چکیده: (70 مشاهده)
هدف از انجام این مطالعه بررسی برونتنی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا و کنجاله کلزا با منابع مختلف چربی بر تجزیه پذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای و همچنین بررسی درونتنی قابلیت هضم کنجاله سویا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی در دستگاه گوارش است. بدین منظور، از نمک کلسیمی روغن امگا3، نمک کلسیمی غیراشباع و چربی اشباع برای پوشش دار کردن استفاده شد. به منظور تعیین تجزیهپذیری شکمبهای از سه رأس گاو نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبهای استفاده شد و میزان تجزیهپذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای ماده خشک و پروتئین خام تعیین گردید. در آزمایش درون تنی، 40 راس گاو نژاد هلشتاین به طور تصادفی در 5 تیمار (شاهد، سویا اکسترود شده، سویا-امگا3، سویا-کلسیمی و سویا-اشباع) اختصاص داده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پوشش دار کردن کنجاله سویا و کلزا با چربی های مختلف موجب کاهش تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و افزایش قابلیت هضم آنها در روده شد. همچنین نشان داده شد که محافظت کنجاله سویا با چربی اشباع و چربی کلسیمی نسبت به چربی امگا 3 بهتر بود، در حالی که محافظت کنجاله کلزا با چربی کلسیمی و امگا 3 نسبت به چربی اشباع گوارش پذیری بهتری داشتند (p<0.0001). نتایج آزمایش درون تنی نشان داد که کنجاله سویا پوشش دار شده با امگا 3 بیشترین میزان قابلیت هضم در کل دستگاه گوارش را داشت (p=0.009). می توان نتیجه گرفت که پوشش دار کردن کنجالههای پروتئینی با چربی باعث انتقال هضم پروتئین از شکمبه به روده و در نتیجه افزایش بخش RUP کنجاله پروتئینی خواهد شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذیه نشخوارکنندگان دریافت: 1399/5/11 | ویرایش نهایی: 1399/10/16 | پذیرش: 1399/7/16