دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1404 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 182-172 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi F, Fatehi F, Hosseini Rad A. (2025). Investigation of the Interaction between Season and Forage Particle Size on Feed Intake Patterns, Nutrient Digestibility, and Fecal Parameters in High-Producing Holstein Cows. Res Anim Prod. 16(2), 172-182. doi:10.61882/rap.2024.1244
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1244-fa.html
احمدی فاطمه، فاتحی فرهنگ، حسینی راد سید امیر. بررسی اثر متقابل فصل و اندازه ذرات علوفه بر نرخ مصرف خوراک، گوارش پذیری مواد مغذی و فراسنجه های مدفوع گاوهای هلشتاین پرتولید پژوهشهاي توليدات دامي 1404; 16 (2) :182-172 10.61882/rap.2024.1244

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1244-fa.html


1- گروه علوم دامی، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده:   (473 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: مطالعات گذشته نشان داده‌اند که در تغذیه گاوهای شیری، علاوه‌ بر اینکه جیره باید از نظر میزان مواد مغذی متوازن باشد، شکل فیزیکی جیره‌ها ازجمله اندازه ذرات آن‌ها نیز عامل مؤثری بر عملکرد صحیح شکمبه و درنتیجه عملکرد تولیدی دام است. از طرف دیگر، تغییرات اقلیمی و پدیده گرمایش زمین و متعاقبا تنش حرارتی به شکل‌های مختلف، عملکرد و راندمان تولیدی گاوهای شیری را تحت تأثیر قرار می‌دهند. اگرچه نشان داده شده‌است که مقدار ماده‌‌ی خشک مصرفی در شرایط تنش گرمایی در مقایسه با شرایط دمایی نرمال کاهش پیدا میکند اما اینکه اندازه ذرات خوراک در طول تنش گرمایی چگونه میتواند رفتار تغذیهای، عملکرد و فراسنجههای خونی و شکمبهای گاوها را تحت تاثیر قرار دهد واضح نیست. در واقع، تاکنون مطالعهای که در آن به بررسی همزمان اثر متقابل دمای محیطی و اندازه ذرات علوفه بر مصرف مواد مغذی و نیز گوارشپذیری آنها در گاوهای شیرده پرداخته باشد، گزارش نشده است. بنا بر این، هدف از مطالعه حاضر بررسی همزمان اثر متقابل فصل (بهار و تابستان) و اندازه ذرات علوفه (درشت و ریز) بر مصرف مواد مغذی و نیز گوارشپذیری آنها در گاوهای شیرده پرتولید بود.
مواد و روشها: تعداد 100 رأس گاو هلشتاین پرتولید در دو فصل بهار و تابستان استفاده گردید، به‌طوریکه در هر فصل از 50 راس گاو در قالب دو تیمار حاوی علوفه یونجه با اندازه ذرات درشت (میانگین هندسی 7/7 میلیمتر) و تیمار حاوی علوفه یونجه با اندازه ذرات ریز (با میانگین هندسی 4/2 میلیمتر) استفاده گردید. بهمنظور محاسبه مقدار ماده‌‌ی خشک مصرفی، خوراک عرضهشده و نیز مقدار باقیمانده آن در روز بعد و قبل از عرضه خوراک تازه در طول تمامی روزهای دوره نمونهگیری توزین گردید. همچنین، به‌منظور بررسی نرخ مصرف خوراک طی 2، 4، 8 و 24 ساعت پس از خوراک‌دهی وعده صبح مقدار خوراک باقیمانده در آخور توزین و سپس به داخل آخور برگردانده شد. اندازهگیری گوارشپذیری ظاهری مواد مغذی با استفاده از نشانگر خاکستر نامحلول در اسید در نمونههای خوراک و مدفوع استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان دادند که مقدار ماده‌‌ی خشک مصرفی برای فصل بهار در مقایسه با فصل تابستان بهطور معنیداری بیشتر بود (0/01>p). همچنین، بین فصول مختلف از لحاظ فراسنجه نرخ مصرف خوراک تفاوت معنیداری وجود داشت و مقدار خوراک مصرف شده (بر حسب کیلوگرم) طی دو ساعت اولیه پس از خوراکدهی صبح برای فصل تابستان بهطور معنیداری بیشتر از فصل بهار بود (0/02P = ) در حالی که مقدار خواک مصرفی طی مدت زمان دو الی چهار ساعت و همچنین چهار الی هشت ساعت پس از خوراکدهی صبح برای فصل بهار بیشتر بود. بهطور کلی در مطالعه حاضر، گاوهای شیرده طی فصل بهار (شرایط نرمال دمایی) در مقایسه با فصل تابستان (شرایط تنش حرارتی) از نرخ مصرف خوراک یکنواختتری در طول شبانهروز برخوردار بودند. لازم به ذکر است که مقدار خوراک مصرفی روزانه بین تیمارهای حاوی علوفه با اندازه ذرات مختلف (ریز در مقابل درشت) تفاوت معنیداری نداشت. بهعلاوه، اندازه ذرات علوفه اثر معنیداری بر گوارشپذیری مواد مغذی نداشت در حالیکه گوارشپذیری ماده‌ی خشک، ماده‌ی آلی و پروتئین خام برای فصل تابستان در مقایسه با فصل بهار بهطور معنیداری بیشتر بودند.
نتیجهگیری: نتایج مطالعه حاضر نشان دادند که متغیر فصل در مقایسه با اندازه ذرات علوفه اثرات ملموستری بر ماده خشک مصرفی، نرخ مصرف خوراک، گوارش مواد مغذی و دفع مواد مغذی در گاوهای شیرده پرتولید داشت. همچنین عدم تأثیر اندازه ذرات خوراک نشان‌دهنده انعطاف‌پذیری دستگاه گوارش نشخوارکنندگان در مواجهه با اندازه‌های مختلف ذرات علوفه است. این نتایج اهمیت مدیریت تغذیه در شرایط مختلف اقلیمی را برجسته می‌کنند و نشان می‌دهند که حیوانات مکانیسم‌های تطبیقی پیچیده‌ای برای حفظ کارایی تغذیه‌ای در شرایط چالش‌آمیز دارند.
متن کامل [PDF 881 kb]   (14 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1403/2/1 | پذیرش: 1403/5/30

فهرست منابع
1. Allen, M. S. (1997). Relationship between fermentation acid production in rumen and requirement for physically effective fiber. Journal of Dairy Science, 80(7), 1447-1453. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(97)76074-0]
2. Association of Official Analytical Chemists (AOAC). (1990). Official methods of analysis (15th ed.). AOAC, Arlington, VA.
3. Belyea, R. L., Martz, F. A., & Mbagaya, G. A. (1989). Effect of particle size of alfalfa hay on intake, digestibility, milk yield, and ruminal cell wall of dairy cattle. Journal of Dairy Science, 72(4), 958-963. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(89)79189-X]
4. Bernabucci, U., Bani, P., Ronchi, B., Lacetera, N., & Nardone, A. (2010). Effects of heat stress on nutrient digestibility and metabolism in lactating Holstein cows. Journal of Dairy Science, 93(2), 797-806.
5. Chen, L., Thorup, V. M., Kudahl, A. B., & Østergaard, S. (2024). Effects of heat stress on feed intake, milk yield, milk composition, and feed efficiency in dairy cows: A meta-analysis. Journal of Dairy Science, 107(4), 3207-3218. [DOI:10.3168/jds.2023-24059]
6. Colditz, P. J., & Kellaway, R. C. (1972). The effect of diet and heat stress on feed intake, growth, and nitrogen metabolism in Friesian, F1 Brahman × Friesian, and Brahman heifers. Australian Journal of Agriculture Research, 23(4), 717-725. [DOI:10.1071/AR9720717]
7. Cook, N. B., Mentink, R. L., Bennett, T. B., & Burgi, K. (2007). The effect of heat stress and lameness on time budgets of lactating dairy cows. Journal of Dairy Science, 90(4), 1674-1682. [DOI:10.3168/jds.2006-634]
8. Das, R., Sailo, L., Verma, N., Bharti, P., Saikia, J., Imtiwati, Kumar, R. (2016). Impact of heat stress on health and performance of dairy animals: A review. Veterinary World, 9, 260-268. [DOI:10.14202/vetworld.2016.260-268]
9. Gao, S. T., Guo, J., Quan, S. Y., Nan, X. M., Sanz Fernandez, M. V., Baumgard, L. H., & Bu, D. P. (2017). The effects of heat stress on protein metabolism in lactating Holstein cows. Journal of Dairy Science, 100(6), 5040-5049. [DOI:10.3168/jds.2016-11913]
10. Greter, A. M., DeVries, T. J., & Von Keyserlingk, M. A. G. (2008). Nutrient intake and feeding behavior of growing dairy heifers: Effects of dietary dilution. Journal of Dairy Science, 91(7), 2786-2795. [DOI:10.3168/jds.2008-1052]
11. Hirayama, T., Oshiro, S., Katoh, K., & Ohta, M. (2000). Effects of heat exposure on the rumination and passage rate of feeds through the digestive tract of goats. Animal Science Journal, 71(3), J258-J263. [DOI:10.2508/chikusan.71.8_258]
12. Hristov, A. N., Melgar, A., Wasson, D., & Arndt, C. (2022). Symposium review: Effective nutritional strategies to mitigate enteric methane in dairy cattle. Journal of Dairy Science, 105(10), 8543-8557. [DOI:10.3168/jds.2021-21398]
13. Johnson, H. D., Ragsdale, A. C., Berry, I. L., & Shanklin, M. D. (1963). Temperature-humidity effects including influence of acclimation in feed and water consumption of Holstein cattle. Missouri Agricultural Experiment Station Research Bulletin, 846, Columbia.
14. Kononoff, P., & Heinrichs, A. J. (2003). The effect of reducing alfalfa haylage particle size on cows in early lactation. Journal of Dairy Science, 86(4), 1445-1457. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73728-X]
15. Krause, K. M., & Combs, D. K. (2003). Effects of forage particle size, forage source, and grain fermentability on performance and ruminal pH in midlactation cows. Journal of Dairy Science, 86(4), 1382-1397. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73722-9]
16. Liu, J., Li, L., Chen, X., Lu, L., & Wang, D. (2019). Effects of heat stress on body temperature, milk production, and reproduction in dairy cows: a novel idea for monitoring and evaluation of heat stress. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 32(9), 1332-1339. [DOI:10.5713/ajas.18.0743]
17. Miller-Cushon, E. K., Dayton, A. M., Horvath, K. C., Monteiro, A. P. A., Weng, X., & Tao, T. (2019). Effects of acute and chronic heat stress on feed sorting behaviour of lactating dairy cows. Animal, 13(9), 2044-2051. [DOI:10.1017/S1751731118003762]
18. Mohammadi, A., Fatehi, F., Zali, A., & Ganjkhanlou, M. (2018). The study of interaction effects of feed bunk space and forage particle size on feeding behaviors in female Holstein calves. Iranian Journal of Animal Science, 49(2), 285-295.
19. Mohammadi, A., Fatehi, F., Zali, A., Ganjkhanlou, M., & Sarzaeem, A. (2020). The study of effects of feed bunk space and forage particle size on digestibility and fecal properties in Holstein female calves. Journal of Animal Production, 22(2), 259-269.
20. Nasrollahi, S. M., Imani, M., & Zebeli, Q. (2015). A meta-analysis and meta-regression of the effect of forage particle size, level, source, and preservation method on feed intake, nutrient digestibility, and performance in dairy cows. Journal of Dairy Science, 98(12), 8926-8939. [DOI:10.3168/jds.2015-9681]
21. National Research Council (NRC). (2001). Nutrient requirements of dairy cattle (7th rev. ed.). The National Academy of Sciences, Washington DC.
22. Olbrich, S. E., Martz, F. A., Johnson, H. D., Phillips, S. W., Lippincott, A. C., & Hilderbrand, E. S. (1972). Effect of constant ambient temperatures of 10°C and 31°C on ruminal responses of cold tolerant and heat tolerant cattle. Journal of Animal Science, 34(1), 64-69. [DOI:10.2527/jas1972.34164x]
23. Reynolds, C. K., Tyrrell, H. F., & Reynolds, P. J. (2011). Effects of diet forage-to-concentrate ratio and intake on energy metabolism in growing beef heifers: Whole body energy and nitrogen balance and visceral heat production. The Journal of Nutrition, 121(7), 994-1003. [DOI:10.1093/jn/121.7.994]
24. Rhoads, M. L., Rhoads, R. P., VanBaale, M. J., Collier, R. J., Sanders, S. R., Weber, W. J., Crooker, B. A., & Baumgard, L. H. (2009). Effects of heat stress and plane of nutrition on lactating Holstein cows: I. Production, metabolism, and aspects of circulating somatotropin. Journal of Dairy Science, 92(5), 1986-1997. [DOI:10.3168/jds.2008-1641]
25. Tajima, K., Nonaka, I., Higuchi, K., Takusari, N., Kurihara, M., Takenaka, A., Mitsumori, M., Kajikawa, H., Aminov, R.I. (2007). Influence of high temperature and humidity on rumen bacterial diversity in Holstein heifers. Anaerobe, 13, 57-64. [DOI:10.1016/j.anaerobe.2006.12.001]
26. Teimouri Yansari, A., Valizadeh, R., Naserian, A., & Christensen, D. A. (2004). Effects of alfalfa particle size and specific gravity on chewing activity, digestibility, and performance of Holstein dairy cows. Journal of Dairy Science, 87(11), 3912-3924. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(04)73530-4]
27. Van Keulen, J. V., & Young, B. A. (1977). Evaluation of acid insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Animal Science, 44(2), 282-287. [DOI:10.2527/jas1977.442282x]
28. Van Soest, P. V., Robertson, J. B., & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74(10), 3583-3597. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(91)78551-2]
29. Wang, H. R., Chen, Q., Chen, L. M., Ge, R. F., Wang, M. Z., Yu, L. H., & Zhang, J. (2017). Effects of dietary physically effective neutral detergent fiber content on the feeding behavior, digestibility, and growth of 8- to 10-month-old Holstein replacement heifers. Journal of Dairy Science, 100(2), 1161-1169. [DOI:10.3168/jds.2016-10924]
30. Wheelock, J.B., Rhoads, R.P., VanBaale, M.J., Sanders, S.R., Baumgard, L.H. (2010). Effects of heat stress on energetic metabolism in lactating Holstein cows. Journal of Dairy Science, 93, 644-655. [DOI:10.3168/jds.2009-2295]
31. Yang, W. Z., Beauchemin, K. A., & Rode, L. A. (2001). Effects of grain processing, forage to concentrate ratio, and forage particle size on rumen pH and digestion by dairy cattle. Journal of Dairy Science, 84(10), 2203-2216. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(01)74667-X]
32. Zebeli, Q., Tafaj, M., Junck, B., Ölschläger, V., Ametaj, B. N., & Drochner, W. (2008). Evaluation of the response of ruminal fermentation and activities of nonstarch polysaccharide-degrading enzymes to particle length of corn silage in dairy cows. Journal of Dairy Science, 91(6), 2388-2398. [DOI:10.3168/jds.2007-0810]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb