دوره 11، شماره 30 - ( زمستان 1399 )                   جلد 11 شماره 30 صفحات 74-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gholipour M, Vahedi V, Hajighahramani S, Ansari Pirsarei Z. The Effect of Bitter Orange Blossom Powder on Growth Performance, Carcass Characteristics and Some Blood Parameters of Broiler Chickens Under Heat Stress Condition. rap. 2020; 11 (30) :74-82
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1080-fa.html
قلی پور میکائیل، واحدی وحید، حاجی قهرمانی شاهین، انصاری پیرسرایی زربخت. تاثیر پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و برخی فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی تحت تنش گرمایی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1399; 11 (30) :74-82

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1080-fa.html


گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
چکیده:   (490 مشاهده)
هدف از پژوهش حاضر بررسی آثار تغذیه پودر بهار نارنج بر عملکرد رشد، اجزای لاشه و برخی فراسنجه­ های خونی درجوجه­ های گوشتی تحت شرایط تنش گرمایی بود. تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی یک­روزه (رآس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی به پنج گروه آزمایشی با چهار تکرار و هر تکرار شامل 10 قطعه پرنده تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (جیره پایهجیره پایه دارای نئومایسین (0/2 درصد جیره) و 3 سطح از پودر بهارنارنج (0/5، 1 و 2 درصد جیره) بودند. جوجه ­ها از سن 15 تا 42روزگی تحت شرایط تنش گرمایی (2°C±32 از ساعت 10 صبح الی شش بعد از ظهر) قرار گرفتند. در پایان آزمایش از هشت قطعه پرنده در هر تیمار خونگیری انجام شد. نتایج نشان داد که میانگین تلفات در گروه ­های تیماری (3/75 درصد) نسبت به گروه شاهد (22/5 درصد) به ­طور معنی­ داری کمتر بود. پودر بهار نارنج در دوره ­های مختلف رشد تاثیر معنی­ داری روی مصرف خوراک و افزایش وزن جوجه ­ها نداشت. طی دوره رشد (11-24 روزگی)، کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 0/5%  پودر بهار نارنج حاصل شد که با تیمار 2%  تفاوت معنی‌داری داشت (0/05>p). گلوکز سرم خون در جوجه ­هایی که 1% پودر بهار نارنج دریافت کرده بودند، کاهش معنی­ داری (0/05>p) نسبت به جوجه­ های گروه شاهد، نشان داد (211 در مقابل 8/225 میلی ­گرم در دسی­ لیتر). سطح  LDLخون در تیمار 2% پودر بهار نارنج (4/57 میلی­گرم در دسی­لیتر) نسبت به گروه 0/5% (6/69 میلی ­گرم در دسی ­لیتر) کمتر بود (0/05>p). مصرف پودر بهارنارنج روی وزن لاشه، سینه، ران و وزن بافت­های داخلی بدن جوجه ­های گوشتی اثر معن ی­دار نداشت (0/05<p). بنابراین بهار نارنج ممکن است به ­دلیل داشتن خاصیت آنتی‏ اکسیدانی در تخفیف اثرات تنش گرمایی مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 649 kb]   (76 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1398/10/23 | ویرایش نهایی: 1399/12/19 | پذیرش: 1399/4/7 | انتشار: 1399/12/19

فهرست منابع
1. Al-Azzawie, H.F. and M.S. Alhamdani. 2006. Hypoglycemic and antioxidant effect of oleuropein in alloxan-diabetic rabbits. Life Science, 78: 1371-1377. [DOI:10.1016/j.lfs.2005.07.029]
2. Arabiyan, E., S.R. Hashemi, A. Yamchi, H. Davoodi and S. Rostami. 2019. Evaluation of NF-kB gene expression in liver tissue of broiler chickens fed with silver nanoparticles as an indicator of inflammation induction in heat stress conditions. Research on Animal Production, 10(24): 103-111 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.10.24.103]
3. Aritajat, S., K. Saenphet, V. Thaworn and S. Wutteraphol. 2008. Effects of selected herbal extracts on blood profiles on rats. Journal of Tropical Medicine and Public Health, 9: 221-225.
4. Bopanna, K.N., J. Kannan, S. Gadgil, E.R. Balaraman and S.P. Rathore. 1997. Antidiabetic and antihyperglycaemic effects of neem seeds kernel powder on alloxan diabetic rabbits. Indian Journal Pharmacology, 29: 162-167.
5. Borges, S.A., A.V. Fischer Da Silva, A. Majorka, D.M. Hooge and K.R. Cumming. 2004. Physiological responses of broiler chickens to heat stress and dietary electrolyte balance (sodium plus potassium minus chloride milliequivalents per kilogram). Poultry Science, 83: 1551-1558. [DOI:10.1093/ps/83.9.1551]
6. Botsoglou, N., P. Florou-Paneri, E. Christaki, D. Fletouris and A. Spais. 2002. Effect of dietary oregano essential oil on performance of chickens and on iron-induced lipid oxidation of breast, thigh and abdominal fat tissues. Journal of Poultry Science, 43: 223-230. [DOI:10.1080/00071660120121436]
7. Denil, M., F. Okan and K. Celik. 2003. Effect of dietary probiotic, organic acid and antibiotic supplementation to diets on broiler performance and carcass yield. Pakistan Journal of Nutrition, 2(2): 89-91. [DOI:10.3923/pjn.2003.89.91]
8. Esmaili, M. 2015. Effect of Peppermint and Citrus aurantium extract on performance, carcass characteristics and some blood parameters on broilers chicks in hear stress condition. M.Sc. Thesis, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran (In Persian).
9. Haq, A., K.A. Meraj and S. Rasool. 1999. Effect of Supplementing Alliun sativum (Garlic) Azadirachtu india (Neem) leaves in broiler feed on their blood cholestrol, triglycerides and antibody titer. International Journal of Agriculture and Biology, 1: 125-127.
10. Hernandez, F., J. Madrid, V. Garcia, J. Orengo and M.D. Megias. 2004. Influence of two plants extracts on broiler performance, digestibility and digestive organ size. Journal of Poultry Science, 83: 169-174. [DOI:10.1093/ps/83.2.169]
11. Izat, A.L., R.A. Thomas and M.H. Adanms. 1989. Effects of antibiotic treatment on yield of commercial broilers. Poultry Science, 68(5): 651-655. [DOI:10.3382/ps.0680651]
12. Jang, I., Y. Ko, S. Kang and C. Lee. 2007. Effect of a commercial essential oil on growth performance, digestive enzyme activity and intestinal microflora population in broiler chickens. Animal Feed Science and Technology, 134: 304-315. [DOI:10.1016/j.anifeedsci.2006.06.009]
13. Joshi, S.G. 2003. Medicinal plant. First edn., New Dehli, Oxford and IBN publishing co, pp: 342-343.
14. Khakpour, S., M. Khosravi, Z. Mashayekhipour and M.H. Jahromy. 2014. Effect of Citrus aurantium L. Essential oil and haloperidol on anxiety in male mice. World Journal of Neuroscience, 4(5): 427. [DOI:10.4236/wjns.2014.45047]
15. Khojasteh Shalmany, S. and M. Shivazad. 2006. The effect of diet propolis supplementation on Ross broiler chicks performance. International Journal of Poultry Science, 5: 84-88. [DOI:10.3923/ijps.2006.84.88]
16. Li, M., J. Wu and Z. Chen. 2015. Effect of heat stress on the daily behavior of wenching chickens. Brazilian Journal of Poultry Science, 17(4): 559-566. [DOI:10.1590/1516-635X1704559-566]
17. Li, S., Z. Wang, F. Ding, D. Sun, Z. Ma, Y Cheng and J. Xu. 2014. Content changes of bitter compounds in 'Guoqing No. 1'Satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.) during fruit development of consecutive 3 seasons. Food chemistry, 145: 963-969. [DOI:10.1016/j.foodchem.2013.09.040]
18. Lin, H., H. Jiao, J. Buyse and E. Decuypere. 2006. Strategies for preventing heat stress in poultry. World's Poultry Science Journal, 62(01):71-86. [DOI:10.1079/WPS200585]
19. Liu, J.L., X.T. Gong, Y.A. Sun and H.J. Hu. 2007. Occurrence and control of heat stress of chicken. Chinese Journal of Animal Husbandry and Veterinary Medicine, 11: 93-94.
20. Mates, I.M., C. Perez-Gomez and I.N. De Castro. 1999. Antioxidant enzymes and human diseases. Clinical Biochemistry, 32: 595-603. [DOI:10.1016/S0009-9120(99)00075-2]
21. Mitchell, M.A. and A.J. Carlisle. 1992. The effects of chronic exposure to elevated environmental temperature on intestinal morphology and nutrient absorption in the domestic fowl (Gallus domesticus). Comparative biochemistry and physiology. A, Comparative Physiology, 101(1): 137-142. [DOI:10.1016/0300-9629(92)90641-3]
22. Nienaber, J.A. and G.L. Hahn. 2007. Livestock production system management responses to thermal challenges. International Journal of Biometeorology, 52: 149-157. [DOI:10.1007/s00484-007-0103-x]
23. Pelicano, E.R.L., P. Souza, H. Souza, D. Figueiredo, M. Boiago, S. Carvalho and V. Bordon. 2005. Intestinal mucosa development in broiler chickens fed natural growth promoters. Brazilian Journal of Poultry Science, 7(4): 221-229. [DOI:10.1590/S1516-635X2005000400005]
24. Pultrini Ade, M., L.A. Galindo and M. Costa. 2006. Effects of the essential oil from Citrus aurantium L. in experimental anxiety models in mice. Life Science, 78(15): 1720-1725. [DOI:10.1016/j.lfs.2005.08.004]
25. Rahnama, S., Z. Rabiei, Z. Alibabaei, S. Mokhtari, M. Rafieian-Kopaei and F. Deris. 2015. Antiamnesic activity of Citrus aurantium flowers extract against scopolamine-induced memory impairments in rats. Neurological Sciences, 36(4): 553-560. [DOI:10.1007/s10072-014-1991-2]
26. Sahin, K., M. Onderci, N. Sahin, M.F. Gursu, F. Khachik and O. Kucuk. 2006. Effects of lycopene supplementation on antioxidant status, oxidative stress, performance and carcass characteristics in heat-stressed Japanese quail. Journal of Thermal Biology, 31(4): 307-312. [DOI:10.1016/j.jtherbio.2005.12.006]
27. Sahin, K., C. Orhan, M.O. Smith and N. Sahin. 2013. Molecular targets of dietary phytochemi-cals for the alleviation of heat stress in poultry. World's Poultry Science Journal, 69: 113-123. [DOI:10.1017/S004393391300010X]
28. Sarrou, E., P. Chatzopoulou, K. Dimassi-Theriou and L. Therios. 2013. Volatile constituents and antioxidant activity of peel, flowers and leaf oils of Citrus aurantium L. growing in Greece. Molecules, 18: 10639-10647. [DOI:10.3390/molecules180910639]
29. Shabanian, G., A. Pooria Mofread and M. Akhlaghi. 2008. Comparison of Citrus (Citrus aurantium) and diyazpam in reducing anxiety before surgery. Journal of Shahrekord University of Medical Sciences, 4: 8-13.
30. Sirvidis, H., R. Bobiniene, V. Priudokiene and D. Vilinius. 2003. Phytobiotics add value to broiler feed. Journal of World Poultry Science, 19: 16-17.
31. Torres, M., R. Santiago-Adame, F. Calderas, J.A. Gallegos-Infante, R.F. González-Laredo, N.E. Rocha-Guzmán, D.M. Nú ̃nez-Ramíreze, M.J. Bernad-Bernada and O. ManerobaFacultad. 2016. Microencapsulation by spray drying of laurel infusions (Litsea glaucescens) with maltodextrin. Industrial Crops and Products, 90: 1-8. [DOI:10.1016/j.indcrop.2016.06.009]
32. Valavi, M., H. Sarir. H. FarhangFar, A. Zarban, S.J. Hosseini-Vashan and Y. Hossein Naeimipour. 2016. Evaluation the effect of garlic and cinnamon powder on performance, antioxidant system, blood parameters of broilers under heat stress conditions. Research on Animal Production, 7(14): 10-20 (In Persian). [DOI:10.29252/rap.7.14.20]
33. Wang, L., X.L. Piao, S.W. Kim, X.S. Piao, Y.B. Shen and H.S. Lee. 2008. Effects of Forsythia suspensa extract on growth performance, nutrient digestibility, and antioxidant activities in broiler chickens under high ambient temperature. Poultry Science, 87: 1287-1294. [DOI:10.3382/ps.2008-00023]
34. Wollen Weber, E., M. Dorr, A. Rustaiyan, J. Ritman and E. Graven. 1992. Exudate flavonoids of some salvia and a trichostema species. Phytochemistry, 47: 782-784. [DOI:10.1515/znc-1992-9-1025]
35. Woodward, S., R. Harms, R. Miles, D. Janky and N. Ruiz. 1988. Research note: Influence of virginiamycin on yield of broilers fed four levels of energy. Poultry Science, 67(8): 1222-1224. [DOI:10.3382/ps.0671222]
36. Zargari, A. 1996. Medicinal plants. 6th edn., Tehran University Publication, Tehran, 485-487 pp.
37. Zhang, K.Y., F. Yan, C.A. Keen and P.W. Waldroup. 2005. Evaluation of microencapsulated essential oils and organic acids in diets for broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 4(9): 612-619. [DOI:10.3923/ijps.2005.612.619]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb