XML English Abstract Print


چکیده:   (70 مشاهده)
هدف از انجام این مطالعه بررسی برون­تنی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا و کنجاله کلزا با منابع مختلف چربی بر تجزیه پذیری شکمبه­ای و قابلیت هضم روده­ای و همچنین بررسی درون­تنی قابلیت هضم کنجاله سویا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی در دستگاه گوارش است. بدین منظور، از نمک کلسیمی روغن امگا3، نمک کلسیمی غیراشباع و چربی اشباع برای پوشش دار کردن استفاده شد. به منظور تعیین تجزیه­پذیری شکمبه­ای از سه رأس گاو نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه­ای استفاده شد و میزان تجزیه­پذیری شکمبه­ای و قابلیت هضم روده­ای ماده خشک و‌ پروتئین خام تعیین گردید. در آزمایش درون تنی، 40 راس گاو نژاد هلشتاین به طور تصادفی در 5 تیمار (شاهد، سویا اکسترود شده، سویا-امگا3، سویا-کلسیمی و سویا-اشباع) اختصاص داده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان­ داد که پوشش دار کردن کنجاله سویا و کلزا با چربی های مختلف موجب کاهش تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و افزایش قابلیت هضم آنها در روده شد. همچنین نشان داده شد که محافظت کنجاله سویا با چربی اشباع و چربی کلسیمی نسبت به چربی امگا 3 بهتر بود، در حالی که محافظت کنجاله کلزا با چربی کلسیمی و امگا 3 نسبت به چربی اشباع گوارش پذیری بهتری داشتند (p<0.0001). نتایج آزمایش درون تنی نشان داد که کنجاله سویا پوشش دار شده با امگا 3 بیشترین میزان قابلیت هضم در کل دستگاه گوارش را داشت (p=0.009). می توان نتیجه گرفت که پوشش دار کردن کنجاله­های پروتئینی با چربی باعث انتقال هضم پروتئین از شکمبه به روده و در نتیجه افزایش بخش RUP کنجاله پروتئینی خواهد شد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/5/11 | ویرایش نهایی: 1399/10/16 | پذیرش: 1399/7/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb