Intestine in Japanese Quails. Research On Animal Production, 11(29), 10-17. (In Persian). [DOI:10.52547/rap.11.29.10]
29. Nasehi, B., Chaji, M., Ghodsi, M., & Puranian, M. (2015). Effect of diet containing probiotic on the properties of Japanese quail meat during the storage time. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology, 9(4), 77-86. (In Persian).
30. Nettleton, J. E., Klancic, T., Schick, A., Choo, A. C., Shearer, J., Borgland, S. L., ... & Reimer, R. A. (2019). Low-dose stevia (rebaudioside A) consumption perturbs gut microbiota and the mesolimbic dopamine reward system. Nutrients, 11(6), 1248. [DOI:10.3390/nu11061248]
31. Pan, D., & Yu, Z. (2014). Intestinal microbiome of poultry and its interaction with host and diet. Gut microbes, 5(1), 108-119. [DOI:10.4161/gmic.26945]
32. Paredes-López, D. M., Robles-Huaynate, R. A., & Carrión-Molina, M. E. (2019). Effect of Stevia rebaudiana Bertonni Leaves powder on Lipid Profiles and Productive Parameters of Laying Hens. Scientia Agropecuaria, 10(2), 275-282. [DOI:10.17268/sci.agropecu.2019.02.13]
33. Pirgozliev, V., Whiting, I. M., Mansbridge, S. C., Enchev, S., Rose, S. P., Kljak, K., ... & Atanasov, A. G. (2021). Effect of rearing temperature on physiological measures and antioxidant status of broiler chickens fed stevia (Stevia rebaudiana B.) leaf meal and exogenous xylanase. Current Research in Biotechnology, 3, 173-181. [DOI:10.1016/j.crbiot.2021.05.005]
34. Roberfroid, M. B. (1998). Prebiotics and synbiotics: concepts and nutritional properties. British Journal of Nutrition, 80(S2), S197-S202. [DOI:10.1017/S0007114500006024]
35. Raoul, P., Cintoni, M., Palombaro, M., Basso, L., Rinninella, E., Gasbarrini, A., & Mele, M. C. (2022). Food additives, a key environmental factor in the development of IBD through gut dysbiosis. Microorganisms, 10(1), 167. [DOI:10.3390/microorganisms10010167]
36. Seifi, M., Rezaei, M., & Teymouri Yansari, A. (2018). Evaluation of the effect of peptides prepared from soybean meal on growth performance, intestinal morphology, intestinal microbial population, activity of digestive enzymes, digestibility of nutrients and some blood parameters in broilers, PhD Thesis, Department of Animal Sciences, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, 99 pp. [DOI:10.29252/rap.9.22.9]
37. SAS. 2002. Statistical Analysis Systems. Software, V.9, SAS Institute, Cary, NC.
38. Shukla, S., Mehta, A., Bajpai, V. K., & Shukla, S. (2009). In vitro antioxidant activity and total phenolic content of ethanolic leaf extract of Stevia rebaudiana Bert. Food and Chemical Toxicology, 47(9), 2338-2343. [DOI:10.1016/j.fct.2009.06.024]
39. Taherpour, K., Moravej, H., Shivazad, M., Adibmoradi, M., & Yakhchali, B. (2009). Effects of dietary probiotic, prebiotic and butyric acid glycerides on performance and serum composition in broiler chickens. African Journal of Biotechnology, 8(10).
40. Wood, D. J., Lirette, A., Crober, D. C., & Ju, H. Y. (1996). The effect of stevia as a feed sweetener on weight gain and feed consumption of broiler chickens. Canadian Journal of Animal Science, 76(2), 267-269. [DOI:10.4141/cjas96-040]
41. Wu, X., Yang, P., Sifa, D., & Wen, Z. (2019). Effect of dietary stevioside supplementation on growth performance, nutrient digestibility, serum parameters, and intestinal microflora in broilers. Food & function, 10(5), 2340-2346. [DOI:10.1039/C8FO01883A]
42. Yadav, S. K., & Guleria, P. (2012). Steviol glycosides from Stevia: biosynthesis pathway review and their application in foods and medicine. Critical reviews in food science and nutrition, 52(11), 988-998. [DOI:10.1080/10408398.2010.519447]
43. Yousefi, Z. (2013). The effect of chicory and probiotic extract on yield, characteristics, immune response and population of intestinal microflora in broilers, Master Thesis, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari University of Agriculture and Natural Resources, 79 pp.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb