دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 99-89 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanbari E, Seifdavati J, Yalchi T, Abdi Benemar H, SeyedSharifi R. (2021). The Effect of Replacement of Slow Releasing Non-Protein Nitrogen Source by Urea in Diets Containing Almond Hulls on Microbial Protein Production and Nitrogen Balance in Sheep. Res Anim Prod. 12(34), 89-99. doi:10.52547/rap.12.34.89
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1182-fa.html
قنبری الناز، سیف دواتی جمال، یلچی طاهر، عبدی بنمار حسین، سیدشریفی رضا. اثر جایگزینی منبع نیتروژن غیر پروتئینی آهسته رهش با اوره در جیره‌های حاوی پوسته بادام بر تولید پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند پژوهشهاي توليدات دامي 1400; 12 (34) :99-89 10.52547/rap.12.34.89

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1182-fa.html


1- گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (2756 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: استفاده از محصولات باغی و زراعی مانند پوسته بادام (Almond Hull) یک راه‌حل مفید برای جبران کمبود علوفه و کاهش آلودگی زیست‌محیطی است. این پژوهش برای بررسی اثر جایگزینی منبع نیتروژن غیرپروتئینی آهسته ‌رهش (نیتروزا) با اوره در جیره‌های حاوی پوسته بادام به‌منظور، تأمین منبع فیبر غیر ‌علوفه‌ای ارزان قیمت به همراه نیتروژن سهل‌‌الوصول بر سنتز پروتئین میکروبی و تعادل نیتروژن در گوسفند انجام شد.
مواد و روش‌ها: این تحقیق با استفاده از 4 رأس گوسفند نر بالغ در قفس­های متابولیک و در قالب طرح مربع لاتین در 4 دوره 19روزه انجام شد. مصرف خوراک و دفع روزانه مدفوع و ادرار اندازه­گیری شد.
یافته‌ها: جیره‌های آزمایشی حاوی 36 درصد از کل پروتئین خام آن ها از مکمل‌های نیتروژنی غیر پروتئینی بودند. بخش نیتروژن غیر پروتئینی در تیمار اول فقط از اوره تأمین شد. این بخش در تیمار دوم از 24 درصد اوره و 12 درصد نیتروزا، در تیمار سوم از 12 درصد اوره و 24 درصد نیتروزا و در تیمار چهارم فقط از نیتروزا تأمین شد. آلانتوئین تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان داد (0/05>p). میزان آلانتوئین در تیمار 3 و 4 بیشتر از تیمار 2 بود. گزانتین و هیپوگزانتین تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت وتفاوتی مشاهده نشد (0/05<p). اسید‌اوریک، کل مشتقات پورینی دفع شده و کل مشتقات پورینی جذب شده، تولید نیتروژن میکروبی و ساخت پروتئین میکروبی تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار گرفته و تفاوت معنی‌داری بین تیمارها مشاهده شد (0/05>p). اثر جیره‌های آزمایشی بر قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام و ماده آلی تحت تأثیر جیرهای آزمایشی قرار نگرفتند و تفاوت معنی‌داری بین تیمار‌ها مشاهده نشد (0/05<p). قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان داد ‌(0/05>p). تیمار 4 تفاوت معنی‌داری با تیمار 1 و 3 داشت، اما بین تیمار 4 با 2 اختلاف معنی­داری مشاهده نشد. افزودن پلی اتیلن گلیکول با سه برابر وزنی به نمونه اثر منفی بر فعالیت میکروبی گذاشته و حجم گاز تولیدی در سرنگ­های شیشه­ای کاهش یافت (0/05>p).
نتیجه ­گیری:  استفاده از نیتروزا در جیره‌های حاوی پوسته بادام به عنوان یک منبع فیبر غیر علوفه‌ای ارزان قیمت که از پروتئین خام پایین برخوردار است از‌نظر افزایش ساخت پروتئین میکروبی و بهبود قابلیت هضم الیاف جیره می‌تواند مفید باشد.
متن کامل [PDF 1255 kb]   (712 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/12/8 | پذیرش: 1400/3/22

فهرست منابع
1. Afshar, S., M. Kazemi-Bonchenari and H.R. Ferdowsi. 2015. Effect of feeding whole or cracked barley grain accompanied by soybean meal or urea on nutrients digestibility and parameters of rumen in Mehraban sheep. Research on Animal Production, 6: 102-107 (In Persian).
2. Aguilar, A.A., N.E. Smith and R.L. Baldwin. 1984. Nutritional value of almond hulls for dairy cows. Journal of Dairy Science, 67: 97-103. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(84)81271-0]
3. Alibes, X., M.R. Maestre, F. Munoz, J. Combellas and J. Rodriguez. 1983. Nutritive value of almond hulls for sheep. Animal Feed Science and Technology, 8: 63-67. [DOI:10.1016/0377-8401(83)90043-3]
4. AOAC, 2000. Official methods of analysis, 17th ed. Association of Official Analytical Shemists. Washington, DC.
5. AOAC, 2002. Official Methods of Analysis of the Association of Official Agricultural Chemists, 17th ed. AOAC International, Gaithersburg, MD, USA.
6. Arosemena, A., E.J. Depeters and J.G. Fadel. 1995. Extent of variability in nutrient composition within selected by-product feedstuffs. Animal Feed Science and Technology, 54: 103-120. [DOI:10.1016/0377-8401(95)00766-G]
7. Bagheripour, E., Y. Rouzbehan and D. Alipour. 2008. Effects of ensiling, air-drying and addition of polyethylene glycol on in vitro gas production of pistachio by-products. Animal Feed Science and Technology, 146: 327-336. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2008.01.002]
8. Blümmel, M and E.R. Ørskov. 1993. Comparison of in vitro gas production and nylon bag degradability of roughages in predicting feed intake in cattle. Animal Feed Science and Technology, 40: 109-119. [DOI:10.1016/0377-8401(93)90150-I]
9. Chen, X.B. and J.M. Gomes. 1995. Estimation of microbial protein supply to sheep and cattle based on urinary excretion of purine derivatives-an overview of the technical details. International feed resources unit, Rowett Research Institute, Bucksburn Aberdeen AB2 9SB, UK.
10. Cherdthong, A. and M. Wanapat. 2010. Development of urea products as rumen slow-release feed for ruminant production: A review. Australian Journal of Basic and Applied Sciences, 4: 2232-2241.
11. Chumpawadee, S., K. Sommart, T. Vongpralub and V. Pattarajinda. 2006. Effects of synchronizing the rate of dietary energy and nitrogen release on ruminal fermentation, microbial protein synthesis, blood urea nitrogen and nutrient digestibility in beef cattle. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 19: 181-188. [DOI:10.5713/ajas.2006.181]
12. Clutter, S.H. and A.V. Rodiek. 1992. Feeding value of diets containing almond hulls. In: Proceedings of the Equine Nutrition and Physiology Society, 12: 99-102. [DOI:10.1016/S0737-0806(06)81288-8]
13. Ensminger, M.E. 2002. Sheep and Goat Science. 6th edn. Interstate Publishers, Inc., USA, 342-358.
14. FAO. 2007. http://faostat.fao.org/site/567/DesktopDefault.aspx?PageID= 567#ancor.
15. France, J., J. Dijkstra, M.S. Dhanoa, S. Lopez and A. Bannink. 2000. Estimating the extent of degradation of ruminant feeds from a description of their gas production profile observed in vitro: Derivation of models and other mathematical considerations. British Journal Nutrition, 83: 143-150. [DOI:10.1017/S0007114500000180]
16. Galo, E., S.M. Emanuele, C.J. Sniffen, J.H. White and J.R. Knapp. 2003. Effects of a polymer-coated urea product on nitrogen metabolism in lactating Holstein dairy cattle. Journal Dairy Science, 86: 2154-2162. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(03)73805-3]
17. Getachew, G., G.M. Grovetto, M. Fondevila, U. Krishnamoorthy, B. Singh, M. Spanghero, H. Steingass, P.H. Robinson and M.M. Kailas. 2002. Laboratory variation of 24 h in vitro gas production and estimated metabolizable energy values of ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology, 102: 169-180. [DOI:10.1016/S0377-8401(02)00212-2]
18. Getachew, G., P.H. Robinson, E.J. DePeters and S.J. Taylor. 2004. Relationship between chemical composition, dry matter degradation and in vitro gas production of several ruminant feeds. Animal Feed Science and Technology, 111: 57-71. [DOI:10.1016/S0377-8401(03)00217-7]
19. Giger-Reverdin, S. 2000. Characterisation of feedstufs for ruminants using some physical parameters. Animal Feed Science and Technology, 86: 53-69. [DOI:10.1016/S0377-8401(00)00159-0]
20. Golchin-Gelehdooni, S., A.Teimori-Yanesari and H .Taghavi kargan. 2013. The effects of alfalfa particle size and processed canola meal on physicochemical properties of ration in Zel sheep. Research on Animal Production, 4: 47-61 (In Persian).
21. Golombeski, G.L., K.F. Kalscheur, A.R. Hippen and D.J. Schingoethe. 2006. Slow-release urea and highly fermentable sugars in diets fed to lactating dairy cows. Journal Dairy science, 89: 4395-4403. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(06)72486-9]
22. Imani Rad, M., Y. Rouzbehan and J. Rezaei. 2016. Effect of dietary replacement of alfalfa with urea-treated almond hulls on intake, growth, digestibility, microbial nitrogen, nitrogen retention, ruminal fermentation, and blood parameters in fattening lambs. Journal Animal Science, 94: 349-358. [DOI:10.2527/jas.2015-9437]
23. Jahanban Sfahlan, A., A. Mahmoodzadeh, A. Hasanzadeh, R. Heidari and R. Jamei. 2009. Antioxidants and antiradicals in almond hull and shell (Amygdalus communis L.). Food Chemestry, 115: 529-533. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.12.049]
24. Kertz, A.F. 2010. Review: Urea Feeding to Dairy Cattle: A Historical Perspective and Review. The Professional Animal Scientist, 26: 257-272. [DOI:10.15232/S1080-7446(15)30593-3]
25. Makkar, H.P.S., M. Blümmel and K. Becker. 1995. Formation of complexes between polyvinyl pyrrolidones or polyethylene glycols and tannins, and their implication in gas production and true digestibility in in vitro techniques. British Journal Nutrition, 73: 897-913. [DOI:10.1079/BJN19950095]
26. Makkar, H.P., N.K. Borrowy and K. Becker. 1992. Quantication of polyphenols in animal feedstuffs. Proceeding of the 15th International conference of group polyphenol, Lisboa, Prtugal (13-17th July).
27. Mazinani, M. 2015. Degradation kinetics of urea and other slow urea sources on nitrogen release in ruminants rumen, Third National Seminar on Livestock and Poultry Management.
28. McDonald, P., R.A. Edwards, J.F.D. Greenhalgh and C.A. Morgan. 2002. Animal Nutrition, sixth ed. Prentice Hall, Essex, UK.
29. Menke, K.H and H. Steingass. 1988. Estimation of the energetic feed value obtained from chemical analysis and in vitro gas production using rumen fluid. Annual Research Development, Separate print, 28: 7-55.
30. Menke, K., L. Raab, A. Salewski, H. Steingass, D. Fritz and W, Schneider. 1979. The estimation of the digestibility and metabolisable energy content of ruminant feeding stuffs from the gas production technique when they are incubated with rumen liquor in vitro. Journal Agricultural Science, 93: 217-222. [DOI:10.1017/S0021859600086305]
31. Min B.R., T.N. Barry, G.T. Attwood, W.C. McNabb. 2003. The effect of condensed tannins on the nutrition and health of ruminants fed fresh temperate forages: a review. Animal feed science and technology, 106: 3-19. [DOI:10.1016/S0377-8401(03)00041-5]
32. Norollahi, H., A. Kamalzadeh and A. Karimi. 2005. Determination of chemical composition and digestibility of almond hull. Acta Horticulturae 726: 591-594. [DOI:10.17660/ActaHortic.2006.726.100]
33. Ørskov, E. 1999. Supplement strategies for ruminants and management of feeding to maximize utilization of roughages. Preventive Veterinary Medicine, 38: 179-185. [DOI:10.1016/S0167-5877(98)00123-8]
34. Patra, A.K. and J. Saxena. 2010. A new perspective on the use of plant secondary metabolites to inhibit methanogenesis in ruminants. Phytochemistry, 71: 1198-1222. [DOI:10.1016/j.phytochem.2010.05.010]
35. Puga, D.C., H.M. Galina, R.F. Peréz-Gil, G.L. Sangines, B.A. Aguilera, G.F.W. Haenlein, C.R. Barajas and H.J.G. Herrera. 2001. Effect of a controlled-release urea supplementation on feed intake, digestibility, nitrogen balance and ruminal kinetics of sheep fed low quality tropical forage. Small Ruminant Research, 41: 9-18. [DOI:10.1016/S0921-4488(01)00171-7]
36. Reed, B.A. and D.L. Brown. 1988. Almond hulls in diets for lactating goats: Effects on yield and composition of milk, feed intake and digestibility. Journal Dairy Science, 71: 530-533. [DOI:10.3168/jds.S0022-0302(88)79585-5]
37. SAS. 2004. SAS® 9.1 SQL Procedure User's Guide; Statistics. Statustical Analysis System Institute Inc., Cary, NC.
38. Serrano, C. and A. Ferriani-Branco. 2013. Slow release urea in beef cattle diet: digestibility, microbial synthesis and rumen kinetic. Agrociencia, 47: 13-24.
39. Seyed Momen, S.M., A. Nikkhah and M. Zahedifar. 2003. Study of the effects of different levels of pistachio pods and tannin residues on body growth and production of Raini fluffy goat fluff, Master Thesis in Animal Science. Islamic Azad University of Karaj.
40. Talebian Masoudi, A.R., M.M. Moeini, M. Souri, H. Mansouri and M. Abdoli Senejani. 2016. The effect of non-protein nitrogen compounds of slow release of isobutyraldehyde monourea and optigen on ruminal parameters and nutrient digestibility in sheep. Journal of Ruminant Research, 4: 23-44.
41. Teymouri Chameh Bin, A., A. Teymouri Yansari, Y. Chashniidel and A. Jafari Sayadi. 2017. Investigation of chemical composition, qualitative characteristics and degradability parameters of rumen degradable orange silage with wheat straw and urea. Research on Animal Production, 8: 84-95. [DOI:10.29252/rap.8.15.84]
42. Tikofsky, J. and G.A. Harrison. 2006. Optigen ll: Improving the efficiency of nitrogen utilization in the dairy cow. In: nutritional biotechnology in the feed and food industries: proccedings of Alltechs 22 and annual symposium, Lexington, released urea in diet high in soluble crude protein. Livestock Science, 129: 179-185.
43. Varga, G.A. 2006. In vivo digestibility of forages. Proc. Tri-State dairy nutrition conference. Fort Wayne, IN. The Ohio state university, Columbus. 95-106 pp.
44. Wanapat, M., S. Polyorach, K. Boonnop, C. Mapato and A. Cherdthong. 2009. Effects of treating rice straw with urea or urea and calcium hydroxide upon intake, digestibility, rumen fermentation and milk yield of dairy cows. Livestock Science, 125: 238-243. [DOI:10.1016/j.livsci.2009.05.001]
45. Weiss, W.P., N.R. St-pierre and L.B. Willet. 2007. Factore affecting manur output on dairy farms. In: Tri-State Dairy Nutr. Conf., Ft. Wayne, IN, USA. 55-62 pp.
46. Xin, H.S., D.M. Schaefer, Q.P. Liu, D.E. Axe and Q.X. Meng. 2010. Effects of polyurethane coated urea supplement on in vitro ruminal fermentation, ammonia release dynamics and lactating performance of Holstein dairy cows fed a steam-flaked corn-based diet. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, 23: 491-500. [DOI:10.5713/ajas.2010.90153]
47. Yalchi, T and S. Kargar. 2010. Chemical composition and in situ ruminal degradability of dry matter and neutral detergent fiber from almond hulls. Journal Food Agriculture and Environment, 8: 781-784.
48. Yalchi, T. 2011. Determination of digestibility of almond hull in sheep. African Journal Biotechnology, 10: 3022-3026. [DOI:10.5897/AJB10.1631]
49. Yalchi, T., A. Teimouri Yansari, M. Rezaei and Y. Chashnidel. 2017. Determination of Solubility and Potential of Acid Production of some Feedstuffs and Investigation of their In Vitro Fermentation in Natural and Induced Acidosis Conditions. Research on Animal Production, 8(16): 111-120. [DOI:10.29252/rap.8.16.111]
50. Zahmatkesh, D. and M. Jahani-Moghadam. 2017. Partial replacement of soybean meal with slow releasing non protein nitrogen source in dairy cows: performance and economic implications. Animal Sciences Journal, 117: 203-214.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production

Designed & Developed by : Yektaweb