دوره 11، شماره 29 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 29 صفحات 68-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsi Biranandi Z, Kiani A, Khosravi A, Azizi A. Effect of Scrophularia Striata Boiss Extract on in Vitro Gas Production Parameters, Concentration and Volatile Fatty Acids Profile and Hydrolytic Enzyme Activity in Ceca Contents of Male Adults Rabbits. rap. 2020; 11 (29) :68-74
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1118-fa.html
شمسی بیرانوندی زهرا، کیانی علی، خسروی افرا، عزیزی ایوب. بررسی تأثیر عصاره گیاه تشنه داری (Scrophularia striata Boiss) بر فراسنجه‌ های تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم‌ های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش نر بالغ. پژوهشهاي توليدات دامي. 1399; 11 (29) :68-74

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1118-fa.html


تغذیه دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
چکیده:   (281 مشاهده)
در این پژوهش تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه تشنه‌داری بر فراسنجه‌های تولید گاز آزمایشگاهی، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک محتویات سکوم خرگوش­ های نر بالغ بررسی شد. برای همین منظور از تعداد 20 سر خرگوش نژاد نیوزلندی با وزن تقریبی 2/0±6/1 کیلو‌گرم (5 ماهه به بالا)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار استفاده شد. تیمارها شامل 1) بدون دریافت عصاره تشنه‌داری (شاهد)، و سطوح 2) 200، 3) 300 و 4) 400 میلی‌گرم عصاره گیاه تشنه‌داری به ازای کیلوگرم وزن زنده بدن تقسیم شدند. گروه شاهد به ­جای عصاره مقدار دو میلی لیتر آب دریافت کرد. در انتهای دوره آزمایش و پس از کشتار خرگوش‌ها، از محتویات سکوم آن‌ها نمونه‌برداری شده و فراسنجه‌های تولید گاز، غلظت اسیدهای چرب فرار و فعالیت آنزیم­ های هیدرولیتیکی نمونه سکوم تعیین شد. نتایج نشان داد که مصرف عصاره تشنه‌داری حجم گاز تولیدی (05/0>p) و میزان کل اسیدهای چرب فرار را کاهش داد (01/0=p). مصرف عصاره گیاه تشنه‌داری فعالیت آنزیم آلفا-آمیلاز (02/0=p) و میکروکریستالین­ سلولاز (01/0=p) را به صورت خطی افزایش داد، ولی بر فعالیت کربوکسی­متیل­ سلولاز و فعالیت تجزیه کاغذ ­صافی تأثیر معنی داری نداشت. در کل عصاره گیاه تشنه‌داری توانسته فعالیت‌های میکروبی و آنزیمی روده بزرگ خرگوش را تحت تأثیر قرار دهد، به ­طوری که فعالیت­های میکروبی با مصرف این گیاه کاهش یافته و نهایتاٌ منجر به تولید کمتر گاز و کاهش تولید اسیدهای چرب فرار شده است.
متن کامل [PDF 892 kb]   (39 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه نشخوارکنندگان
دریافت: 1399/3/31 | ویرایش نهایی: 1399/8/12 | پذیرش: 1399/5/22 | انتشار: 1399/7/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb