XML English Abstract Print


دانشگاه زابل
چکیده:   (64 مشاهده)
به منظور بررسی اثرات توازن الکترولیتی جیره و پروبیوتیک بر عملکرد بلدرچین ژاپنی در شرایط تنش حرارتی، تعداد 672 قطعه بلدرچین 20 روزه در قالب آزمایش فاکتوریل سه عامله مورد بررسی قرار گرفت. عوامل شامل سه سطح توازن الکترولیتی جیره(DEB)، ( 170، 220 و270 میلی اکی‌والان بر کیلوگرم)، دو سطح پروبیوتیک پروتکسین (0 و100گرم در تن) و دو سطح دمایی (دمای معمول پرورش و دمای 34 درجه سانتیگراد) بود. طرح در چهار تکرار و در هر تکرار 14 پرنده در سنین 20 تا 37 و 20 تا 41 روزگی اجرا شد. در ارزیابی صفات مرتبط با لاشه، جنسیت نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، پرندگان تغذیه شده با پروبیوتیک در سن 20 تا 37 روزگی بیشترین مصرف خوراک را داشتند، درحالی که در همین دوره‌ی زمانی بهترین ضریب تبدیل خوراک بدون استفاده از پروبیوتیک بدست آمد (05/0>P). در دوره‌‌های پرورش20 تا 37 و 20 تا 41 روزگی در شرایط تنش حرارتی، بهترین ضریب تبدیل خوراک و افزایش وزن مربوط به DEB270 میلی‌اکی‌والان بر کیلوگرم و تیمار فاقد پروبیوتیک بود. در شرایط متعارف دمایی بهترین ضریب تبدیل و افزایش وزن در هر دوره‌ی زمانی مربوط به جیره‌ی بدون پروبیوتیک و DEB 170 میلی‌اکی‌‌‌والان بر کیلوگرم بود (05/0<P). استفاده از پروبیوتیک اثر معنی‌داری بر وزن نسبی لاشه و وزن نسبی قلب داشت (05/0>P). همچنین، در درون هر جنس بیشترین وزن و درصد لاشه به تیمارهای پروبیوتیک تعلق داشت (05/0>P). در اثر متقابل پروبیوتیک، دما و جنس، صفات مربوط اندام‌های داخلی لاشه، جنس نر بطور معنی‌داری وزن نسبی بالاتری داشت. در مجموع استفاده از سطح 170 میلی‌اکی‌والان بر کیلوگرم برای توازن الکترولیتی در شرایط معمول دمایی توصیه می‌شود. از پروبیوتیک می‌توان برای حصول به بهترین راندمان لاشه استفاده نمود.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1399/1/25 | ویرایش نهایی: 1399/10/2 | پذیرش: 1399/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb