XML English Abstract Print


تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
چکیده:   (58 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه تشنه‌داری بر فراسنجه‌های تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش­ های نر بالغ بررسی شد. برای همین منظور از تعداد 20 سر خرگوش نژاد نیوزلندی با وزن تقریبی 2/0±6/1 کیلو‌گرم (5 ماهه به بالا)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1) بدون دریافت عصاره تشنه‌داری (شاهد)، و سطوح 2) 200، 3) 300 و 4) 400 میلی‌گرم عصاره گیاه تشنه‌داری به ازای کیلوگرم وزن زنده بدن تقسیم شدند. گروه شاهد به ­جای عصاره مقدار دو میلی لیتر آب دریافت کرد. در انتهای دوره آزمایش و پس از کشتار خرگوش‌ها، از محتویات سکوم آن‌ها نمونه‌برداری شده و فراسنجه‌های تولید گاز، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم­ های هیدرولیتیکی نمونه سکوم تعیین شد. نتایج نشان داد که مصرف عصاره تشنه‌داری حجم گاز تولیدی (05/0>p) و میزان کل اسیدهای چرب فرار را کاهش داد (01/0=p). مصرف عصاره گیاه تشنه‌داری فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز (02/0=p) و میکروکریستالین­ سلولاز (01/0=p) را به صورت خطی افزایش داد، ولی بر فعالیت کربوکسی­متیل­ سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ ­صافی تأثیر معنی داری نداشت. در کل عصاره گیاه تشنه‌داری توانسته فعالیت‌های میکروبی و آنزیمی روده بزرگ خرگوش را تحت تأثیر قرار دهد، به ­طوری که فعالیت­های میکروبی با مصرف این گیاه کاهش یافته و نهایتاٌ منجر به تولید کمتر گاز و کاهش تولید اسیدهای چرب فرار شده است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/3/31 | ویرایش نهایی: 1399/7/15 | پذیرش: 1399/5/22 | انتشار: 1399/7/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb