XML English Abstract Print


دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (108 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار تغذیه پودر بهارنارنج بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و برخی فراسنجه­های خونی در جوجه­های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (رآس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی به پنج گروه آزمایشی با چهار تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه پرنده تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (جیره پایهجیره پایه دارای نئومایسین (2/0 درصد جیره) و 3 سطح از پودر بهارنارنج (5/0، 1 و 2 درصد جیره) بودند. جوجه­ها از سن 15 تا 42 روزگی تحت شرایط تنش گرمایی (2°C±32 از ساعت 10 صبح الی شش بعد از ظهر) قرار گرفتند. در پایان آزمایش از هشت قطعه پرنده در هر تیمار خونگیری انجام شد. نتایج نشان داد که میانیگین تلفات در گروه­های تیماری (75/3 درصد) نسبت به گروه شاهد (5/22 درصد) به­طور معنی­داری کمتر بود. پودر بهارنارنج در دوره­های مختلف رشد تاثیر معنی­داری روی مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه­ها نداشت. طی دوره رشد (11-24 روزگی)، کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 5/0%  پودر بهارنارنج حاصل شد که با تیمار 2%  تفاوت معنی‌داری داشت (05/0 > P). گلوکز سرم خون در جوجه­هایی که 1% پودر بهار نارنج دریافت کرده بودند، کاهش معنی­داری (05/0 > P) نسبت به جوجه­های گروه شاهد، نشان داد (211 در مقابل 8/225 میلی­گرم در دسی­لیتر). سطح  LDLخون در تیمار 2% پودر بهارنارنج (4/57 میلی­گرم در دسی­لیتر) نسبت به گروه 5/0% (6/69 میلی­گرم در دسی­لیتر) کمتر بود (05/0 > P). مصرف پودر بهارنارنج روی وزن لاشه، سینه، ران و وزن بافت­های داخلی بدن جوجه­های گوشتی اثر معنی­دار نداشت (05/0 < P). بنابراین بهارنارنج ممکن است به دلیل داشتن خاصیت آنتی‏اکسیدانی در تخفیف اثرات تنش گرمایی مؤثر باشد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1398/10/23 | ویرایش نهایی: 1399/10/2 | پذیرش: 1399/4/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb