دوره 12، شماره 34 - ( زمستان 1400 )                   جلد 12 شماره 34 صفحات 29-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

mirzaei R, janmohammadi H, olyayee M, mirghelenj S A. Investigating the Effect of Adding Different Calcium Sources and Its Particle Size on Production Performance and Egg Quality in Laying Hens. rap. 2021; 12 (34) :21-29
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1159-fa.html
میرزائی رسول، جانمحمدی حسین، علیایی مجید، میرقلنج سید علی. بررسی تأثیر افزودن منابع مختلف کلسیم و اندازه ذرات آن بر عملکرد تولید و کیفیت تخم‌مرغ مرغان تخم گذار. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (34) :29-21

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1159-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (636 مشاهده)
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: استفاده از  منابع مختلف کلسیم با اندازه ذرات مختلف در مزارع پرورش مرغان تخم‌گذار و همچنین اثرات نوع منبع کلسیم و اندازه آن بر عملکرد تولید پرنده و کیفیت تخم مرغ، سبب توجه به  بررسی اثرات نوع منبع کلسیم و اندازه ذرات آن در عملکرد تولید و کیفیت تخم مرغ در مرغان تخم‌گذار، شده است.
مواد و روش­ ها: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر استفاده از منابع مختلف کلسیم و اندازه ذرات آن بر عملکرد تولید و کیفیت تخممرغ مرغان تخمگذارهای- لاین W-80 انجام شد. بدین منظور تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار با وزن بدن و تولید مشابه انتخاب شد و آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (2×3) با سه منبع کلسیم (صدف معدنی، صدف دریایی، کربنات کلسیم) و دو اندازه ذرات (1- ریز: با ذرات <2 میلیمتر  و 2- مخلوط: مخلوطی از ذرات > 2 و 2-4 میلیمتر)، در 4 تکرار و 8 پرنده در هر تکرار به مدت 8 هفته از سن 50-42 هفتگی انجام شد.
 یافته­ ها: نتایج  نشان داد که کربنات کلسیم کمترین میزان انحلال‌پذیری و ذرات ریز در مقایسه با ذرات درشت انحلال پذیری بیشتری داشتند (0/05>p). اثر اصلی منبع کلسیم بر میزان مصرف خوراک معنیدار بود (0/05>p). اثرات اصلی و متقابل  منبع کلسیم و اندازه ذرات آن بر ضریب تبدیل خوراک، وزن تخممرغ، تعداد تخم­ مرغ شکسته معنی‌دار نبود (0/05<p). اثرات اصلی و متقابل منبع و اندازه ذرات کلسیم بر صفات کیفیت داخلی تخممرغ از قبیل درصد سفیده، درصد زرده، واحد هاو و شاخص زرده معنیدار نبود، ولی pH سفیده تخم­مرغ به صورت معنیداری  تحت تاثیر اصلی منبع کلسیم تفاوت نشان داد (0/05>p که کم­ترین pH مربوط به جیره حاوی صدف معدنی و بیشترین pH مربوط به جیره صدف دریایی بود. اثر اصلی و متقابل منبع کلسیم و اندازه ذرات بر صفات کیفیت خارجی تخممرغ، وزن نسبی پوسته، ضخامت پوسته، خاکستر پوسته، معنیدار نبود (0/05<p)، ولی وزن مخصوص تخممرغ به صورت معنیداری تحت تأثیر اثرات اصلی منبع کلسیم قرار گرفت (0/05>p) و کمترین و بیشترین مقادیر به ترتیب مربوط به صدف معدنی و صدف دریایی بود.
نتیجه­ گیری: نتیجه نهایی نشان داد که کربنات کلسیم کمترین انحلال‌پذیری را در بین منابع کلسیم مورد استفاده در این تحقیق داشته و ذرات ریز در مقابل ذرات درشت انحلال‌پذیر‌تر بودند. با این حال، تفاوت معنی‌داری بین صفات کیفیت داخلی و خارجی تخم‌مرغ و عملکرد تولید پرندگان با استفاده از منابع مختلف کلسیم و اندازه ذرات مختلف مشاهده نشد.
 

متن کامل [PDF 1587 kb]   (103 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/9/15 | ویرایش نهایی: 1400/11/16 | پذیرش: 1400/6/7 | انتشار: 1400/11/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb