دوره 11، شماره 29 - ( پاییز 1399 )                   جلد 11 شماره 29 صفحات 18-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

nayefi M, rezaei M, chashni del Y, behgar M. The Effect of Using Different Levels of Irradiated Shrimp Waste on Performance, Carcass Characteristics, Blood Parameters, Liver enzymes and Nutrient Digestibility in Broiler Chickens. rap. 2020; 11 (29) :18-31
URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1074-fa.html
نایفی مرضیه، رضایی منصور، چاشنی دل یداله، بهگر مهدی. تاثیر استفاده از سطوح مختلف ضایعات میگوی پرتوتابی شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های خونی، آنزیم‎های کبدی و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی. پژوهشهاي توليدات دامي. 1399; 11 (29) :18-31

URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1074-fa.html


گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (325 مشاهده)
      این پژوهش به منظور بررسی اثر تغذیه ضایعات میگو فرآوری شده با پرتو گاما بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه­ های خونی، آنزیم­ های کبدی و قابلیت هضم مواد مغذی جوجه‏ های گوشتی انجام شد. در این آزمایش 560 قطعه جوجه یک روزه گوشتی (جنس نر) سویه تجاری راس 308 به 7 تیمار، 5 تکرار و 16 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره پایه (ذرت-سویا) 2) جیره ­های حاوی 5 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده 3) 5 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده 4) 10 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده 5) 10 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده 6) 15 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده و 7) 15 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده بود. نتایج نشان داد در دوره­ های آغازین، رشد، پایانی و کل دوره پرورش جوجه­ هایی که از جیره حاوی 15 درصد ضایعات میگو فرآوری نشده تغذیه کرده ­بودند، کمترین خوراک مصرفی را داشتند (05/0p<). کمترین افزایش وزن نیز در بین تیمارها مربوط به تیمارهای حاوی 15 درصد ضایعات میگو فرآوری شده و بدون فرآوری بود (05/0p<). در دورهی رشد، پایانی و کل دوره نیز گروه شاهد و تیمار حاوی 5 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده کمترین ضریب تبدیل غذایی را داشتند (05/0>p). درصد ران، سینه و قلب در تیمارهای پرتو فرآوری شده بیشتر بود (05/0>p). در تیمارهایی که 15 درصد ضایعات میگو فرآوری شده و بدون فرآوری را مصرف کرده بودند درصد چربی محوطه بطنی کاهش داشت. اثر تیمارهای آزمایشی بر غلظت تری­ گلیسرید، کلسترول، LDL ، HDL ،  AST و ALT سرم خون در سن 21 روزگی جوجه­ های گوشتی اختلاف معنی‏ داری را نشان نداد (05/0<p). با افزایش سطح ضایعات میگو غلظت LDL  سرم خون در سن 42 روزگی به طور معنی­ داری کاهش ­یافت (05/0>p). در سن 42 روزگی بیشترین میزان HDL سرم خون نیز مربوط به تیمار حاوی 5 درصد ضایعات میگو و گروه شاهد بود (05/0>p). در تیمار حاوی 5 درصد ضایعات میگو پرتو فرآوری شده، قابلیت هضم مواد مغذی مشابه گروه شاهد بود (05/0>p). نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از ضایعات میگو پرتو فرآوری شده تا سطح 5 درصد نه تنها اثر منفی بر ضریب تبدیل غذایی، افزایش وزن و وزن نهایی پرنده ­ها نداشت بلکه با افزایش قابلیت هضم مواد مغذی منجر به بهبود عملکرد جوجه­ های گوشتی نیز شد.
متن کامل [PDF 1759 kb]   (89 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه طیور
دریافت: 1398/10/7 | ویرایش نهایی: 1399/8/12 | پذیرش: 1399/5/22 | انتشار: 1399/7/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشهای تولیدات دامی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Research On Animal Production(Scientific and Research)

Designed & Developed by : Yektaweb