دوره 13، شماره 36 - ( تابستان 1401 )                   جلد 13 شماره 36 صفحات 65-57 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aminifard Z, Kiani A, Azarfar A. The Effect of Lycopene Supplementation on Fermentation Parameters, Nutrient Digestibility and Feed Intake of Fattening Lamb Diet In Vitro and In Vivo. rap 2022; 13 (36) :57-65
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1250-fa.html
امینی فرد زهرا، کیانی علی، آذرفر آرش. اثر افزودن مکمل لیکوپن بر فراسنجه‌های تخمیر، گوارش‌پذیری مواد‌ مغذی و مصرف خوراک جیره بره پرواری در شرایط برون‌تنی و درون‌تنی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1401; 13 (36) :57-65

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1250-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران
چکیده:   (671 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: لیکوپن (C40H56) یک کاروتنوید محلول در چربی با بیش‌ترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی در بین کاروتنوئیدها است. اثرات مثبت لیکوپن در کاهش تنش اکسیداتیو و بهبود کیفیت محصولات دامی گزارش شده است. انتظار می‌رود که افزودن آنتی‌اکسیدان‌های قوی مثل لیکوپن بتواند در بهبود شرایط مطلوب شکمبه و متعاقب آن هضم خوراک و سلامت دام مفید باشند.  در این پژوهش تاثیرات سطوح مختلف لیکوپن بر پارامترهای تخمیر شکمبه ای به صورت برون تنی، و بر قابلیت هضم مواد مغذی و مصرف خوراک بره های پرواری بررسی شد.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه، در مرحله اول تاثیر سطوح صفر (شاهد)، 0/4، 0/8، 1/6 و 2/4 میلی‌گرم لیکوپن در گرم ماده‌خشک در قالب یک طرح کاملا تصادفی بر گوارش‌پذیری و فراسنجه‌های هضم و تخمیر به روش آزمایشگاهی بررسی شد. در مرحله دوم، تأثیر جیره‌ برگزیده شده از مرحله آزمایشگاهی (جیره با4/2 ‌گرم در کیلوگرم ماده خشک مکمل لیکوپن) بر مصرف خوراک و قابلیت هضم مواد مغذی 20 رأس بره پرواری بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که با افزایش سطح لیکوپن در جیره پتانسیل تولید گاز روند کاهشی داشت (0/05>p) و مقدار آن برای سطوح صفر (شاهد)، 0/4، 0/8، 1/6 و 2/4 میلی‌گرم لیکوپن در گرم ماده‌خشک به‌ترتیب 65/8، 64/5، 64/2، 64/2 و 58/4 میلی‌لیتر بود. افزایش سطوح لیکوپن باعث افزایش ضریب‌تفکیک (4/91، 4/92، 5/01، 5/1 و 5/44 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر) و تولید پروتئین‌میکروبی (198، 200، 203، 208 و 220 میلی‌گرم) شد (0/05>p). افزودن لیکوپن به جیره سبب کاهش معنی‌داری در نیتروژن‌آمونیاکی شکمبه شد (05/0>p) و مقدار آن برای سطوح صفر، (شاهد)، 4/0، 8/0، 6/1 و 4/2 میلی‌گرم لیکوپن در گرم ماده‌خشک به‌ترتیب 5/15، 5/15، 4/15، 3/15 و 3/15 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر بود. با این وجود میزان تولید اسیدهای‌چرب کوتاه‌زنجیر، انرژی قابل‌متابولیسم و گوارش‌پذیری ماده‌آلی تحت تاثیر لیکوپن قرار نگرفت. آزمایش هضم دو‌مرحله‌ای تلی‌و‌تری نشان داد که لیکوپن تاثیر معنی‌داری بر هضم‌پذیری ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده‌خنثی و اسیدی نداشت. در آزمایش درون‌تنی، مکمل لیکوپن سبب افزایش مصرف ماده‌خشک مصرفی شد و هیچ تاثیری بر گوارش‌پذیری مواد مغذی جیره نداشت.

نتیجه‌گیری: افزودن لیکوپن به جیره بره پرواری سبب بهبود ضریب‌تفکیک و افزایش تولید پروتئین‌میکروبی در شرایط برون‌تنی شد و همچنین باعث افزایش مصرف خوراک بره‌های پرواری شد.
متن کامل [PDF 1584 kb]   (150 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1400/8/25 | ویرایش نهایی: 1401/7/11 | پذیرش: 1400/10/12 | انتشار: 1401/7/11

فهرست منابع
1. Bagheri Varzaneh, M. 2018. Effect of Scrophularia striata extract on efficiency of degradation, concentration ofphenolic and flavonoid compounds and antioxidant activity in ruminal fluid using arumen simulation technique (RUSITEC). Animal production, 20(2): 269-281 (In Persian).
2. Blu, M. and E. Ørskov. 1993. Comparison of in vitro gas production and nylon bag degradability of roughages in predicting feed intake in cattle. Animal feed science and technology, 40(2-3): 109-119. [DOI:10.1016/0377-8401(93)90150-I]
3. Blümmel, M., H. Steingaβ and K. Becker. 1997. The relationship between in vitro gas production, in vitro microbial biomass yield and 15 N incorporation and its implications for the prediction of voluntary feed intake of roughages. British Journal of Nutrition, 77(6): 911-921. [DOI:10.1079/BJN19970089]
4. Broderick, G. and J. Kang. 1980. Automated simultaneous determination of ammonia and total amino acids in ruminal fluid and in vitro media. Journal of dairy science, 63(1): 64-75. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(80)82888-8]
5. Cattani, M., F. Tagliapietra, L. Bailoni and S. Schiavon. 2012. Synthetic and natural polyphenols with antioxidant properties stimulate rumen microbial growth in vitro. Animal Production Science, 52(1): 44-50. [DOI:10.1071/AN11096]
6. Chauhan, S.S., P. Celi, E.N. Ponnampalam, B.J. Leury, F. Liu and F.R. Dunshea .2014. Antioxidant dynamics in the live animal and implications for ruminant health and product (meat/milk) quality: role of vitamin E and selenium. Animal Production Science, 54(10): 1525-1536. [DOI:10.1071/AN14334]
7. De Quirós, A.R.B. and H.S. Costa. 2006. Analysis of carotenoids in vegetable and plasma samples: A review. Journal of Food Composition and Analysis, 19(2-3): 97-111. [DOI:10.1016/j.jfca.2005.04.004]
8. Fallah, R., A. Kiani, and M. Khaldari. 2021. Supplementing lycopene combined with corn improves circulating IgG concentration in pregnant ewes and their lambs. Tropical Animal Health and Production, 53(3): 1-9. [DOI:10.1007/s11250-021-02802-3]
9. Getachew, G., H. Makkar and K. Becker. 2002. Tropical browses: contents of phenolic compounds, in vitro gas production and stoichiometric relationship between short chain fatty acid and in vitro gas production. The Journal of Agricultural Science, 139(3): 341-352. [DOI:10.1017/S0021859602002393]
10. Getachew, G., M. Blümmel, H. Makkar and K. Becker. 1998. In vitro gas measuring techniques for assessment of nutritional quality of feeds: a review. Animal Feed Science and Technology, 72(3-4): 261-281. [DOI:10.1016/S0377-8401(97)00189-2]
11. Hino, T., N. Andoh and H. Ohgi. 1993. Effects of β-carotene and α-tocopherol on rumen bacteria in the utilization of long-chain fatty acids and cellulose. Journal of dairy science, 76(2): 600-605. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(93)77380-4]
12. Jiang, H., Z. Wang, Y. Ma, Y. Qu, X. Lu, H. Guo and H. Luo. 2015. Effect of dietary lycopene supplementation on growth performance, meat quality, fatty acid profile and meat lipid oxidation in lambs in summer conditions. Small Ruminant Research, 131: 99-106. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2015.08.017]
13. Kamra, D.N. 2005. Rumen microbial ecosystem. Current science:124-135.
14. Marai, I., A. El-Darawany, A. Fadiel and M. Abdel-Hafez. 2007. Physiological traits as affected by heat stress in sheep, a review. Small ruminant research, 71(1-3): 1-12. [DOI:10.1016/j.smallrumres.2006.10.003]
15. Marten, G. and R. Barnes. 1980. Prediction of energy digestibility of forages with in vitro rumen fermentation and fungal enzyme systems [ruminants, domesticated birds]. in Proc. Workshop on Standardization of Analytical Methodology for Feeds, Ottawa (Canada), 12-14 Mar 1979. IDRC.
16. Menke, K H. and H. Steingass. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Animal Research and Development, 28: 7-55.
17. Mora, O., J.L. Romano, E. González, F.J. Ruiz and A. Shimada. 1999. In vitro and in situ disappearance of β‐carotene and lutein from lucerne (Medicago sativa) hay in bovine and caprine ruminal fluids. Journal of the Science of Food and Agriculture, 79(2): 273-276. https://doi.org/10.1002/(SICI)1097-0010(199902)79:2<273::AID-JSFA191>3.0.CO;2-V [DOI:10.1002/(SICI)1097-0010(199902)79:23.0.CO;2-V]
18. Naziroğlu, M., T. Güler and A. Yüce. 2002. Effect of vitamin E on ruminal fermentation in vitro. Journal of Veterinary Medicine Series A, 49(5): 251-255. [DOI:10.1046/j.1439-0442.2002.00418.x]
19. NRC. 2007. National Research Council, Nutrient requirements of small ruminants: Sheep, Goats, Cervids, and New World Camelids. Washington (DC, USA): National Academy of Sciences.
20. Olivera, R.M.P. 1998. Use of in vitro gas production technique to assess the contribution of both soluble and insoluble fractions on the nutritive value of forages. A thesis to the University of Aberdeen, Scotland, in partial fulfillment of the degree of Master of Science in animal nutrition.
21. Ørskov, E. and I. McDonald. 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. The Journal of Agricultural Science, 92(2): 499-503. [DOI:10.1017/S0021859600063048]
22. Przybylska, S. 2020. Lycopene-a bioactive carotenoid offering multiple health benefits: a review. International Journal of Food Science & Technology, 55(1): 11-32. [DOI:10.1111/ijfs.14260]
23. SAS. 2005. User's Guide: Statistics, Version. Edition. SAS Inst. Inc., Cary, NC
24. Tagliapietra, F., M. Cattani, H.H. Hansen, G. Bittante and S. Schiavon. 2013. High doses of vitamin E and vitamin C influence in vitro rumen microbial activity. Animal Feed Science and Technology, 183(3-4): 210-214. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2013.05.010]
25. Tedesco, D., S. Galletti, S. Rossetti and P. Morazzoni. 2005. Dietary tea catechins and lycopene: effects on meat lipid oxidation. Indicators of milk and beef quality. EAAP Publ, 112: 437-442.
26. Theodorou, M.K., B.A. Williams, M.S. Dhanoa, A.B. McAllan, and J. France. 1994. A simple gas production method using a pressure transducer to determine the fermentation kinetics of ruminant feeds. Animal feed science and technology, 48(3-4): 185-197. [DOI:10.1016/0377-8401(94)90171-6]
27. Tilley, J. and R. Terry. 1963. A two‐stage technique for the in vitro digestion of forage crops. Grass and forage science, 18(2): 104-111. [DOI:10.1111/j.1365-2494.1963.tb00335.x]
28. Vázquez-Añón, M. and T. Jenkins. 2007. Effects of feeding oxidized fat with or without dietary antioxidants on nutrient digestibility, microbial nitrogen, and fatty acid metabolism. Journal of Dairy Science, 90(9): 4361-4367. [DOI:10.3168/jds.2006-858]
29. Xu CH., H. Lui, H. Jiang, Y. Qu and Y. Qu. 2017. Effect of dietary lycopene on rumen fermentation parameters. International Tropical Agriculture Conference, 102.
30. Xu, C., Y. Qu, D. L. Hopkins, C. Liu, B. Wang, Y. Gao, and H. Luo. 2018. Dietary lycopene powder improves meat oxidative stability in Hu lamb. Journal of the Science of Food and Agriculture. [DOI:10.1002/jsfa.9282]
31. Yan, H., L. Sun and G. Zhao. 2007. Effect of β-carotene on selected indices of in vitro rumen fermentation in goats. Journal of Animal and Feed Sciences, 16(2): 581-585. [DOI:10.22358/jafs/74611/2007]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb