دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده: (108 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار تغذیه پودر بهارنارنج بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و برخی فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک روزه (رآس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی به پنج گروه آزمایشی با چهار تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه پرنده تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (جیره پایه)، جیره پایه دارای نئومایسین (2/0 درصد جیره) و 3 سطح از پودر بهارنارنج (5/0، 1 و 2 درصد جیره) بودند. جوجهها از سن 15 تا 42 روزگی تحت شرایط تنش گرمایی (2°C±32 از ساعت 10 صبح الی شش بعد از ظهر) قرار گرفتند. در پایان آزمایش از هشت قطعه پرنده در هر تیمار خونگیری انجام شد. نتایج نشان داد که میانیگین تلفات در گروههای تیماری (75/3 درصد) نسبت به گروه شاهد (5/22 درصد) بهطور معنیداری کمتر بود. پودر بهارنارنج در دورههای مختلف رشد تاثیر معنیداری روی مصرف خوراک و افزایش وزن جوجهها نداشت. طی دوره رشد (11-24 روزگی)، کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 5/0% پودر بهارنارنج حاصل شد که با تیمار 2% تفاوت معنیداری داشت (05/0 > P). گلوکز سرم خون در جوجههایی که 1% پودر بهار نارنج دریافت کرده بودند، کاهش معنیداری (05/0 > P) نسبت به جوجههای گروه شاهد، نشان داد (211 در مقابل 8/225 میلیگرم در دسیلیتر). سطح LDLخون در تیمار 2% پودر بهارنارنج (4/57 میلیگرم در دسیلیتر) نسبت به گروه 5/0% (6/69 میلیگرم در دسیلیتر) کمتر بود (05/0 > P). مصرف پودر بهارنارنج روی وزن لاشه، سینه، ران و وزن بافتهای داخلی بدن جوجههای گوشتی اثر معنیدار نداشت (05/0 < P). بنابراین بهارنارنج ممکن است به دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدانی در تخفیف اثرات تنش گرمایی مؤثر باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1398/10/23 | ویرایش نهایی: 1399/10/2 | پذیرش: 1399/4/7