دوره 12، شماره 31 - ( بهار 1400 )                   جلد 12 شماره 31 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

piroz B, Kianfar R, janmohammadi H, Mirghelenj A. Effects of Different Levels of Cinnamon Powder on Production Performance and Egg Quality of Laying Hens in Wheat-Based Diet. rap. 2021; 12 (31) :1-9
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1119-fa.html
پیروز بهرام، کیان فر روح اله، جانمحمدی حسین، میرقلنج علی. اثرات سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم‌مرغ مرغان تخم‌گذار در جیره بر پایه گندم. پژوهشهاي توليدات دامي. 1400; 12 (31) :1-9

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1119-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (210 مشاهده)
    این آزمایش به‌منظور ارزیابی اثرات افزودن سطوح مختلف پودر دارچین بر عملکرد تولید و صفات کیفی تخم‌مرغ مرغان تخم‌گذار در جیره­‌های بر پایه گندم طراحی شد. در این آزمایش از 168 قطعه مرغ تخم‌گذار لگهورن سویه­‌های-  لاین w-36 در سن 60 هفتگی استفاده شد. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 6 تکرار (4 قطعه مرغ برای هر تکرار) انجام شد. جیره‌های آزمایشی عبارت بودند از: جیره شاهد بر پایه گندم و سویا،جیره شاهد + 0/05 درصد آنتی‌بیوتیک نئوسین، جیره شاهد + 0/05 درصد آنزیم زایلاناز، جیره شاهد + 0/05 درصد ویتامین E، جیره شاهد + 1 درصد پودر دارچین،جیره شاهد + 2 درصد پودر دارچین و جیره شاهد + 3 درصد پودر دارچین. نتایج نشان داد که همه تیمارهای آزمایشی به­ جز آنتی­بیوتیک نسبت به تیمار شاهد باعث افزایش تولید تخم‌مرغ شدند (0/05>p). هیچ‌کدام از تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر وزن تخم‌مرغ‌های تولیدی نداشتند. تیمارهای حاوی پودر دارچین، ویتامین E و آنزیم زایلاناز به‌صورت معنی‌داری باعث افزایش توده تخم‌مرغ تولیدی شدند (05/0>p). تیمارهای حاوی دارچین و ویتامین E به‌طور معنی‌داری باعث کاهش ضریب تبدیل­ غذایی شدند (0/05>p) اثر تیمارهای آزمایشی بر اکثر صفات کیفی تخم‌مرغ‌ها معنی‌دار نبود. در کل نتیجه‌گیری می‌شود که استفاده از 2 درصد دارچین در جیره مرغان تخمگذار منجر به بهبود عملکرد و افزایش ماندگاری تخم مرغ شد.
متن کامل [PDF 759 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/4/1 | ویرایش نهایی: 1400/3/25 | پذیرش: 1399/9/21 | انتشار: 1400/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb